Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Hrosik1 (strana 18)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
no s tim absolutne souhlasim.

ale zrovna vy s tou toleranci mate docela problem, ne? :)

a zaroven jsem narazel na to, jak lidi vidi ten utlak jenom v te ideologii, z kterou nesouzni, ale v te svoji uz ne...
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-03-10 09:48:14
a taky proto ze je dobre obcast zit v pritomnosti a ne ve fantazijnim svete coby kdyby
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-03-09 09:15:56
Uplne perfektni prednaska!!!

I proto me prekvapujete demence nemterych dotazu, jajihž pokladatele, jakoby ji neslyseli a definuji si pojmy opet jak se jim hodi....

Ankap chce dost zasasni zmemy, tak je asi z logiky veci spise progresivni (pripadne regresivni), urcite ne konzervativni
Takze otroctvo take bolo pretoze ho ludia chceli?
Takze otroctvo take bolo pretoze ho ludia chceli?
Pletete dohromady pravo a vymhani prava, coz jsme mi onehda sam vycital. ;)

Ano pokud ta externalita prestane existovat, tak uz to neni externalita...

Ja myslim stav, kdy nekdo objektivne poskozuje moje vlastnicke pravo (na to nepotrebujeme soud) svoji s jinym subjektem volnotrzni aktivitou.

Pokud se nabranim, tak to prece neznamena souhlas...
Vtipne, jak jste jen zopakoval to, co pisu ja. :)

Ale jestli se citite lepe, tak v porakdu.

Ten utok byl kde prosim?
Naznacuji, ze hodnoty jsou subjektivni a interpersonalne neporovnatelne.

Mam to napsat jednoduseji nebo je to po druhem precteni uz pochopitelne?
Presneji poruseni podminek volneho trhnu.

Protoze jinak by byla i kradez a vrazda selhani trhu, akorat ze to s trhem nema nic spolecneho....
Odpovedi zde:

1. Nevim, nemohu si vzpomenout, jake priklady selhani thru udaval urza v prednasce.

2. Nevim jak se nazvya ekonomicka skola mainstreamove ekonomie a tipuji ze to bude kombinace.

Spokojenost?

Prozradite mi ted k cemu ty odpovedi meli slouzit?
Zbytecna debata, pokud si kazdy svobodu desinujme jinak Respektive vy si ji definujete v nekolila ruznych vyznamech zaroven a pouzivat je, jak se vam to hodi
Jenze jeslti je ta hodnota vyssi nebo nizzsi nelue objektivne urcit.
Tady bych s vami vyjimecne souhlasil, ale jeste navic: adekvatne kompenzovana, coz ale nelze objektovne urcit...
mate pravdu, ten komentar opravdu nepobiram
kdyz si dva lide neorzumi, je fajn, kdyz se OBA zamysli, co by mohli udelat lepe. kazdopadne dekuji za pouceni, beru si to srdci a preji krasny zbytek dne.
tak to chapu zpravne, dekuji za potvrzeni

"Na rečnícku otázku často nečakáme odpoveď, lebo vyplýva z textu."
jupí. děkuji :)
nesouhlasim, etatiste mohou dal pokracovat v dobrovolnem statu. ke vzniku ankapu staci moznost optoutu.

a myslim ze sjte neodpovedel na tu hierarchii. je principialne spatna, idkyz je dobrovolna? proste loaajalita k zamestnavateli, ja nevim co je na tom spatneho...

ikdyz se chysta, napsat prizpevek o Batovi, tak je mozne, ze nakonec dojdu ke stejnmu zaveru jako vy :)
třeba hluk z techno klubu v sousedství. já vím, ze jste to v prednásce probíral a já jsme ji fakt poslouchal... :)

respektive nenazval bych to primo selhanim volneho trhu, ale porusenim jeho principu. vim, ze jedno z moznych reseni je dohodnout se na kompenzaci. ale co kdyz se poskozeny nenecha koupit, pouze chce, aby prestal byt poskozovat?
NEODPOVEDEL JSTE MI NA OTAZKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1. samozrejme ze moze, ale preco by mal byt nekdo iny nuteny mu platit liecbu?

2. ne není. minimálne ne pre ankaou. a obecne, jak to muzete vedet?? to musi kazdy vedte sam za sebe, ne?
neumite si to zpocitat.

NEODPOVEDEL JSTE MI NA OTAZKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. je legitimni pouzivta nasili, jenom protoze je to pro me vyhodnejsi?

4. o jakych pravach mluvite? (a mohl byste odpovedet konretne a ne jenom zase "ludskych"? )
a jak, poucte ma?
1. proto jsem dal priklad s kradutim + poskytnutim cokolady...

2. no viditeho. to dela štát.

3. MUZETE ODPOVEDET NA TO, NA CO SE PTAM, NEBO TOHO NEJSTE SCHOPEN?????????????????????? ANO/NE
myslim, ze uz jsem se ptal, ale.. čiže bol byste preto aby ludia sa mohli zreknut dochodku v budoucnosti a tim padom by nemuseli platit socialne pojistenie???? pokud opravdu tvrdite, ze maju na vyber tak byste s tymto mal suhlasit...

4. maju, sak som povedal ze at si ten stat udrzuju, jen at do toho nenuti toho, kdo se ucastnit nechce.

5. stale by me zajimalo, kde jste prisel na to, ze je to statne vyhodnejsie. nebo to je jen víra?

6. ok, a proč zase odbíháte od tématu?

7. nevkladejte mi to ust nic, co jsem nerekl. koupit/nekoupit je dobrovolne. nechat sa okrats/nechat sa zabit neni dobrovolne. nechta sa okrast/nechat sa zabit/odejti vklidu bez ujmy je dobrovolne. jen vy mezitim nevidite rozdil, tak mi pak vkladate neco, co jsem nerekl...

8. ale u toho kapitalisty nejste potrestan! to je ten rozdil preboha uz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))

9. mimochodom maji platy politikou a urednikou objektivnu hodnotu jejich práce?? co na te otazce zas nechapete...

no vidite! michate objektivnu zkutocnost a obejktivnu hodnotu a pak se divite ze v tom mate gulas!

10. takze to ze je hodnota prace objektivni ale neznamena ze je to nejaka konretní částka v kč, že? jde jen o to jeslti tam není ta nadhodnota.

11. muze byt zakaznik vykoristován? nebo tedy pokud máme jen zivnostníka a zákazníka, tak je tam objektivní hodnota vždy, bez ohledu na konkretnu sumu??
takze zase reagujete na neco jineho nez co zde piseme...
ty cisla nepouzivate schvalne, aby se v tom nedalo vyznat a mohl jste tvrdit, ze jste na vsehcno odpovedel?

1. jaka data potrebujete?? naopak jste si tam pridal navic nejakych 10 let, ktera v zadani nebyla...

no protoze to treba nevim dopředu asi ne?? ale dobra, tak dejme tomu ze chcem celkovo pronajimat jen na 1 mesíc.
v tom vasem 120 mesicou, ale nemate zapocitano, ze ten dum potom prodam. nebo ne?

4. a vy si myslite za pojistovna a nebo banka treba kdyz nacenuje nemovitost pocita s objektivni hodnotou? jako fakt????
ja nemluvim o vzozci ale o objektivnej hodnote...

5. MUZETE RPOSIM ODPOVIDAT NA MOJE OTAZKY????
no a to co vypocita pojistovna, je podle vas objektivne?????
ved, ako overite, jeslti tam je nebo neni nadhodnota???????
ked pojistovny funguju tak, ze ked se tomu autu nic nestane, tak platite a nic nedostanete na zpet. to vam nevadi????????? :)

6. Hodnota je ekonomická veličina. - ZDROJ tohoto tvrzení????????
my ju pouzivame jako veličinu?

7. ne nemusi. pokud maje objektivni vzorec ale pracujete ve nom se subjektivnymi vstupy tak vysledek bude tezko objektivni.
a vite rpoc v tom mate taky zmatek? protoze OPET slovo objektivni pouzivate ve dvou ruznych vyznamech...

muzete sem napisat ten vzorek, at se bavime konretne? a proc mimochodem resime auto, kdyz jsem se ptam na najem bytu?

8. uzitok mi prijde prave jednodzsi, nebo rpo vas je to moc dlozite a proto nedokazete odpovedet?? a malem by sme zapomneli na tek UZITOK. ten je taky objektivni ze? a ked je nejaka vec pro vas uzitecna a pro me ne, tak to zasa neni subjektivne? :)

9. nasi bych to nazval spis pravdivy vysledek, nez objektivni. ked do vzorcu zadade subjektivni udaj, asi te tezko vysledek zazracne pretransformuje na objektivny....

10. ano presne tak dojmy su subjektivné/osobní stejně jako hodnocení

11. opet nereagujete na to co pisu, a prichazite s vlastnim prikladom. na vyhodnoceni testu podle jasnych rpavidel ani nepotrebujete cloveka, ale AI. bude to objektivni vysledek. ale jsou tam predme jasne parametry treba 1 chyba, jeden bod dolu. ktery jsme si ale predtim nastavili subjektivne... ale jak to chcete obodovat u toho kytaristy? objektivne...

12. aka je hodnota prace peraka, kytaristy, rybara?

14. uf... mohou naprosto stejna DVA chleby mít rouzné ceny aby byla jejich hodnota stále objektivná???
pokud ne, jak zjisitm cenu práce pekára?

15. jak zjistim objektivnu cenu prace?????????? (abychom potom z nej a nakladoch mohl vypocitat hodnotu tovaru - cize tu jeste nevim)
podla akych dat??????????????????????????????????
jako vam to opravdu prijde jako seriozni odpoved??
az to nebudou recnicke otazky...

+ vy ste se nikdy v zivote nespletl, ze?
1. samozrejme ze moze, ale preco by mal byt nekdo iny nuteny mu platit liecbu?

2. opkaujem. pro vas osobne to MOZNA vyhodnejsi je. ikdyz tezko rict, kdyz si to neumite zpocitat...

3. je legitimni pouzivta nasili, jenom protoze je to pro me vyhodnejsi?
jelikoz je hodnota subjektivni, tak je zaroven interpersonalne neporovnatelna ;)
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-03-07 09:30:07
to namoluval Harkonnen?
Na zataku pisete ze by problem nebyl a na konci ze byl...

Takze co, ankap neni mozny v koreji, protoze by se vyvoril stat a jeste horsi ze samsungu?
Ale jak to nasili dela stat?

To je jakobyste rekl ze jsou u nas zvyhodnovani duchodci, a ze teda delaji nasili na ostatnich.

Pokud by to korejcum nevadilo, tak to ale neni nasili. Souhlas?

Byl jste tam nekdy?

Mimochodem, neprijde vam to cele jako argument proti ankapu??
Takze kebyze stat by poskytoval aj jedlo, tak by bylo taky lacnejsie, vsak?

A kde udelali soudrzi z NDR chybu?
To je reakce na to, ze vysledek Vaseho snazeni je, ze jsme se jeste vice priblizili k ankapu?
logo Urza.cz
kapky