Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele pan Jardík (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Kozel. Gambrinus. Staropramen. Braník. Svijany. Kdejakýho levnějšího piva se v Česku prodá víc.
Ten mi tam bude stát, když nesplním něco, za co jsem se zavázal.
Ono to nebylo lepší, ať byl premiér kdokoliv. Poraď nějaký funkční řešení.
Neodpověděl jsi, jak se mám k vyšší efektivitě Budějovickýho Budvaru, n. p. provolit.
V Česku není oblíbený. Roste export na úkor domácí spotřeby.
Máš pravdu. Při placení ne. Ale při neplacení jo. ;)
…Budvar je druhý nejdražší pivo v českých regálech. Českej stát vyrábí druhej nejdražší produkt na masovým trhu. Není oblíbenej mezi českými spotřebiteli a ještě je drahej. Tomu říkáš služba veřejnosti? Tohle neobhájíš, to jde proti všem tvejm ideálům.
Norberte. On se tě ptá, jestli když má být liz za objev rozdělenej dominantně mezi vědce, jestli ten vědec, kterej nic nevybádá, slízne i tu ztrátu?

Plus samozřejmě vědec ve státním dělá za ještě menší peníze, to tak na okraj k tomu vykořisťování.
Nikdo jim flintu u hlavy nedržel. Vyvíjeli ho, protože ho za daných podmínek vyvíjet chtěli.
Cenovka není cena. Hodnota předchází ceně, ne naopak. Pokud něco ještě nevzniklo, ale člověk po tok hodně touží, investuje do vzniku hodně úsilí nebo peněz.

Příklad s houskou z kozích hoven byl právě o tom: Můžeš mít obrovské náklady, ale pokud danému výrobku žádný ze 8 miliard lidí nepřipíše subjektivní užitek (hodnotu), je hodnota výrobku nulová a jeho tržní cena bude nula bez ohledu na to, kolik tě stála výroba. I kdyby ses to pokoušel prodat za 200 €.
Tak mi konečně vysvětli, jak se k vyšší efektivitě národního podniku provolím!
Nejsou efektivnější při řízení státu z principu fungování státu. Ale ve svým byznysu efektivní jsou. Andrej Babiš je ve svým byznysu velmi efektivní. I díky tomu, že si sám pomáhá státem.

Ty máš ve smlouvě fixní mzdu. Děláš za paušál. Pro tebe dobře. Kdybys byl hodnocenej od výkonu jako tvůj šéf, měl bys dost problém.

Budvar je dražší než většina piv v regálech supermarketů.
Když se nabídka střetne s poptávkou, je ta nastavená cena tržní cenou. Pokud se nastavená cena s poptávkou nestřetne, cena klesne.

Ty si musíš nedobrovolně kupovat housky z kozích hoven? Myslíš si, že prodávat housky z kozích hoven za nákladovou cenu může být profitabilní?
Vyvinuli ho vědci placení kapitalistou.
Chacha. Cheche. Chichi.

To samozřejmě není. Pořád je tam ten problém, že premiér rozhoduje o penězích, který nevydělal.

Nemáš odpověď na problém a ignoruješ, že ten problém existuje.
To není pravda. Cena nastavená při releasu je jen odhad prodejní ceny. Buď se trefíš, protože se nabídka střetne a poptávkou, nebo ne, ale je to jen odhad.

Nákladová hodnota existuje, akorát se podle ní nemůžeš řídit, když ji neznáš.

Spoustu věcí, kde je cena nastavená podle nákladů, bys nekoupil. Dám ti extrémní příklad. Podnikatel se rozhodne chovat kozy pro hovna, ze kterých bude píct housky. Nekoupil by sis ji ani za zlomek výrobních nákladů. Je to houska z hoven.
Ten lék vyvinul kapitalista.
*výrobní cenu.
Ohodnotit jo. Nacenit ne. Hodnotu lze vyjádřit třeba úsilím, které je obětováno tomu, aby to něco vzniklo. Výrobní hodnotu ty jako koncák většinou ani neznáš, říkáme ti to furt.
Rozumíš tomu už?
Tak jak se mám provolit k vyšší efektivitě Budvaru?
V Německu to totiž začínají prodávat hned po schválení EMA (to schvalování je taky proces, ani německý půlrok pro čekající na hranici života a smrti není málo) a pojišťovny to začínají hradit. Licitace o ceně přichází až později. Oproti tomu tady to pojišťovny za tu cenu prostě nekoupěj, tak se to sem dostane, až cena klesne. Prostě naše republiky neumí rychle zajistit dva roky nové léky. V ničem jiným to není. A bude hůř, viz MFN.
751 dní může být nakrásně lhůta dělící tě od smrti.
Zdražit ho nemůžou, protože by byli drahý jako Plzeň a přišli by o jedinou konkurenční výhodu. Prazdroj vyrábí mnohem efektivněji, když na jen o trochu vyšší produkci a jen o trochu vyšší ceně vydělává 15krát tolik. Pořád nechápeš?

To se netýká jen Budvaru. To se v principu týká všeho, do čeho se stát montuje. Valíš tady tezi, že efektivitu kontroluje volič, ale hovno. Nic takovýho se v principu neděje, protože nevolim Budvar, nevolim Správu železnic, nevolim Ministerstvo financí.
A taky jsi mi samozřejmě neodpověděl, jak se mám provolit k tomu, aby výrobní cena státního Budvaru aspoň trochu odpovídala běžným nákladům v odvětví. Pak by pochopitelně při stejně mizerným zisku (protože státu nemusí jít o zisk) mohl stát zlomek toho, co stojí. Teď stojí skoro tolik, co Plzeň a stát z toho nic nemá. Ani čeští pivaři, protože ho tady skoro nikdo nepije, většina jde na export.
Česky i slovensky se to řekne stejně, jen jsem to přehlídl. Zkus neurážet. 😉

Co ty lhůty? Byl bys radši dráž léčenej, nebo levně mrtvej?
Proč jsi to vyignoroval?
I kdyby… Dvě ku třema (poměr cen) neodpovídá jedné patnáctině (poměr zisků). Proč je Budvar takhle neefektivní?
Neptám se tě na cenu. Jsi spokojenej s těmi 751 dny?
Tak každý druhý, třetí vlákno.
Neodpověděl jsi mi na otázku. Ptám se tě, jestli jsi spokojenej se 751 dny.
Vyignoroval jsi to naschvál, jako to běžně děláš na Fóru?
logo Urza.cz
kapky