Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 192)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Urza Čas: 2024-10-22 13:56:22 [↑]
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz
Nevím, jestli bych řekl přímo „špatné“; jen často (ne vždy) vede k tomu, že nakonec ten člověk může udělat něco, co vlastně udělat nechce. A obecně se snažím (ve všech vztazích), aby pro mě lidé nedělali nic, co dělat nechtějí; myslím, že když se to děje, doplatíme pak na to oba.

Odpovědnost podle mě znamená, že za něco „ručím“, že něco „jde za mnou“ nebo prostě „moje věc“; můžu buď ručit někomu za něco, co mi svěří, nebo můžu odpovídat za něco sám sobě. Zodpovědnost je pak schopnost zvědomovat si odpovědnost; jsem-li si tedy třeba vědom odpovědnosti za svůj život (a další věci), pak jsem člověk zodpovědný (což je tedy vlastnost).
Web: neuveden Mail: schován
Dosahnes tim toho, ze nebudes pracovat za podminek, ktere se ti nelibi, ergo te nikdo nebude, zadny zly kapitalista, vykoristovat, ne? :-D
Diskutujeme, nebo debatujeme?
Web: neuveden Mail: neuveden
Jistě že dává smysl, protože to to riziko nese a pokud s nevěrou partner nesouhlasí, nejen že mu zraníte city, reálně mu ohrožujete život .
Až vás partner dostane AIDS protože jste se někde kurvil, nijak mu nepomůže že se mohl nakazit i jinými způsoby. Bude to vaše vina .
Že výtka ohledně ohrožení pohlavními chorobami v kontextu s nevěrou nedává smysl, jelikož riziko ohrožení číhá i z jiných míst.
A?
Je to relevantní poznámka k tomu, že partnera mohu ohrozit pohlavní chorobu i bez cizoložství.
Je to relevantní poznámka k tomu, že partnera mohu ohrozit pohlavní chorobu i bez cizoložství.
Jde o to že nevěrou vystavujete riziku svého partnera, nejde (jen) o vás
Není to relevantní poznámka k diskuzi o tom proč je nevěra špatně .
Tak zrovna AIDS při transfúzi je relevantní poznámka. A nemusí to být transfúze, ale třeba infekce při zranění při nějaké rvačce nebo jakékoliv zranění při kterém dojde k infekci viru HIV.
Však o to jde, zkomplikovat okupantům ovládání dobytého území
Autor: Rakusak Čas: 2024-10-22 09:21:30
Ten rota je vazne strasny :-D Etatista jak brno :-(
Je to dobrovolne. Pokud se ti to nelibi, smlouvu nepodepisuj a nepracuj tam troubo. Co je na tom nedobrovolneho? Nebo mas pocit, ze te nekdo ma povinnost zamestnat za podminek, ktere si nadiktujes? Dej si facku.
Bavím se o tom co píše článek : něco co by vymazalo státní databáze, registr zbraní apod . Ne o atomovkách. Ty v ČR nemáme .
WTF? Proc by to presne obranna aliance mela delat?
Zijes ve fakt zvlastnim svete
WTF? Proc by to presne obranna aliance mela delat?
Zijes ve fakt zvlastnim svete
Autor: PavelX7 Čas: 2024-10-22 08:50:12
To se spíše nestane. I kdyby měli politici k dispozici nějaké červené tlačítko, spíš předají infrastrukturu nepříteli výměnou za to že je nepopraví, bude to součástí nějaké dohody o kapitulaci.
Pokud jste domluveni že je v pohodě , tak máte otevřeny vztah a nepůjde o nevěru. Pokud jste ve vztahu , typicky to tak úplně nebývá. Pokud partnerovi lžete je to vaše chyba.
Bavíme se o nevěře ne o transfuzi . Irelevantní.
No...aby existovalo neco, co popisujeme jako "ancap", je k tomu potreba, aby to tak lide sami dobrovolne chteli.
Z toho vyplyva, ze minimalne velka vetsina lidi by skutecne chtela, aby to fungovalo tak, jak bylo popsano.
No...bus jenom trollis, coz predpokladam..
A nebo pouzivas slova "vsem" a "vsude" v nejakem uplne jinem vyznamu,nez jaky maji....
tak prosim aspon to, proč je špatné přemlouvání?

a jak si vlastne definujete zodpovednost/odpovednost.

díky :)
Autor: jeniceek Čas: 2024-10-22 07:19:59
Rozumné to asi je, pravděpodobné nikoliv. Zahozením informací o občanech by nad nima stát ztratil veškerou moc. V úvahu by třeba připadalo zahodit registr obyvatel a tím ty údaje decentralizovat na úrovně jednotlivých matrik, ale nemyslím si, že existuje politik, který by na to měl odvahu.
Ale pouze za předpokladu, že bych se k věrnosti zavázal a tvrdil, že s nikým jiným vztah nemám.
Vystavení riziku pohlavních chorob? A co když dostanu AIDS z transfúze a nebudu to vědět?
ne, neni
potom by to nebyli "ankapisti". Protoze pokud by byli, tak presne tohle by chteli
Nemyslim si.
Samozrejme. A presne tak by to chteli.
Nenapsal jsem vubec nic o zadnem vonem vztahu, a ani jsem nic takoveho nemyslel.
No rozhodne by to byli lide,kteri by respektovali prani majitele onoho prostoru. Protoze proste pokud by chteli zit v ancapu, znamenalo by to respektovani takovych veci.
Takze ano, chteli by byt cenzurovani, pokud by si to pral majitel prostoru, ktery by dobrovolne vyuzivali.
WTF????????
Neumis cist, nebo me zamerne ignorujes?
o nekolik radku vyse jsem PRESNE na tohle odpovidal.
Jses normalni???
Zde te opravim, ankapistum na to dali mandat ostatni ankapisti, protoze to tak vsichni chteji, aby to tak bylo...
logo Urza.cz
kapky