Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 287)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Uzij si to, co jsi napsal, neznabohu!
Cena je to co platíš za službu. A platit za službu není obírání. Furt dokola to tu opakuješ, tak se tím sám řiď.
Už si podal žalobu, sepsal články, důkazy a naučil se slušnému vychování?

Jinak další stížnosti směřuj na autora slovníku, ne na mě.
Samozřejmě že se musím pýtat. Jen je často situace o dost jednoduší, protože ten souhlas znám už předem - u státu v Schengenu stejně jako na spoustě soukromých ale přesto pro veřejnost zdarma nebo klidně za poplatek přístupných míst.

Přesto že mě každý může poslat do prdele, jsme nikdy neměl problém sehnat místo k bydlení. A to i když jsem cestotval do ciziny a hledal na dálku s velmi omezeným rozpočtem. A pochoptielně že mě může poslat do prdele, kdyby nemohl známená to že ho někdo k nečemu nutí. A pro to já nejsem. Já jsem pro to aby se lidi mohli svobodně a dobrovolně rozhodovat, ne jako ty.

Vliv na to má spoustu věcí. Přesně jako to popisuje subjektivní teorie hodnoty.

Nefandíš jim podle úplně standardích definicí, které jsem ti tu vykopíroval. Kdybys fandil, nebudeš tu obhajovat centrální plánování a všechny možné plošené regulace, které lidem možnost volby ubírají. Diskuze není jen "ankap" vs "tvůj socializmus". Je tu spousta dalších možností, kde existuje stát a svoboda je v něm výrazně větší než v tom co prosazuješ ty. A to já tu teď obhajuju.
Není. Placení za službu není obírání.
Pokud vím žíviš se jako prodejce, takže to čím se v tomto ohledu máš řídit si vyřeš se svými zaměstnavatel. Nevím proč mě s tím otravuješ.
Autor: Rakusak Čas: 2024-05-17 11:59:02
Ja bych nerekl, ze demokracie selhala. To ani omylem. Demokracie naopak funguje presne tak, jak je zamysleno. Proste se vytvari cim dale tim vice lidi zavislych na statu, kteri nasledne mohou volit pro dalsi a dalsi prerozdelovani. :-D Cui bono? - prijemci prerozdelovani - neschopni, lini, atd, velke korporace, oligarchove... Prerozdelovani a statni zakazky jsou zlo.
Stejně jako se rozhoduju jeslti pojedu do Německa nebo zůstanu v ČR. Jelsti si vyberu tenhle nájemní byt, koupím si marigngotku nebo půjdu bydlet pod most. Nebo jestli si koupím rohlík, upeču si placku nebo budu držet půst

Nefandíš svobodě a dobrovolnosti. To já vím. Proto fandíš státu a jeho plošené uplatňovaným "řešením" na všechny, i ty co s tím nesouhlasí. Tedy jim svobodu ubíráš.
Není. Placení za službu není obírání. Furt dokola to tu opakuješ, tak se tím sám řiď.
Ne.
Svoboda je možnost, případně také schopnost volit, rozhodovat a jednat „podle své vůle,“ ať je jakákoli a nést za to přiměřenou odpovědnost.
Dobrovolnost = projev či chování někoho, kdo jedná o své vůli, bez nucení
Tomu já fandím aby lidé mohli jednat svobodně. Nic jsem si nepřejmenoval. Jsi to ty kdo si ta slova přejmenoval, a označuješ za "neodborovlné" svoje jednání které se ti prostě nelíbí (koupit "drahý" rohlík") přestože druhá strana ti pouze nabízí možnost a nijak tě nenutí a ty jednáš z vlastní vůle.

Ty ji zjevně chceš lidem brát možnost jedna podle své vůle když se ti jejich jednání subjektivně nelíbí.
Ne
Není. Placení za službu není obírání. Furt dokola to tu opakuješ, tak se tím sám řiď. A z mojí strany o "dobrovolnosti" nebyla řeč, takže to si strč taky někam.
O peníze tě nikdo neobírá. Platit za za službu není obírání. Teprve když tě dotyčný do té transakce násilím nenutím.
Furt meleš ty samé pitomosti, nuda.
já je však nechci do ničeho nutit, já chci dobrovolnost (to je princip ankapu).

ale pravděpodobně právě vyroste konkurence, protože nebude státem omezovaná a tím pádem ceny aspon třeba přestanou tak růst, nebo se budou konkurenti předhánět v kvalitě... to jsou základy ekonomie
Nijak. My tu totiž fandíme dobrovolnosti a svobodě. Nejsme jako ty abychom to opakovali jen jako prázdné fráze.
tak například stát omezil dovoz ropy a plynu z ruska (teď neříkám, že to bylo spatně), tedy konkurence ubyla a tím vzrostla cena plynu a elektřiny...
pletu se? chcete podnikatleum něco nutit, sám jste to psal... třeba jaké mají mít ceny
Problém mám s tím, že nekteré smlouvy a sliby nejsou vymahatelné protože tomu vymáhání stát bude bránit. Že tu vyjmenujmeme smlouvy kde tomu stát nebrání to nerozporuje.

Ohledně předmanželské smlouvy z internetu: "Jakékoliv závazky, sliby či podmínky nemajetkové povahy jsou zapovězeny. "
"donutí" je třeba konkurence...
myslím, že už jsme to spolu jednou řešili, ale nevadí...

takže to, že vám někdo prodá rohlík za jím stanovenou cenu, a vy tu cenu akceptujete a rohlík si dobrovolně koupíte, tak tím vám ten člověk ublížil?
aha, takže ta dobrovolnost platí jen pro vás, ale pro podnikatele už ne...
když se v danom státě sníží daně, tak ze díky tomu zdraží zboží?
tak já se omlouvám, upřímně už ani nevím, čím celá diskuze začala a taky si vás pletu s rakušákem :D tak možná reaguju na něco jiného...

za mě lepší nějaká smlouva než žádná. as stát mi tady v podstatě pomáhá s tím vymáháním. jistě, zřejmě by to šlo i volnotržně. pokud uzavřete smlouvu, že v případě rozvodu se dělí majetek na půl, a žena vás podvede, tak ale smlouvu neporušila. prostě se rozvádíte a majetek se dělí napůl... pokud vám to nevyhovuje, od toho je předmanželská smlouva

nebo já už asi nevím o čem se bavíme... máme někde nějaký rozpor?

ano lidé by se mělo chova slušně a držet sliby, ale právě proto že to nedělají, existují smlouvy...
no říkáte, že v kapitalismu by bylo všechno dražší, tak se ptám, zda v zemích kde je více kapitalismus a méně regulací to tak je?
Asi už mě to s váma nebaví, protože vůbec nedávate pozor co píšu. Nic jako že by katolické manželství bylo "lepší" ode mě nezaznělo. A nechci se bavit o anulaci, protože to není nijak relevantní.

Katolické manželství byl to příklad konkrétní dohody, která je poměrně omezující pro obě strany, nicméně kterákoliv z nich se na nic může kdykoliv bestrestně vykašlat, není to nijak vymožitelné/sankcionovatelné, a nechat v tom tu druhou zavázanou do konce života.

Pokud někdo něco slíbí, měl by to doržet. Pokud to nedodrží, poškodil druhou stranu a je na místě ho k tomu donutit aby to dodržel (což se ani v katolickém manželství nevyžaduje, aby bylo jasno, žádný znásilňování s výmluvou na "manželské povinnosti"), nebo by měl druhou stranu odškodnit. Nic z toho se v takovém případě nestane. Často se to děje naopak, jedna strana je nevěrná, požádá o rozvod a ještě tu druhou stranu obere o přístup k dětem a majetek.
a vy byste je chtěl donucovat? já myslel, že jste pro dobrovolnost
co znamená na úkor? oni jim nějak ubližují?
co je to prosím tržní přerozdělování?
nemusíš...
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-05-17 07:44:40
opravdu? není to spíše tak, že dobrovolná směna selhala už někdy v pravěku, protože prostě přišel někdo s větším klackem?
opravdu? není to spíše tak, že dobrovolná směna selhala už někdy v pravěku, protože prostě přišel někdo s větším klackem?
1) ale vy jste začal o katolickém manželství, že je lepší protože se nedá zrušit :) a teď říkáte, že se o něm nechcete bavit
2) ale to ani ve státě ani jinde, nebo ano? nebo tou sankcí může být třeba ten rozvod... tak aspoň něco :) (a jeho podmínky upravíte předmanželskou smlouvou). soud zřejmě nebude potřeba pokud se manželé domluví a budou to dodržovat. pokud nebudou nastupuje soud, ale to by bylo zřejmě i v nakapu. šlo mi o to že můžete mít s někým dítě ikdyž to není váš manžel/manželka...
ano přesně tak, zvýhodnit heterosexuály, kteří potom mají nárok navšťevovat své manželky v nemocnici před homosexuály, kteří nemají, protože nemohou uzavřít manželství, mi nepřijde fér.
logo Urza.cz
kapky