Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Doufejme ze vyšetřovatele se taky budou soustředit na ten roh obrazu 🙂
Má je v prezentaci, odkaz je pod videem .
“děší” je něco mezi děsí a těší? xD
Autor: PavelX7 Čas: 2025-10-19 18:17:13
Zajímavý. Nad tím strachem občas taky přemýšlím. Byl jsem na výslechu zatím jen jednou, jako svědek, rozhodl jsem se tehdy vypovídat, i když jsem asi nemusel. A vlastně jsem z toho vyklepaný ještě teď. A to o nic moc nešlo a to už by to mělo být promlčené. Příště bych asi radši volil nevypovídat. Taky to vnímám trochu jinak, když už bych měl být zodpovědný za svou vlastní rodinu, která je na mě závislá, takže když by to nebylo nutné, spíš bych neriskoval něco co by mě mohlo postihnout, byť jen finačně.

Ale jako jsem trochu zklamaný :-D. Spousta bezobětních zločinů tam chyběla. Když jste začal o pistoli, doufal jsem, že bude aspoň nelegální. K distribuci drog už jste se myslím někdy ve videu stejně přiznal. A to ostatní mě přišlo jako drobnosti. Taky nedávno vyšlo tematicky blízké video o zálevání trávy, už tam jsem si říkál, že bych se spíš bál zalít. https://www.youtube.com/watch?v=wqE3E2eHPpo&t=7s

Jsem zvědavý co z toho bude dál. Spíš čekám že nic. Říkám si, jeslti je to video vůbec dostatečný důkaz k nějakému závažnému obvinění. Myslím že u některých činů nelze moc dobře prokázat co se tam dělo, papírek mohl být jen papírek, pistole mohla být maketa, i whisky mohla být jen obarvená voda. Ale co já vím s čím se fízlové a soudci spokojí :-).
ups…
Autor: PavelX7 Čas: 2025-10-18 13:29:14
!
Bezstátí taky existovala, akorát pokud něco takového nastalo, bylo to "ozbrojeného násilí víc než plné", dokud někdo neudělal pořádek. Je to vidět na archeologických nálezech. S rozvojem centralizované administrativy apod., tedy států, docházelo k menšímu násilí, s jejich rozpadem násilí přibývalo. Např. https://www.osel.cz/13121-mestske-nasili-obyvatele-prvnich-mest-si-rozbijeli-hlavy-jako-smyslu-zbaveni.html Takže vaše argumenty mi přijdou v podstatě založné na cherrypickingu, účelově vybírate co s čím porovnávat, a tedy nepříliš relevantní.

To s těmi incentivami je spíš vaše přání, než fakt. Nemůžete vědět jak to bude probíhat v úplně jiném prostředí než máme teď, bez státu a všech jeho možných institucí a s tím související mentalitou lidí. Jak vlastně uvádíte, funguje to tak teď, policajti radši berou plat a stojí za bukem než aby přepadávali sousední policejní stanice. Za jiné situace to tak být nemusí.
Chápu . Nicméně komu tím prospějete, kdyz se neobhájíte ? Píšete sem snad pro čtenáře , ne pro Urzu. A ti se holt vaši obhajobu nedozví …
Taky to netvrdím a nemyslím si, že by to někdo tvrdil. Proč tedy vnášíte takový zjevný strawman do diskuze?
Byl někdy někde na zeměkouli vůbec ankap? Pokud ano a teď tam není, platí o jeho selhání to samé. Pokud nebyl ani není, tak je to prostě nějaká vaše představa, které můžu věřit a nemusím. Sorry já, prostě nemám pocit, že když někde budou existovat vzájemně si konkurující ozbrojené skupiny, že to spolu budou vycházet v míru. Protože prostě historicky se to moc nedělo ani neděje, spíš to bývá obráceně. A protože mám nějaké základy rakouské ekonomie, nehodlám tu predikovat, jak by takový "trh" mezi ozbrojenými skupinami vypadal, ačkoliv vy na to zjevně odvahu máte. Čím víc o tom "decentralizované právo" a "trhu s ozbrojenými agenturami" čtu a slyším, tím spíš mě to nepřesvědčuje, že by to nemohlo skončit místo podobných vašich snů naprosto tragicky. Sorry jako.
Autor: PavelX7 Čas: 2025-10-16 06:06:51
Zastánci státu se toho samozřejmě bojí. Proto taky zavádí různé procesy , pravidla a instituce aby tomu předcházeli (ústava , dělba moci , tajné služby …) . Tady v Evropě už máme dlouhé období relativního míru, obecně vzpoury, převraty a občanské války nejsou něco až tak neobvyklého.
Na GitHubu…
Vaše přání se se mnou nebavit respektuji, jen vy se ho nejste schopen zjevně sám držet . Stejně jste už dostatečně všem demonstroval , ze to nemá cenu. Ale s ostatními lidmi se budu bavit dle svého uvážení, so toho vám fakt nic neni .
Pa
A zase me otravujete. Nuda.
Tvl. Uz zase ? Došel ti doma hrách nebo stěna? Nebo si už taky trochu senilníš a nepamatuješ si jak to vždy dopadlo a potřebuješ to vidět znova?
Budu si platit agenturu která bude chránit me . A samozřejmě, kdyz je někdo zločinec, bude si chtít platit někoho , kdo pomůže krýt jeho zločiny . To budou pravděpodobně tedy různé různé společnosti, mezi kterými vznikne pravděpodobně konflikt.

Pokud tak víte co se vyplatí , nechcete to rovnou centrálně naplánovat ?

Jistotu nemám nikdy . Pravda cokoliv asi těžko, to je přehnaný extrém , který jste sem asi záměrně vnesl . Ani dnešní velmoci si nemůžou dělat cokoliv , např . Kvůli hrozbě jaderného zničení . Každopádně zákazník primárně bude chtít agenturu co bude vymáhat jeho zájmy . V jakém rozsahu záleží na tom kolik ma prostředku a jestli je to reálné .

Vymáhat “právo “ můžu různě. Uvedl jsem dva rozdílné příklady .
Můžete popsat nějaké moje dvě tvrzení kde si protiřečím? Vy jen uvadíte nějaké dva omezené protipříklady, nicméně realita je zjevně poněkdu složitější. Že budou mít dva lidi stejnou agenturu můžeme vynechat, o tom se vůbec nebavím. To může prakticky vypadat jako být v jednom státě s jedním právem a vymáháním.

Když budou dvě agentury, tak to rozhodně totéž nebude. Podotkl bych, že ty "agentury" můžou mít velmi různou formu. Můžu si prostě najmout armádu žoldáků a koupit jaderné zbraně, nebo si můžu zařizovat bezpečnost sám s brokovnicí v ruce. Prostě volný trh, ne?
Takže ano, může to být tak jako po celou historii lidstva, že po sobě ty dvě "agentury" občas začnou střílet. Nebo prostě jedna dá od klienta ruce pryč, protože když ta druhá agentura má tanky a letadla, a oni jen pušky, tak to nemá cenu. Že to není nic, co by bylo za "těžko" považuji dokázané tím, že se to neustále dělo a děje, přesně takto. Že by po sobě stříleli co týden není potřeba, ale pokud taková válka bude trvat dýl, je to určitě možné. Záleží jak si to majitelé agentur spočítají, co se jim vyplatí.
Asi jako by sem teď napsal komentář. Takže co je to za problém?
Proč bych si platil agenturu, která vymáhá cokoli? Jak bych pak měl jistotu, že se za mě postaví, až to bude potřeba?

No třeba právě proto, ne? Abych měl jistotu , že se za mě postaví až budu potřebovat, ať už po nich budu chtít cokoliv . Problem bude spis , ze taková ochrana bude hodně drahá , tom víc čím širší a intenzivnější ochranu budu chtít . Tedy si ji spíš budou moc dovolit bohati , kteří s její pomocí budou dále chtít bohatnout , jinak by se jim to nevyplatilo. Připomíná to něco ? Státy , feudální vládce , žoldácké armády a chudý lid co se nezvládá bránit? Řekl bych že jo
Ano. A už se nás baví aspoň pět :-)
Zajíci se počítají až po honu .
Děkuji , nemám zájem .
Ten je přeci rozepsán v bodě 4). Učitelův vliv se v žákovi nezapře :-)
ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ

Ano
Tak určitě. Vnimam ze nemáte žádnou schopnost sebereflexe , což je jen další důvod s vámi neztrácet čas .
Mě začátek šaškova příspěvku přijde jako důvod . Ale co si o tom myslíte je mi celkem jedno . Takže zase , pa .
A jdete volit SPD teda nebo koho ? Těžko se mi někdo kdo tu šíři hejty vůči nevinným lidem a plánuje tu druhý odsun obyvatel vnímá jako nejake menší zlo . Spis se mi těžko zdůvodňuje proč to neni zlo největší
Ne. Jinak jde o parafrázi Šaškova výlevu směrem k Ondrovi . A zrovna vy si opravdu nemáte na co stěžovat . Od doby co jste mě tu zaspamoval nadávkami opravdu nemám potřebu vám vypisovat víceméně cokoliv.
Co do děláš, šašku? Už ti definitivně jeblo?
Ja si myslím ze nějaké pozornosti se snad ani nejde vyhnout . Ja se treba kampaním snažím vyhýbat , zásadně už nekoukat na debaty a projevy, letáky letí rovnou do kose . A stejně nějaký názor sformovany mam , min ve smyslu koho tam fakt nechci (SPD a Stačilo ) . Takze tak nějak mam i koho volit .
Nestěžuju si , jen konstatuju
A zase me otravujete .
Aji delší ;-)
Čím víc jednotek délky budeme mít , tím bude všechno dražší !
logo Urza.cz
kapky