Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 105)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 16:53:31 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
No veď z tých 100 Kč máš ten úžitok že si za ne môžeš kúpiť hocičo čo má cenu maximálne tých 100 Kč. Alebo ako sám uvádzaš odložíš spotrebu, našetríš a neskôr kúpiš niečo v cene 200, 300 či 1000 Kč.

A ja neviem prečo stále rozmýšľaš len o peniazoch :-DDD
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 16:42:32 Titulek: Re: [↑]
Už zase máš halucinácie?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 16:40:36 Titulek: Re: [↑]
Ty vidíš že na spotrebnom trhu zaplatíš dane, ja vidím že zaplatím zisk nejakému kapitalistovi. A mne tým "hlasy" ubudnú a jemu pribudnú. A čím viac nakúpim tým viac mu "hlasov" pribudne a mne ubudne. To len ty si taký indoktrinovaný že pri sebe tvrdíš že musíš nakupovať a mne ideš radiť nech nenakupujem.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 15:47:13 Titulek: Re: [↑]
Keby všetci kapitalisti používali zisky na rozširovanie fabrík, nebolo by toľko bublín na trhu.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 15:44:31 Titulek: Re: [↑]
A to stačí chcieť?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 15:43:06 Titulek: Re: [↑]
Co z toho jako plyne? Že ak nemá toľko peňazí koľko je cena tak sú mu všetky ankapistické virtuálne subjektívne hodnoty hovno platné.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 15:38:10 Titulek: Re: [↑]
Správne je C, čiže nie som ani boh ani centrálny plánovač.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 13:36:14 Titulek: Re: [↑]
Prekrúcaš. Ja chcem aby sa všetci zákazníci mali lepšie, ty chceš aby sa pár kapitalistov malo lepšie.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 12:36:15 Titulek: Re: [↑]
Ďakujem, neprosím, o Vaše rozvláčne príspevky kde napriek veľkému rozsahu aj tak nič nevysvetlíte ozaj nemám záujem.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 11:44:28 Titulek: Re: [↑]
Veď ja už vás ankapistov poznám dosť dlho aby som vedel že používate nemerateľné pojmy na zakrývanie reality. A potom vám z toho vychádzajú paradoxy ako napr. že úžitok neviete merať, ale napriek tomu z istotou tvrdíte že či stúpa alebo klesá.
Chýba ti tam ešte bod 4: nafukuje bubliny a kriví tak trh. Napríklad nakupovaním tzv. "investičných nehnuteľností". Alebo nakupovaním kryptomien a teda plytvaním elektrinou.
Hociktorý z bodov 1-3 je užitočný pre spoločnosť, ale bod 4 nie. A čím bohatší majiteľ tým viac prostiedkov používa práve na bod 4.

Knihy napísal aj Marx, aj J.M.Keynes, aj Adam Smith a keď odbočím od ekonómie tak aj Hitler. A? Máme kvôli tomu Hitlera obdivovať?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 11:19:43 Titulek: Re: [↑]
Práveže to pôvodnú myšlienku zásadne mení. Lebo už neplatí že čím väčší lakomec tým údajne užitočnejší pre spoločnosť.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 11:16:32 Titulek: Re: [↑]
Hovor za seba, blbečku a nevkladaj mi do úst čo netvrdím.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 08:57:36 Titulek: Re: [↑]
To si tak blbý že pojem lacnejšie potrebuješ exaktne definovať?? Lacnejšie=za nižšiu cenu.
A toho strawmana si odpusť, je tom práve naopak. My čo vieme že cena závisí aj od nákladov a nie iba od nejakých subjektívnych nezmyslov vieme že nemôže byť hociaká nízka, keďže náklady sú nenulové.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 08:37:34 Titulek: Re: [↑]
Jako že keby tú službu poskytol lacnejšie tak by sme sa mali lepšie. Lebo by nám o to viac ostalo na iné služby.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 08:36:10 Titulek: Re: [↑]
Miešate dohromady hrušky s jablkami, merateľný zisk finančný resp. majetkový s nemerateľným "ziskom" virtuálnym. Ale ten "dobrý pocit" môže mať aj chamtivec z vysokého skutočného zisku.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 07:32:32 Titulek: Re: [↑]
To že ty si nechápavý ešte neznamená že argumetujem strawmanmi.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 07:30:25 Titulek: Re: [↑]
Ja mám zase rád "užitočných idiotov" ktorí obhajujú zmrdov ako napr. úžerníkov či priekupníkov.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-18 07:04:49 Titulek: Re: [↑]
Úžera začína tam kde končia banky.
jeho zisk pak vyjadřuje, jak moc obohatil společnost
Čiže altruisti, dobrovoľníci či charita sú pre spoločnosť najmenej užitoční?? To naozaj??
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-16 20:47:40 Titulek: Re: To je furt dokola [↑]
On dnešný stav nie je čistým socializmom. Ak taký vôbec niekde niekedy bol.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-16 20:30:29 Titulek: Re: [↑]
Ja som o násilí nič nepísal. Ja iba tvrdím že keď bolo nejaké spoločenské usporiadanie na celej Zemi a postupne sa všade zmenilo na iné spoločenské usporiadanie tak že z toho vyplýva že to prvé spoločenské usporiadanie bolo horšie. Tie prvé štáty naprikázal ľudstvu žiaden boh ani emzáci, vznikli teda prirodzeným vývojom.
Ja s oddeľovaním krajnej pravice ( nacizmu a fašizmu ) od socializmu nemám žiaden problém.
A ako by vládol Spartakus nevieme, keďže prehral.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-16 16:04:45 Titulek: Re: [↑]
No iste, nie je chyba starostu San-Francisca že pár chamtivcom sa zdá 15% zisku na úkor pandémiou postihnutých reštaurácií málo.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-16 16:00:20 Titulek: Re: [↑]
Kde som to tvrdil?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-16 14:03:59 Titulek: Re: [↑]
Máte to trochu pomýlené, štáty sa presadili v dobe bezštátnych spoločností. A odvtedy sú štátmi až doteraz.
A keď už spomínate Hitlera tak porážka Tretej Ríše a jej spojencov je dôkazom že demokracia ( aj socializmus ) je lepšia než fašizmus, o ankape to nehovorí nič.
Spartakus bol porazený, takže len pridávate argument v prospech toho čo tvrdí hefo.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-16 09:26:02 Titulek: Re: To je furt dokola [↑]
To nie je argument proti niekomu ani niečomu ale konštatovanie reality. Porovnávaš neporovnateľné, niekoľkotisícročnú reálnu existenciu štátnosti s vybájenou teoretickou konštrukciou.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-15 22:48:00 Titulek: Re: [↑]
Aj keby som pohľadal tie noviny a oskenoval zvyšok článku, Vás to nepresvedčí. A pritom Peková je jedna a labákov s certifikátom sú desiatky.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-15 22:42:42 Titulek: Re: [↑]
Nepotopí ich to opatrenie, potopia ich tí chamtivci.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-15 22:40:52 Titulek: Re: [↑]
Kde tvrdím že treba aby štát reguloval ceny všetkých jedál na svete? A keďže to netvrdím tak načo mám vymýšľať cenníky?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-15 22:35:39 Titulek: Re: To je furt dokola [↑]
Lenže tou lepšou alternatívou z princípu byť nemôže návrat do doby kamennej, okorenený mnohonásobne vyššou účinnosťou zbraní.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-15 22:30:59 Titulek: Re: To je furt dokola [↑]
Ľudia sa medzi sebou zabíjajú odjakživa, teda aj v dobe pred štátmi. Samozrejme v dobe kamennej, kedy naposledy vládla anarchia, neexistovali zbrane hromadného ničenia a ľudí bolo na celej Zemi zopár, takže obetí logicky nemohlo byť tak veľa.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-15 22:24:34 Titulek: Re: To je furt dokola [↑]
Vždy keď dnešný stav nazývajú socializmom.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-05-15 19:18:50 Titulek: Re: To je furt dokola [↑]
Áno, osvedčili sa. Lebo aj keď boli revolúciami mnohokrát zvrhnuté vlády, nikdy zo štátu nevznikol ankapistan ale vždy len ďalší štát.
logo Urza.cz
kapky