Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 80)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2020-11-02 20:34:20 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Zdroje budú vždy, záleží len na schopnosti štátu brániť daňovým únikom.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-11-02 20:18:38 Titulek: Re: [↑]
Odstránením vlády neodstránite skutočnosť že každý má prospech z niečoho iného. Navyše to nie je tak celkom pravda, mnoho záujmov je spoločných pre veľké množstvo ľudí.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-11-02 18:30:22 Titulek: Re: [↑]
To ale platí všade, aj v hypotetickom ankapistane.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-11-02 17:00:19 Titulek: Re: Důkaz škodlivosti školství [↑]
Tak OK.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-11-02 16:49:21 Titulek: Re: Důkaz škodlivosti školství [↑]
Podporovať ju nechceme, ale tak ako Vy by ste považoval za nezmysel kvôli mobbingu a bossingu zrušiť súkromné firmy, rovnako ja za nezmysel považujem zrušiť kvôli šikane štátne školstvo.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-11-02 15:53:55 Titulek: Re: Důkaz škodlivosti školství [↑]
Ja o koze Vy o voze. Ja vyvraciam tvrdenie môjho predrečníka že "mainstreamová škola do mě sice nějaké znalosti násilím nasype ale drtivé většině lidí naprosto zničí motivaci se nějak dobrovolně vzdělávat" a Vy začnete niečo o autorite a šikane. No ak to náhodou neviete tak šikana existuje aj v súkromných firmách, nazýva sa mobbing a bossing.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-11-02 11:08:39 Titulek: Re: [↑]
1. V článku sa síce o morálke nepíše, ale práve morálka je dôvod prečo ľudia tzv. podplácanie voličov kritizujú.
2. Práve naopak, autor článku tie dva pojmy ( hodnota a cena ) svojvoľne zamieňa, ja som práve písal o tom v čom sa rozlišujú. Hodnota hlasu je jeho význam v rámci volebných pravidiel, cena hlasu je suma za akú si ochotný zmeniť názor na to koho voliť .
Mýlite si hrušky s jablkami.
1. STH nemá nič spoločné s morálkou, lebo napr. nerozlišuje či kupujem tovar od legitímneho vlastníka alebo od zlodeja.
2. hodnota hlasu je objektívne daná počtom platných hlasov v daných voľbách, hodnota hlasu je 1/počet platných hlasov. To čo Vy nazývate "hodnotou hlasu" je cena Vášho svedomia.
Takže ak to zhrniem, nezmyselná je Vaša argumentácia a nie kritika kupovania si hlasov.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-30 23:07:33 Titulek: Re: [↑]
Áno, zadarmo. Dieťa nič neplatí a ani rodič školáka nemá vyššie dane než bezdetný človek, práve naopak, rodičia ešte dostávajú na deti sociálne dávky.
V tom že vzdela nie si rôzni ľudia predstavujú rôzne s Vami súhlasím, ja si pod pojmom vzdelanie určite nepredstavujem že by som mal deťom vymývať mozgy ankapistickou propagandou.
A čo sa týka tých sociálnych interakcií, Vy ste sa so žiadnym spolužiakom/spolužiačkou neskamarátil?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-30 22:58:25 Titulek: Re: [↑]
Ak ste mal aj na škole také názory ako teraz tak sa ani nečudujem že ste bol šikanovaný, lenže zovšeobecňovať svoje vlastné zlé skúsenosti automaticky na všetkých je logická chyba. A tvrdenie že "mainstreamová škola do mě sice nějaké znalosti násilím nasype ale drtivé většině lidí naprosto zničí motivaci se nějak dobrovolně vzdělávat" je ničím nepodložená špekulácia.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-30 22:10:42 Titulek: Re: [↑]
Veď ale to komu súkromná banka požičia je predsa ten trh po ktorom vy ankapisti voláte. Štát predsa banke neprikazuje požičať korporácii ani nezakazuje požičiavať konkurentom korporácie.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-30 22:07:44 Titulek: Re: [↑]
Ani ja sa v tom presne nevyznám, takže je možné že držanie väčšieho množstva drogy je trestné. A na Vašu otázku odpoviem že áno, predať babičke drogy je trestné. Z pohľadu morálky je v tom presne taký rozdiel ako medzi samovraždou a vraždou. A tej poslednej otázke nerozumiem, prečo by pri výrobe dezinfekcie mal byť niekto obeť? Veď dezinfekcie sa vo veľkom vyrábajú aj predávajú.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-30 20:46:12 Titulek: Re: [↑]
Huliť trávu alebo robiť si konopnú masť nie je nelegálne, zakázané je dealerstvo. A ku nejakým babičkám sa nebudem vyjadrovať ak nepoznám presné fakty ale iba komentáre z bulváru.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-30 18:39:01 Titulek: Re: Daně = krádež ? [↑]
Tu že ankapové právo bude jednoduchšie Vám verím, na popísanie pravidla "silnejší pes mrdá" skutočne netreba veľa paragrafov :-D. Ovšem z toho nevyplýva že bude aj lacnejšie.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-30 18:34:16 Titulek: Re: [↑]
Ja si tú diskusiu pamätám inak. Odpovedal som Vám asi 3-krát, ale keďže to nebola taká odpoveď akú ste potreboval tak ste sa tváril že nič nevidíte a opakoval ste tú istú už zodpovedanú otázku do zblbnutia. A áno, stojím si za tým že šírenie drog nie je bezobetný čin a zaslúži si trest.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-30 12:17:06 Titulek: Re: [↑]
No kto asi viac potrebuje pôžičky a teda lacné peniaze, korporácia ktorej dennodenne plynú na účty hromady peňazí z tržieb, alebo začínajúci konkurent, ktorý o budúcich tržbách zatiaľ iba sníva, ale náklady už musí platiť?
To je ozaj hrozný teror dostať zadarmo vzdelanie :-D. A popritom sa navyše aj zdokonaliť v sociálnych interakciách.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-29 23:12:27 Titulek: Re: Daně = krádež ? [↑]
Nemýlite si to? Že štát má údajne monopol na násilie tvrdíte vy ankapisti a nie "zástanci státu".
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-29 23:08:48 Titulek: Re: Daně = krádež ? [↑]
No bol by blbý brať na seba také riziko ak nemusí, on si môže vybrať od koho a koľko si zapýta.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-29 18:33:28 Titulek: Re: [↑]
Konečne Vás osvietilo :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-29 17:44:49 Titulek: Re: [↑]
A lepší vtip nemáš? Veď ak vy ankapiti tvrdíte že štát pomáha iba veľkým korporáciám, tak z toho logicky vyplýva že tá korporácia vznikla bez pomoci štátu a až traz keď je veľká tak jej štát údajne pomáha.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-29 17:05:25 Titulek: Re: Daně = krádež ? [↑]
Rozdiel je v tom že v ankape by som sudcovi platil aj keď som v práve a vyhrám. A právnika by som potreboval tak či tak.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-29 17:03:28 Titulek: Re: [↑]
A kde som také tvrdil že ak podľa mňa väčšina demokraticky odhlasuje hociaké svinstvo tak s tým budem apriori súhlasiť?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-29 17:01:03 Titulek: Re: [↑]
Ale ja vôbec nevyvraciam tvrdenie že nadnárodné koncerny majú takú silu že dokážu ovplyvňovať aj vlády štátov, najmä tých menších a chudobnejších. Len mi nedáva logiku že ako mi pomôže ak sa vzdám štátu a už mi proti tej korporácii nebude mať kto pomôcť.
Áno, dáva.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-29 00:01:38 Titulek: Re: Daně = krádež ? [↑]
A aby to bolo ešte komplikovanejšie tak sami ankapisti tvrdia že NAP nie je záväzný a teda že ankapistickí sudcovia sa ním nebudú musieť riadiť.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-28 23:57:04 Titulek: Re: [↑]
Áno, presne ste vystihol prečo sú Benderove prirovnania hlúpe, lebo jemu nikto nič neodhlasoval.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-28 23:52:31 Titulek: Re: [↑]
Takže konkrétne po stodvadsiatykrát , blbé prirovnanie nič nedokazuje ani nevyvracia.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-28 23:05:45 Titulek: Re: [↑]
Ale čo konkrétne údajne nikto netvrdí?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-28 20:53:40 Titulek: Re: [↑]
To samozrejme nie, zinkasovať peniaze za poskytnuté služby nie je parazitovanie.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-28 18:14:48 Titulek: Re: thesis [↑]
No a?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-28 18:13:13 Titulek: Re: [↑]
Rozlišujte 2 rôzne situácie:
1. Firma presťahuje svoju továreň do daňového raja
2. Firma má továreň v jednom štáte, ale dane platí v inom štáte.
V tom prvom prípade je to v poriadku, v tom druhom prípade daňový raj parazituje na daniach ktoré mu nepatria.
logo Urza.cz
kapky