Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 82)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-23 22:38:59 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
A ako by potom fungoval???
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-23 22:38:08 Titulek: Re: [↑]
Samozrejme že áno, veď to isté platí aj u súkromných firiem, s neschopným šéfom môže zbankrotovať aj taká veľká firma ako Nokia. Alebo taká veľká banka ako Lehman Brothers.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-23 22:23:47 Titulek: Re: No [↑]
Lenže to že či vy ankapisti tú dohodu nazvete dobrovoľnou je irelevantné, kapitalista na tom zarába bez ohľadu na vaše definície.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-23 17:03:05 Titulek: Re: No [↑]
Vďaka za kompliment, ale objav vykorisťovania nie je môj :-D A že čo to je Vám vysvetľovať nebudem, je to tak známy pojem že ho nemôžete nepoznať.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-23 14:37:09 Titulek: Re: No [↑]
To verím, pre bohatých môže byť myšlienka ankapu zaujímavá.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-23 14:32:45 Titulek: Re: No [↑]
Prečo sa niektorí ľudia živia ako OSVČ alebo ako podnikatelia? No predsa v prvom prípade aby sa zbavili vykorisťovania a v druhom prípade aby vďaka vykorisťovaniu zbohatli. Ale to predsa nie je odpoveď na to že či je pre zamestnancov výhodné stratiť ochranu ktorú im poskytuje štát.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-23 14:10:29 Titulek: Re: No [↑]
Teda nevidím že by sa do Liberlandu hrnuli kolóny osadníkov :-D.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-23 12:56:29 Titulek: Re: [↑]
A ako to súvisí s mojim príspevkom?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-23 11:00:17 Titulek: Re: No [↑]
To že by Vaša rodina spĺňala podmienku homesteadingu dosť pochybujem, dejiny ČR tak presne nepoznám, ale minimálne od doby Přemyslovcov je na tých územiach stále nejaký štát.

A pre mňa je zase absurdná myšlienka že by sa zamestnanci dobrovoľne vzdali výhod ktoré im ponúka ZP, a celkove štát, ak by z toho nič nemali.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-23 10:47:31 Titulek: Re: Co je agrese? [↑]
Na to sa pýtajte ankapistov, ja neviem ako si to oni predstavujú. Ja mám taký pocit že by toho nesúhlasiaceho ostatní donútili súhlasiť, či už priamo násilím alebo tak že by mu ostrakizáciou a diskrimináciou natoľko znepríjemnili život že by zmenil názor. Z môjho pohľadu je to vydieranie, podľa ankapistov by to bolo dobrovoľné.
Malo by sa to robiť podľa Keynesa, keď je kríza tak podporovať ekonomiku aj za cenu zadĺženia a naopak keď je boom tak znižovať dlh. Chyba je že dnešní politici si z Keynesa zobrali len tú prvú časť.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 22:50:56 Titulek: Re: No [↑]
Nejde o to či by to reálne robili, ale že na to majú právo.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 22:49:40 Titulek: Re: No [↑]
Viem čo je zákon ponuky a dopytu. A?
No isteže dnes niektorí zamestnanci robia v švarcsystéme , keď majú služby štátu aj tak garantované. Navyše je otázne koľkí to robia dobrovoľne a koľkých donútili zamestnávatelia. Lenže v ankape by nič zadarmo nemali.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 19:55:28 Titulek: Re: Co je agrese? [↑]
Keď sa nad tým hlbšie zamyslím tak vlastne iba jedno, vlastnícke právo majiteľa pozemku. A všetky ostatné práva sú mu podriadené.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 18:54:09 Titulek: Re: No [↑]
Lebo tam nebude mať žiadne zamestnanecké práva ako v štáte.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 18:53:10 Titulek: Re: No [↑]
Za prvé, keby ste čítal pozornejšie tak by ste chápal že to neschvaľujem, ale je to ankapistický princíp. Keď si máte vyžrať vlastnú medecínu tak už vám nechutí, čo?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 18:46:32 Titulek: Re: No [↑]
Prečo by to skrachovalo? Lebo vám tam nepríde žiť a pracovať žiaden robotník. A vy kapitalisti sa požeriete navzájom.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 18:15:30 Titulek: Re: No [↑]
Z môjho pohľadu by to bolo hádzanie polien pod nohy, ale spĺňalo by to váš ankapistický princíp, že majiteľ pozemku na neho nemusí pustiť nikoho koho nechce.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 17:06:14 Titulek: Re: Co je agrese? [↑]
Agresia je porušovanie tých práv, ktoré ankapisti považujú za nadradené ostatným právam.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 17:04:24 Titulek: Re: No [↑]
Ja som za, spravte v Česku takýto experiment a ja sa z bezpečnej vzdialenosti budem pozerať ako skrachuje :-).
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 16:50:43 Titulek: Re: [↑]
Áno, smiem vravieť všetko okrem tých pár drobností ktoré štát zakazuje. A ktoré by som aj tak nehlásal, takže mňa vlastne z pohľadu slobody slova štát neobmedzuje vôbec nijako.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 15:01:15 Titulek: Re: [↑]
No tebe to možno zmysel nedáva, lebo si podobne ako iní ankapisti postihnutý binárnym myslením, ale mne to zmysel dáva: všetko čo nie je priamo zakázané môžeš hlásať na celom území štátu a nie iba na svojom pozemku.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 14:26:54 Titulek: Re: [↑]
Blbečku, keď tvrdíš že bol môj argument vyvrátený potom by si mal poznať aj moju tradičnú odpoveď na takýto "argument": Že v štáte síce nemôžeš hlásať úplne hocičo, ale zato to môžeš hlásať na celom území štátu a nie iba na svojom maličkom ( v porovnaní s rozlohou štátu ) pozemku.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 13:56:16 Titulek: Re: [↑]
A ako vždy plná huba rečí o údajných argumentoch, ale argument žiaden, len vulgarizmy a urážky.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 13:00:26 Titulek: Re: Rozdíl mezi včerejší Ondrovo [↑]
To nevadí, ja svoje komentáre aj tak nepíšem preto že by som si naivne myslel že dokážem zmeniť presvedčených ankapistov , ale kvôli ne-ankapistom čo sem náhodou zablúdia.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 12:57:31 Titulek: Re: [↑]
To píšeš z mobilu, alebo si od zlosti aj zabudol pravopis?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 12:26:43 Titulek: Re: [↑]
Ja ani nepíšem že nútite, ale že by ste chceli nútiť.
Právo šíriť si svoju propagandu vám neberiem, v štáte máte slobodu slova zaručenú.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 11:51:46 Titulek: Re: No [↑]
Takže vlastne ankap je podobná utópia ako socializmus/komunizmus, potrebuje tých správnych ľudí :-)
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-22 10:18:20 Titulek: Re: No [↑]
Je to presne naopak, Vy neviete dokázať že po zrušení štátu by sa spoločnosť usporiadala presne podľa vlhkých snov ankapistov. A neprepadla sa do občianskej vojny, ako Irak po odstránení Husajna.
Ale samozrejme že ak chcete drvivú väčšinu obyvateľstva donútiť aby sa prispôsobila vášmu svetonázoru tak dôkazné bremeno je na vás a tým že ste si predefinovali použité pojmy sa toho dôkazného bremena nezbavíte.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-21 13:49:31 Titulek: Re: Co na to Luke Skywalker? [↑]
Správne, nenechaj sa oblbnúť ako JakubG !
Autor: norbertsnv Čas: 2020-10-21 09:31:07 Titulek: Re: [↑]
A prorodzené je že tie babičky a dedkovia, tetičky a strýcovia bratranci a sesternice sú usporiadaní zase do nukleárnych rodín muž+žena+ak majú tak deti. A nie do párov rovnakého pohlavia. A áno, som si vedomý že v muslimských krajinách sa považuje polygamia za prirodzenú, ale ani tam nepovažujú za prirodzené páry rovnakého pohlavia, tam ich niekde aj fyzicky likvidujú.
logo Urza.cz
kapky