Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Hrosik1 (strana 4)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
vy jste jak pzoooo1.

prostě něž abyste to jednoduše vysvětlil (čím víc přemýšlím, tím víc možnosti jak to mohlo být myšleno mě napadá). tak radši budete porád dokola psat at si to prectu znovu, nebo at se zamyslim. ach jo...
dozvim se tedy vas protinazor ohledne moralky nebo umite jen nadavat?
třeba jo.

všiml jsem si, že se strašně rychle naštvěte, když nedokažete odpovědet. ale jenom v pisemne forme. zajimave...
to záleží na osobních preferencích
"mají zvrchu nařízený demokratický systém, kdy si mají zvolit své dva zástupce." = politiky

nebavíme se o tom jak vzniká. ale jestli je nebo ne. takže ano, je.

nebo to, že je něco od spoda automaticky všechno legitimizuje? však i stat může vzniknout od spoda, nebo ne? a zde navic sam pisete, ze je to zvrchu.

a hlavně, co znamena od spoda. pokud nekdo neco navrhne a shodne se vetsina a mensina s tim souhlasi treba jen ze strachu , je to fakt od spoda?

no pokud ale nepracujete s moji definice politiky, tak se pak ale bavime o dvou ruznych vecech, a je pak jasne ze si nerozumime :)

mohu poprosit o vasi deifnici politiky?
"Ano, lide se boji nebo jsou pohodlni, a tak radeji setrvaji ve vyjetych kolejich. Je to smutne." nerikal jste, ze jste konzervativec? :)

právo se podle mě nemá "vyplatit". je to právě otázka té svobody. buď jsem byla bez náhrady poškozen nebo ne (nebo je mi to jedno). to že se to "nevyplatí" vymáhat je přece irelevantní. a komu se to má vyplatit? úsilí mám přece vynakládat, abych něco získal a ne abych si vymohl základní svobodu, kterou mi prostě nikdo nemá právo brát... jasně, jak to zařídit nevím :)

jenom mi přijde šílené to srovnávat. na chleba nárok samozřejmě nemám, ale na svobodu ano.
nechápu, jak to souvisí se situací, na kterou jsem se ptal já...
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-04-14 08:41:16
simaptické. ikdyž vlastně nevím, proč, když někdo nepotřebuje ke komunikace s Bohem žádného prostředníka, se potřebuje nějak organizovat...
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-04-14 08:40:16
regresivismus by se dal chápat jako podmnožina progresivismu. při nejmenším by se rozhodně neměl zaměňovat s konzervatismem, který z definice "chce stát na místě" (ani vpřed, ani zpět)

co se týče legality drog v minunlosti, nebyla to ale ideologická záležitost, ale spíš to "ještě nebyl takový problém" a nebo nebylo nelegální kouřit trávu a například bylo prakticky "nelegální" býti černochem, což v sobě to první automaticky zahrnovalo.

tzv. konzervativci jsou rozhodně progresivní, co se týče otázky potratů (chtějí měnit statut quo).

že se ke změnám má přistupovat opatrně, s tím osobně souhlasím. nenazýval bych to ale konzervatismem, ale umírněným progresivismem. (že vždy vedou k horšímu je samozřejmě nesmysl. myslím, že je fajn, že už nežijeme v jeskyních a nemámě vysokou dětskou úmrtnost).

pravý konzervativec by měl být vlastně strašně spokojený, když se nic nemění a nebo jen velmi pomalu. jistě má pan Joch a další i jiné, neřku-li důležitější hodnoty, než jen setrvávání ve "starém známém"

a kdo z těhto dvou táborů je více proti svobodě samozřejmě vůbec nelze říct, pokud si to strawmanově tak rovnou nenadefinujete, jak to právě pan Joch udělal...
2. Ano
souhlas. zvlast kdyz vime, ze bude (ikdyz treba jen drobne) v nesouladu s napem. je pak jeste, ze se lide boji, jak by to realne vypadalo a tak je pohodlnejsi konzervativni poskoj priklonu k soucasnosti. mam to vlatne dost podobne. cokdyz pribude 99% svobod, ale naopak ubuje 1% pro me nejzasadnejsich? nebo, cokdyz to praco nebudu moct vymoci.... to se pak nebude moc nezyvat volnotrzni spolecnosti...
unasete lidi na pozemek ne. ale podle me, kdyz tam dobrovolne vstoupi, tak uz jsou pak zcela podrizeni vasim pravidlum.
přesněěěěěě!!!! :)
takze opet existuji vyjimky... a tu hranici rozhodne soud. ja vim. svet je prilis komplexni.... ;)
coz se nevylucuje :)

(napred vam taky nekdo musi zaplatit, aby ste tu "nadhodnotu" = marži, mohl získat. takze si rozhodne nemuzete cenu stanovit svevolne bz ohledu na zakaznika a konkurenciu. no a regulace jsou soucasti nakaldu, to je jasne)
1. nechapu na co narazite. 2. podle NAPu mate pravdu. ale prejze v ankapu nebudou platit zakony napu, takze tezko rict.... :)
mozna kdyby jste si to video pustil, tak by vam to bylo jasne...
takze nebudete odpovidat....
pro mene chapave spousta veci neni samozrejmych
no pro tych znasilnovacou pravdepodobne ano...

prosim tedy o definici blaha, abychom mohli pokracovat v diskuzi
omg.... tak si ho rad vyslechnu, coz obrazne v nasem pripade znamena, přečtu a zamyslim se nad ním...
a jste si jisty ze to funguje vzdy a fakt neni potreba zadanheo zasahu dozorcu? a co pokud si vezni udelji nejaky demokraticky system, tak neni to uz politika?
tak asi není. ano zajímalo by me, co to znamená pro Vás. prijde mi, ze obojí je v podstate dobrovolnost. jenom to rikáte trochu jinými slovy. ale já tam ten rozdíl tedy opravdu nevidím.
muze byt. samozrejme
pokud jste schopen ho smysluplne sformulovat, bez neustaleho slovickareni...
muze nekdy v historii vesmiru nastat situce, ze treba neco nechapete vy?
jaky je prosim rozdil mezi souctovym blahem a souctem blah?
nastudujte si, co znamena slameny panak a whataboutism....
no kdyby se vsichni na vsem spolcne vzdy dohodli, tak by samozrejme nebyly potreba ani soudy a policie (byt volnotrzni), ale prijde mi to ponekud naivni...

pokud jste to tedy nemyslel, ze vyhraji ti silnejsi mulkove a tim je to vyreseno bez politiku.....
chapu to > je to nesmysl > nemusime se tim dal zabyvat.
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-04-08 09:14:56
akorat, ze ludske blaho se neda merat a tim padom ani scitat. takovy drobny detail...

Klasícka Timovina: ked 9 muzou utilitaristicky a demokraticky znasilni 1 zenu, souctove blaho tychto 10 ludi je + . Bolo to teda dobre jednani?

moznosti si neco odhlasovat je v neprime demokracii absolutne minimalne. ale souhlasim, ze mame obrovske stesti ze jsem se narodili zrvona do casti sveta, kde poslanci a samozreje i vsichni vladci pred nimi odhlasovali aspon pro asi sand vetsinu realitvne snesitelne podminky k ziti (ikdyz na ukor mnohych)
1. v mediich i verejnem prostoru se to casto timto zpusobem komunikuje. nerikam, ze to tak vidi absolune vsichni lide...

2. takze souhalsite, ze resenim je vystavba npvych bytu a neni potreba ceny jinak umele regulovat?

3. nemate pocit, ze stat dalsi vystavbe spis zabranunje?

4. pokud je neco pro nekoho dobre a pro jineho zle, tak je to cele subjektivne preboha uz :DD nebo slovo subjektivne absolutne odmitate pouzivat? :))
logo Urza.cz
kapky