Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 138)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Ale s tímhle já naprosto souhlasím....

A právě proto je to paradoxní.

Mimochodem zkuste definici na wikipedii
Spíš s vámi každý prohraje, ne? Protoze slovickarite a nejste moc empaticky...

Ale klidně no, užijte si to. Jak říkám, mým záměrem nebylo vás přesvědčit. :)
O tom ze ja mám pocit se přít nebudu.

Argumenty si nejsem úplně jist že máte. Spis samé otázky...
A o co se soutěžilo? :)
Znovu. nemusíte.

Stejně jako nemusíte od souseda akceptovat nabídku na příliš vela hrušek za jablka...

O tom je právě ta dohoda, víte? Že to není jenom podle vás. Ale dohoda vyžaduje souhlas obou stran.
Však on ale není vůbec povinný vám nic nabízet... to je váš problém.
Web: neuveden Mail: neuveden
Tak ještě že nemusíte . Uff…
Tento príspevok obsahuje viacero argumentačných faulov a nie je korektný v rámci racionálnej diskusie. Tu sú hlavné problematické body:
1. Neopodstatnené zovšeobecnenie (hasty generalization) – Tvrdenie, že „objektívna realita je vykorisťovanie, zdražovanie a úroky“ prezentuje zložitú ekonomickú realitu veľmi jednostranne, bez uznania, že ekonomický systém obsahuje aj iné faktory (napr. inovácie, produktivitu, dobrovoľnú výmenu).
2. Predpojaté hodnotenie (biased framing) – Použitie výrazov ako „vykorisťovanie“ a „rakúske rozprávky“ naznačuje silnú hodnotovú predpojatosť a útočí na ekonomický smer (rakúska škola) bez vecného vysvetlenia, prečo je podľa autora chybný.
3. Argument zo zlého úmyslu (poisoning the well) – Príspevok naznačuje, že protistrana sa „márne snaží odtajiť“ niečo, čo vnáša do diskusie implicitnú obvinenie z manipulácie alebo nečestnosti bez dôkazov.
4. Straw man (slamenný panák) – Kritika „rakúskych rozprávok, kde sa bohatstvo zhmotňuje len tak z ničoho“ nesprávne vykresľuje argumenty rakúskej ekonomickej školy, ktorá v skutočnosti tvrdí, že bohatstvo vzniká prostredníctvom podnikateľskej iniciatívy, trhu a kapitálových investícií, nie „z ničoho“.
5. Vágnosť a absencia dôkazov – Príspevok obsahuje silné tvrdenia o ekonomickej realite („bohatí bohatnú na úkor ostatných“), ale neponúka žiadne konkrétne príklady alebo dôkazy na ich podporu.
Je preci irelevantni, kdy zacina puberta a kdo ma jaky rytmus. Pokud tam deti vstavat nechteji, proc je k tomu stat nuti?
Autor: Rakusak Čas: 2025-01-21 18:27:23
Statni skolstvi nam proste neda spat.
Takže jabka za hrušky jsou v pořádku, ale jabka za peníze už nie?
Vy to chcete, tak hledejte. :)

Znovu. Mě to nijak nevadí, že vás nepresvedcim.
Mě to jasné je. :)

Dobre nedolozil ale stále mám ten pcoit a setkávám se stim. Nemam potrebu VAM to dokazovat. to sousloví je podle me takto záměrně vymysleno, aby vyznělo že to je reálná smlouva. Za mě je to spíše metafora ale hodně lidí to bere seriozne. Možná není třeba měnit název ale jen použít uvozovky.
1) jsou takové, byť ne každý den
2) zmíněný jev pozoruji a svých dětech právě zhruba od dvanácti
3) Proč spíme od Matthew Walkera.
Právě ze neni , protože rodič ty daně plati a z těch pak jde peníze na školství . A platba se nesníží i když má dítě ve domácí výuce nebo když ho da do soukromé školy která pobírá menší dotacemi žáka . Takže pokud je vaše logika ze placeni službu neni krádež , tak placeni za službu kterou neodebírám už určitě krádež bude .
Ja si pamatuju jak vám ti Rakusak popsal kolik investuje do vzdělán svých dětí . A byl jste to vy kdo to označil za zbytečné . Takže socka nechápající význam investic do vzdělání jste zjevně spíš vy .
Neni to zadarmo. Je to vykoupeno nasilnym vyberem dani. Ja nechci platit statni skolu treba tvym detem, nechci proste.

Kvalita? A co si predstavujes pod slovom kvalita? :-D
1) soukromé školství je tvrdě regulované, puberta začíná mezi desátým a dvanáctým rokem, u dívek dříve než u chlapců. Pokud jste měl pubertu až v patnácti, ledacos to vysvětluje
3) máte tam zdroj, tak si ho přečtěte. Mě to zajímá a přečtu si ho.
"Pokud je nekorektní pojmenovat smlouva něco, co není smlouva, proč je korektní pojmenovat máršmelou něco, co není máršmelou"

To je fér point. Uvedl jsem to ale proto, že u marshmallow je to jasné že to není marshmallow. Kdezto u té smlouvy to jasne neni.

Ano lidé jsou hloupí a je to jejich chyba.

Já teď ani neobvinuji z demagogie stát, ale vůbec toho, kdo toho slovní spojení vymyslel a vědomě ho manipulativne používá.

A co transžena. Je to žena? ;)
Setkávám se s tim v běžných mezilidských diskuzích, které si nenahravam. A myslim ze po minutě googleni najdete také. Nemám potřebu přesvědčovat konkrétně vás. Zvlášť když je velice jednoduché abyste se přesvědčil sám.

Ale je možné že vy osobne jste se s tim nikdy nesetkal a nebo jste nepremyslel o tom, jak lidé toto sousloví vnímají a pouzivaji
Já tvrdím že průměrne bohatou všichni a to že někteří pomaleji a někteří rychleji nepovažuji za provlem.

Problém vidím v donuceni. Dobrovolná spolupráce kdy jeden nabízí možnosti a druhý přijímá mi naopak přijde jako super řešení
To tve vzdelani zadarmo:

- neni zadarmo, platis si jej (ty asi ne, ale ostatni lide) ve svych danich, troubo
- ma nizkou, dokonce velmi nizkou kvalitu
- vychovava deti ve vztahu k statu a kolektivismu, je to vymyvarna mozku
B! :-D
Že jste něco neviděl není argument pro nic. Proč s tím otravujete? Co si myslíte vy nebo kdokoliv jiný není relevantní argument. NZ je důkaz že to co jste tvrdil že se stane, se nestalo. Vy se jen vymlouváte, konfirmační zkreselení jak z učebnice.
A zase místo korektní diskuze fauly a osobní útoky... Proč nemůžete normálně vyjádřit názor a podpořit ho argumenty, nebo prostě nepsat, když nic relevantního nemáte?
Zli prodejci uz dnes diky dotacim vydelaji tisic korun na chlebu a stotisic na masu?
WOW, ja to rikam celou dobu, ze zijeme v nejakych paralelnich vesmirech
Takže tam i bez dotací produkují potraviny levněji , když jsou schopni konkurovat mezinárodně . Jak sám píšete prakticky všude jinde se dotuje . Jinak už se mi zdá ze jen plácáte . Fakt je ze vás doomsaying se tam proste vůbec nenaplnil . Vše co vám píšu se zakládá na datech a odborných článcích Jizeře jsem si teď dohledal. Není to nic co bych si vymyslel aby mi to vyhovovalo , nebo ze bych něco ignoroval.
Vy Prostě jen nechcete připustit, že byste se mohl zásadně principiálně mýlit, tak hledáte výmluvy co tomu vyhovují. Konfirmační zkreslení jako z učebnice. Pochopitelné, ale smutné.
Jaky jsi hezky poslusny. Mas doma portret prezidenta a statni odznacek pridelany na batuzku? :-D
Ne, to vy etatiste potrebujete nepremyslejici dementy bez sebevedomi, kteri si mysli, ze bez statu nevyjde slunce :-D
Případ NZ dokazuje že i se zrušení dotací nemisi ceny stoupnut jak tvrdíte . Pokud tam teď zemědělství funguje lip , byly zjevně nejen zbytečné ale škodlive.
A na politiku se me neptejte . To fakt neni relevantní argument vůbec .
Autor: Rakusak Čas: 2025-01-21 08:23:56
Hlavnim zlocinem, ktery stat pacha na detech, je presne tento vojensky rezim. Dale tam deti sedi na zadku 5 - 6 - 7 hodin za den, musi poslouchat vyhorele tabulkove ucitelky a dokonce prosit o svoleni, kdyz chteji na zachod. Je to naprosto odlisne od prirozeneho vzdelavani a chovani deti.
Odebiram v drtive vetsine z lokalni farmy, kde se kravy a prasata maji dle meho dobre. A kraliky od stryce, kde se maji taky dobre. Odkud vsak berou hospody, kam chodim, je mi celkem jedno.
Jsi opravdu trubka. Do tovarny chodis dobrovolne, nikdo te nenuti. Do skoly jako dite musis, jelikoz to stat vymaha silou a nasilnym aparatem (nechodis = ospod = po delsi dobe odebrani ditete, trestni stihani rodicu).
A koukam, ze jste to napsal prvni :-D
logo Urza.cz
kapky