Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele pan Jardík (strana 12)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Číst a zahlídnout, o čem píšeš, je rozdíl. Tvoje portfolio není věru bohaté.
To mě hluboce zasáhlo.
Napiš to na sedm odstavců.
Jsi nemocnej.
První věta!
Zajímalo by mě, pro jaký obecenstvo to teda děláš.
Hele, ale já to fakt nečtu.
Jsi k smíchu.
Z bohatý životní zkušenosti.
Tys musel propadnout iluzi, že to někdo čte.
Nikdo tě nemá rád.
Nikdo tě nemá rád.
Nikdo tě nemá rád.
Uvědom si jednu věc. Velká část společnosti není přesvědčená, že je to teď lepší než předtím. Babiš připravuje pozemkovou reformu, rozjíždí džihád na státní rozpočet a Vondráček je toho chtě-nechtě ksichtem. Politika je odrazem tý části společnosti, která to prožívá. Nikoho jinýho.
Jak jsi stručnej, tak jsi chytrej. Pravidlo první věty, vzpomeň.
Nikdo tě nemá rád.
Nikdo tě nemá rád.
I proto jsi šedivej.
Jedna věc je faktické vlastnictví a druhá, kdo reálně prostřednictvím regulací rozhoduje. Trh dělá, co může, aby si našel svoje cestičky. A samozřejmě, i v nejbrutálnější totalitě si je najde. Čím větší míra centrálního plánování ale je, tím častěji svobodný trh vyhřezne právě tam, kde se to většinové společnosti sakra nelíbí. A on vždycky vyhraje. Způsobujete si to sami.
Říkal jsi, že je to lepší než Fiala a Rakušan. Dobře, možná je to lepší než Fiala a Rakušan, ale Vondráček nesedí na jejich židli.
Je pro tebe vážně takovej redflag, když někdo, kdo nikdy nevěřil žádný garnituře a koho jsi dřív s tím vědomím sledoval, nevěří ani tý garnituře, který zrovna věříš ty? Možná bys tu politiku neměl tolik hltat, stává se z tebe docela pičus.
A variantu, že čekal přesně to, čeho se dočkal, si nepřipouštíš? Však to není první svobodný, ze kterýho se stal espéďák.
Myslel jsem, že víš, co Urza jako čekal, když se tomu divíš.
A co Urza jako čekal?
Vondráček je ale už teď o parník horší, než byl před pěti lety a za dva roky, pokud vydrží ve vládní straně, bude horší o pět parníků. Myslím, že je tam primárně pořád velká snaha obhájit sám sebe před sebou samotným, proto udržuje kontakt s libertariánskou scénou.
Připlatí za službu.
🤨 No a o kom jinym.
Sorry, špatný vlákno.
Vždyť já to vidim.

Daň z příjmu za prodej nemovistosti neplatíš, pokud v tom bytě/domě aspoň dva roky sám bydlíš. Týká se tedy výhradně těch bytů spekulantů, běžný uživatel nemovitosti daň z3 zisku neplatí skoro vůbec, zato DPH platěj všichni.
Napiš mu, že zatímco spekulanti cenu šponují, stává se stavebnictví lukrativnější i přes to 10letý martyrium s úřadama, který předchází každý výstavbě a že kdyby ty ceny bytů byly nižší, nestavěl by už vůbec nikdo.
Tak ho zkus navíst na daň ze zisku, kterou spekulant musí zaplatit, pakliže na prodeji vydělá.
Napiš mu, že kdyby se smělo stavět, že by se byty třeba i stavěly.
logo Urza.cz
kapky