Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 150)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: hefo Čas: 2024-12-31 13:28:16 [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Však ale štát robí to isté, akurát nepoužíva presne pojem "vlastníctvo", ale inak sa k svojmu územiu správa presne tak:
- "uhajit" - na to má ozbrojené zložky
- "respektovat cizi vlastnictvi" - to väčšina štátov medzi sebou robí tiež
- "obcas to nekdo nechape" - vidíme trošku východnejšie od nás (ešte mi povedz, kto v tvojom koncepte určí, či to nechápe jedna alebo druhá strana)
- "musis hajit fyzicky, ci tuto ochranu delegovat" - to vidíme tiež, aj existenciu obranných paktov

Takže ten, kto to nechápe, môžeš byť práve aj ty. Respektíve, je to úplne jedno, kým si štát svoje uháji...
Jiste. Vlastnictvi si musis uhajit. Dale musis pochopit, ze se ti vyplati respektovat cizi vlastnictvi. Dale musis pochopit, ze obcas to nekdo nechape, takze jej musis hajit fyzicky, ci tuto ochranu delegovat. Ruzove? Stavajici stav, kdy je nasilim odirano kazdy mesic miliony lidi, je nejak ruzovy? Stavajici stav, kdy stat vybira dan z kazde transakce, je ruzovy? Stavajici stav, kdy musis platit vypalne statu za to, ze si chces vydelat penize, je ruzovy? :-D Ne, kapitalismus je mnohem ruzovejsi nez ta statem legitimizovana zlodejina, co panuje dnes.
Autor: hefo Čas: 2024-12-31 11:04:22 [↑]
Vlastnictvi je jasne definovany koncept, ktery chapou dokonce nektera zvirata.
Ak myslíš takýto koncept vlastníctva (moje je to, keď si to ubránim, ale keď sa nepozerám, rýchlo mi to niekto čórne), tak s tým ten ankap moc ružový nebude.

Ešte som nevidel zviera, ktoré by chápalo "týchto päť stromov je mojich, tak mi tam nemá nikto liezť, aj keď budem ležať zranený dva kilometre odtiaľto"...
Ne. Vlastnictvi je jasne definovany koncept, ktery chapou dokonce nektera zvirata. Ten tvuj stat a lide etatistickeho smysleni vlastnictvi omezuji na miru, ktera je zcela arbitrarni.

A kapitalismus nedava do rukou moc kapitalistum. V kapitalismu je kapitalistou kazdy, kdo jim chce byt. V kapitalismu nemusis nikomu davat sve penize, pokud nechces. Jen se muze stat, ze "lidem" jako ty nikdo neproda ani rohlik. Ale to neni chyba kapitalismu, je to naopak jeho samoocistna vyhoda. ;-)
Ja jsem schopny se do nej vcitit. I chapu mozne duvody, ktere je k danemu nazoru vedou. Pruser je, kdyz jejich nazor znamena pachat prostrednictvim statu nasili na mne a dalsich lidech. To odmitam a branim se proti tomu.
Web: neuveden Mail: neuveden
Problem je, ze situace se muze menit velmi rychle. Co plati dne, nemusi platit zitra. Co lide chteji dnes, nemusi chtit zitra. Obcas se takove veci deji skutecne doslova pres noc. Reagovat na toto centralnim planovanim je v podstate nemozne.
Jen namatkove, napriklad - zdravotnictvi ci skolstvi jsou typicke ukazky. A centralni planovac bude pravdepodobne ve finale ministr, ktery to ridi. Plus nejaci lide okolo, poslanci co schvaluji zakony a podobne.
Centrální plánovač ma úplně stejný problem plánovat jako kapitalista . Proto taky firmy běžně krachují , když i zákazníku neuspěji .
Co je na tom arbitrarniho?

Arbitrarni je predevsim ten tvuj stat: nase nasili je v pohode, protoze verejny zajem, spolecenska smlouva a volby. :-D

Kapitalismus je jediny spravny rezim, protoze decentralizuje moc na uroven jednotlivce. Nic vice, nic mene.
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-30 11:00:58
Typické.
Přijde mi to trochu nicnerikajici. Ano násilí tu bude vzdy a přijatelná míra je subjektivni.
Me spíše prijde že srdce a rozum nemá ten, kdo se neni schopný vcítit do jiného názoru. ;)
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-30 10:49:46
Nap a vlastnické právo především je arbitrarni.
Příště zkuste vysmahnout předtím než začnete nesmyslně obviňovat a trollit. Je až potom
A zase akorát trapný žvásty o ničem trolko. Když nic jiného neumíte , je to jednoduché vědět .
No věděl jsem to.
Takze další naprosto z prstu vycucané obvinění.
A naprosto nesmyslné směšné obviňování - z toho ze používám stejné pojmy jako vy?
Jen zase trolite
Autor: Rakusak Čas: 2024-12-30 07:52:48
Krasne :D
Ne, neplatí. Regulována je nejen výroba, ale naprosto všechno.
Neexistuje žádný obor lidské činnosti, který by nebyl regulovaný, neexistuje žádné vlastnictví, které by nebylo regulované. Pokud o něčem takovém víš, tak sem s ním, docela by mě to zajímalo.
Kde jsem nazýval současný kapitalismus socializmem?
A vy jste nikdy nenazýval minulý režim socializmem?
Čiže nikde. A tam kde minulý režim nazýváte socializmem vy.
Kde?
Kde?
A?
Důkaz vašeho pokrytectví
Ve skutečnosti to je tak, že ve státu stát kontroluje celé území tak, že jedince oprávní kontrolovat "malé území" a la "můj dům, můj hrad" a firmám svěří "větší území" a la "tady si dělejte zhruba, co chcete". <--- to by byo docela fajn, kdyby to tak bylo, lec neni
Rozdíl je že státy nejsou firmy. Státy kontrolují "velká" uzemí, na nich kontrolují prakticky všechny aspekty života svých obyvatel. Firmy si kontrolují svoji budovu či pozemky, člověk tam traví akorát pracovní dobu a co pak dělá doma firmu moc nezajímá. Člověk má skoro bych řekl nekonečně možností jak se živit, tedy je poměrně snadné se vyhnout firmě která by člověku nevyhovala. Ale co se týče samotné existence na Zeměkouli, tak má na výběr jen necelých 200 států, tedy je nepoměrně težší se vyhnout státu který mi nevyhovuje, přičemž třeba co se týče té kontroly obyvatelstva mezi nimi žádný extra svobodný nevyčnívá.
Reaguju na pána co mezi stěhováním do jiného státu a změnou zaměstnání nevidí rozdíl.
A už máte vy hulváte dopsané slíbené články , důkazy a podanou ústavní žalobu ? Ne? Tak tu neotravujte
Blby je třeba když chce člověk odejít do jiné firmy , firma by ho chtěla ale je v jiném státě který ho nechce pustit . Nebo by chtěl sám podnikat nebo naopak od někoho něco nakoupit a stát mu brání . Myslím ze rozdíl mezi státy a volným trhem je docela zjevný a nepotřebuju být ankap abych to viděl .
Autor: Magnas (neregistrovaný) Čas: 2024-12-28 08:35:20 [↑]
No, odejít můžeš i ze státu, jsou i konkrétní firmy, co ti pomůžou s papírováním. Změnit firmu za lepší často taky znamená stěhování, přetrhání vazeb atd. Rozdíl vidí jen ancapové, protože si potřebují honit ego, že jsou z nějakého dúvodu lepší, ale přitom jsou stejně vyděšení a iracionální, jako zbytek populace.
“ ze ti to vzapeti napsal. Zato ty mu zjevne vidis do hlavy, pablbe, a vis to lip nez on sam. ” Sranda . Ti dva se zjevně hledali až se našli .
logo Urza.cz
kapky