Komentář 54107
» odpovědět «
Autor: norbertsnv
Čas: 2020-05-04 14:15:43
Titulek: Re:
[↑]
Web: neuveden
Mail: schován
V bežnom jazyku sa väčšina vami anklapistami používaných pojmov používa v inom význame než ste si to definovali vy. Napriek tomu vás ankapistov to vôbec netrápi a v diskusiách tieto rozdielne významy ľubovoľne podľa potreby zamieňate. Napríklad hodnota sa v bežnej reči stotožňuje s cenou. Preto som aj v mojom prvom komentári v odpovedi Adamovi napísal že hodnota chleba je daná jeho cenovkou.
Interakcie medzi ľuďmi fungujú tak že prídem do obchodu a tam má každý tovar cenovku. A buď zaplatím požadovanú cenu a dostanem za ňu tovar, alebo nezaplatím a tovar mať nebudem. A nikto sa ma na môj názor na cenu nepýta. A zlyhania trhu nie sú moje ani tvoje, je to systémová chyba. Napríklad to že pre zamestnávateľa sú najvýhodnejšie nízke platy a vysoké ceny. Ale z nízkych platov sa tie vysoké ceny nedajú zaplatiť.
Interakcie medzi ľuďmi fungujú tak že prídem do obchodu a tam má každý tovar cenovku. A buď zaplatím požadovanú cenu a dostanem za ňu tovar, alebo nezaplatím a tovar mať nebudem. A nikto sa ma na môj názor na cenu nepýta. A zlyhania trhu nie sú moje ani tvoje, je to systémová chyba. Napríklad to že pre zamestnávateľa sú najvýhodnejšie nízke platy a vysoké ceny. Ale z nízkych platov sa tie vysoké ceny nedajú zaplatiť.