Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 269)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
promiňte, ale proč Vám mám odpovídat, když mě neustále urážíte? v běžném životě, Vám to funguje?

nabídka a poptávka může být hodně lidí, společnost, nebo také jen jeden na jednoho. když vám prodavač řekne, "hele, objektivní cena tohoto jablka je 10kč" a vy mu řeknete "ale já mám jen 9Kč a navíc jablko ve vedlejší vesnici stojí 8kč" a prodavač vám řekne "ok, tam mi dejte tech 9kč". jaká je tedy ta objektivní cena toho jablka?

a prosím, také se mi snažte odpovídat na otázky, pokud se mnou chce komunikovat. děkuji

nepotřel jsem STH. hodnota je subjektivní, a cena je taktéž subjektivní, neboť je to hodnota vyjádřena v penězích. já závislá na nakupujícím a prodávajícím.
když myslíte...
Klasika, svoboda slova a svoboda trhu končí tam, kde mě to přestává vyhovovat...
Byt zklamany se preci nevylucuje s tim dite mit rad a dat mu vsechno, ze?
Ano a ano :-D
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-06-07 07:35:03
Ze zkušenosti zadavatel už rovnou počítá s vicepraracemi a podporuje prevedeni nutnych nakladu do nich, protoze peníze většinou čerpá z ministerstva nebo nějaké vyšší istance a ne z "vlastni" kapsy a na viceprace vzdy dalsi lenize dostane (do nějaké výše samozřejmě) nez kdyby žádal předem o vetsi castku... Je to už standard.
A jak tedy podle vás ta objektivni cena vznikne,než že ji někdo vytvoří? Jak se teda určuje a jak poznate, že je objektivní?

Já říkám že je subjektivni a je výsledkem dohody. Cena je hodnota vyjádřena v penezích.

To je má odpoved
Myslim že je evidentní, že už si o vás něco špatného myslím. Skatulkujete lidi před tím, než je poznate
Zrejme i proto, že její otec nebyl sklamaný, že se mu narodila holka...
na co jsem tedy neodpověděl?
V poradku, mate na to plne pravo. Nejste o nic lepsi nez ja, kdyz se vam na zaklade toho, ze lide proste chteji kluka, dela spatne. Ale respektuji to, je to vase subjektivni preference. Ale ja rozhodne nemam nic proti zenam, abyste si o mne nemyslel neco spatneho, jen jako dite proste chci vzdy syna.
ta kriteria se liší dost zásadně. promiňte, ale z lidí, kteří jsou sklamaní, že se jim narodia holka, se mi dělá fyzicky zle...
jestli jsem na něco neodpověděl, tak se hluboce omlouvam a rad to napravím. jsem tady, abych diskutoval, ne se nechal urážet. děkuji za pochopení
Ta holcina je urcite fajn a myslim si, ze to bude prinos pro kanal.

Jinak obecne takove to, ze nova generace je hloupa a neslusna a my jsme byli lepsi, to rika dle me zkusenosti kazda generace. :-D
1. Uznavam, ze diky tomuto mohu prijit o pratele i nejaky content. To je pravda. Cele je to o generalizaci. Dredy koreluji se smazkovitosti a ta koreluji se spoustou veci, ktere nemam rad. Samozrejme to neni urzuv pripad, ale on je vyjimka. Coz nevylucuje ostatni vyjimky, ale osobne to riskovat nehodlam...

2. Proste si vybiram, koho posloucham. Clovek, ktery ma na tricku super gay, se mi prijemne neposloucha.

3. Ne, manzelka by to jiste brala jinak, jak uz to tak zeny maji, ze? ;-) Ve stredoveku neziji, jen si proste vzdy preji syna.

3b. Opet - uplatnuji subjektivni preferenci na deviace, ktere maji pro mne vyznam. Narodnost u pratel samozrejme resim.

4. V kazdem stadu se najde cerna ovce.

5. Ja jsem vubec nerekl podlidi. Jen si vybiram s kym se kamaradim a jaky obsah konzumuji. Proste si organizuji vlastni zivot. Nechci, aby stat nekomu skodil. Naopak chci, aby vsichni meli stejna prava jako ja. Jen mi jsou nekteri lide lhostejni a nechci snimi interagovat pokud mozno.

6. To jsi napsal ty. Ja psal jen, ze s vrahem bych se taky nekamaradil. Proste kvuli tomu, ze dela/delal neco, co mi vadi a je v mnozine mych kriterii.

7. Ma. S konzervatismem jsou ruku v ruce jiste hodnoty, podle kterych zijete, jakou mate moralku, atd. Co je tezkeho pochopit na tom, ze proste uplatnuji subjektivni preference stejne tak, jako to delate vy? Jen ta kriteria, ktera jsou pro nas dulezita, se mirne lisi.
1) já si přátelé taky vybírám, ale podle jiných kvalit než vzhledu. je to samozřejmě Vaše věc, jen mi to připadá poněkud krátkozraké. stejně tak jako jste mohl odsoudit Urzu kvůli dredům a nesledovat ho, tak se Vám to může stát u velké spousty lidí, jen proto, že nebudou splňoval Vaše standardy

2) ale přece se Vám nějak poslouchá, příjemně nebo nepříjemně a přece se to nemůže změnit jen tím, že se dozvíte, zda je nebo není gay :D nebo já tomu asi fakt nerozumím. a nebu se Vám už rovnou poslouchám nepříjemně a snažíte se zjistit, čím to je?

3) pane bože... manželka to vidí stejně? dcera snad taky může být dědic ne? :DD přidej mi, že žijete někde ve středověku.

3b) proč obočí neřešíte a dredy ano a to co dělá člověk doma v posteli a nic vám do toho není, proč to řešíte? co národnost, řešíte nebo neřešíte?

4) znovu, proč by Vám to nemělo být příjemně? mimochodem v té vaší církvi bude extrémní koncentrace zrovna si myslím :D

5) a nevidíte v tom rozdíl? Já si ten názor i rád poslechnu, ale člověk který si třeba myslí že gejové, dredaři a ženy jsou podlidi, můj kamarád opravdu nebude...

6) srovnavata geje s vrahem?

7) já se taky považuji za konzervativce, chcete-li umírněného progresivistu. ale je to spí o tom, že nemám rád rychlé změny. soudil lidí, kteří nejsou úplně stejní jako já, s konzervativismem nemá nic psolečného
Rádo se stalo!
Díky za tenhle text, pomohl jste mi identifikovat si nové téma.
1. Ja to samozrejme nemyslim absolutne. Na urzova videa jsem se dival a zacala se mi velmi libit uz pred lety. Ale ze zacatku to bylo tezke, to priznavam. Ovsem nevim, proc bych se mel kvuli tomu nejak zamyslet. Sve pratele si proste vybiram.

2. Ano, neni mi to prijemne jej poslouchat, i kdyz mluvi zajimave.

3. Ne, stastny bych asi moc nebyl bez nadsazky. Syn je dedic, je silnejsi, mene zranitelny, atd.

3b. Deviace? Ano, myslel jsem to statisticky. A ne, oboci fakt neresim.

4. I kdybych se s nim mel o cem bavit, nebude mi to prijemne, rad o jeho pratelstvi prijdu.

5. Vidite, vybirate pratele dle nazoru, aplikujete subjektivni preferenci, i kdyz by vas jiny nazor mohl obohatit a rozhodne byste si pokecali, ale pres to prateli nebudete. Mam to stejne, jen jedno s kriterii je treba sexualni orientace.

Jinak toto nema s bohem ci mou virou nic spolecneho. Jsem proste konzervativec, mam rad okolo sebe sve lidi svych hodnot a postaveni. Proste subjektivni preference, nevim jak jinak to vysvetlit. S vrahem bych se take nekamaradil, i kdyz by mne jiste mohl obohatit. Vlastne jednoho znam, kdyz nam bylo cca 15, porvali jsme se. :-D
1) vy si jej někam přiřadíte a minimálně u Urzi jste, jak přiznáváte, udělal chybu. není to k zamyšlení?

2) tak zpět k mojí původní otázce nebo k tomu, čemu nerozumím . Vy jste říkal, že video s Mathiasem Vám přišlo zajímavé, ale zároveň že jste se ptal jestli je gey, evidentně je to pro vás důležité. Přijde mi to, jako že by mi přišla zajímavá nějaká přednáška a zajímalo a vadilo by mi, že mluví člověk, kterému je 80, protože obvykle preferuju přítomnost mladších lidí. A pak jste říkal, že Vám vadí, co gejové dělají. A já prostě nerozumím, co je Vám do toho, co lidé dělají ve svém soukromí. Pochopil bych to u manželky nebo dětí se kterými žijete, ale to fakt ty kamarády takhle kontrolujete? Přišel jste mi jako inteligentní člověk, proto to s Vámi probírám a snažím se Vás pochopit. ty Vaše preference musí z něčeho pramenit. to přece není jenom tak, že je Vám nějaká skupina jen tak bezdůvodně nepříjemná... Jaké další skupiny to ještě jsou? (ženy tedy doufám byly opravdu nadsázka)

3) vy byste nebyl šťastný, kdyby Vaše dítě bylo holka? to je taky nadsázka nebo to myslíte vážně?

3b) a co je deviace? odchylka od normy? takže třeba zdraví lidé se světlým obočím

4) pokud po Vás nechtějí, aby jste to dělal s nimi, tak si myslím že ne... To je jasné, ale vy dopředu předpokládáte, že se s gejem nebudete mít o čem bavit. a co když jich fakt spoustu znáte a ani o tom nevíte?

5) Není Vám to jedno. Kdyby vám to bylo jedno, tak se neptáte na Matiase a nebudete nešťastný, že je vaše dítě gej... Já si samozřejmě taky přátele vybírám, ale třeba podle názorů a humoru a podobných zálib. Rozhodně ne podle vzhledu a vrozených predispozic. Jediný, u koho by mi vadilo, že je gej/lesba by byla moje manželka. ale to především proto, že by se mnou zřejmě nechtěla žít...

to jste tak indoktrinovaní tou církví, nebo kde se to ve Vás lidi bere.... (řečnická otázka)
děkuji za doporučení a přeji hezký den
Autor: li Čas: 2024-06-05 15:37:41 [↑]
Nerada plýtvám časem... robot není schopen určité věci pochopit, protože jeho vědomí mu to neumožňuje...
Zkuste tuhle knížku, tam je jo celkem dobře vysvětlené: Já. O mozku, vědomí a sebeuvědomování, František Koukolík
A hodně sil!
ikdybyste se bavila třeba s robotem, myslím, že je dobré umět logicky a konzistentně argumentovat
to platí i u těch adoptivních, ne? :)
Autor: li Čas: 2024-06-05 15:32:14 [↑]
bavím se teď člověkem s introspekcí nebo s okleštěnou bytostí?
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-06-05 15:32:05
tohle Vám nepřijde jako obchodování s dětmi nebo neschopnost se o ně postarat?
1) Ne. Ale proste celkove vzezreni cloveka neco vypovida. Minimalne nez jej pozname, tak si jej podle toho diky generalizaci nekam priradime, ze? A ano, jeho vzhled mi neni prijemny a myslim, ze to ubira vaznosti jeho poradum, ale na druhou stranu on to chce delat takto, takze respektuji naprosto jeho rozhodnuti... V cem je problem? Copak je zakazano mit nejake dejme tomu predsudky?

2) Ale mne prece nedosly argumenty OMG. Proste od zacatku tvrdim, ze uplatnit na sve soukromi svou subjektivni preferenci je naprosto v poradku. Je prece prirozene, ze si vybirame partnerky, pratele, zamestnani, content, jidlo a milenky podle svych subjektivnich preferenci. Stale nerozumim tomu, v cem ma byt problem, nebo proc vam to tak lezi v zaludku?

3) Stastny bych nebyl, ale bral bych to sportovne. Je to prece naprosto odlisna situace od projevu nejake deviace.

4) Pokud s nimi chci travit svuj cas, pak mi do toho neco je, ne? Pokud nebudeme kompatibilni ci dostatecne sdilni, proste spolu cas u piva v druznem rozhovoru travit nebudeme. A ne, dekuji, nebude lepsi nic prehodnotit. Jsem se sebou a svymi prately spokojen.

5) Homofob nejsem ve smyslu, ze tito lide jsou mi jedno a nechci jim skodit... A ze se s nimi nepratelim? Takovy uz je zivot, pratele si vybiram. A ze si mne nekdo z nejakeho duvodu nevybere za kamarada a treba mne posle do riti, tak to naprosto respektuji, jelikoz je opet jeho vec, s kym je ochoten travit svuj cas...
když to logicky nedává smysl, tak asi ne.
Autor: li Čas: 2024-06-05 15:01:40 [↑]
Jo, zmrdi v base. Aby to nebylo NORMÁLNÍ.
Web: neuveden Mail: neuveden
Jojo, to tomu dite pomuze uplne ze vseho nejvic
To je idealni stav, toto...dite mrtve, rodice v base.
Uplny ideal
Autor: li Čas: 2024-06-05 15:00:16 [↑]
Super a dík! Jo, celkem mě to zajímá :)
Web: neuveden Mail: neuveden
Aha, koukam, ze tomu rozumis ze vsech nejvic, tak uz se do toho nebudu michat...
logo Urza.cz
kapky