Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 238)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Lojza Čas: 2017-01-22 00:16:56 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Ja to "snizeni se na uroven tazatele" beru jako takovej termin - nemyslim to negativne. Ale je to tak, ze ty jses naladeny na nejakou "uroven vedomi", kdy ti spousta veci je "automaticky jasna" a ted se nekdo na neco zepta a on je "o uroven nize", tudiz mluvi jaksi "v paralelni rovine" - pak se lehko stane, ze oba mluvite, oba neco rikate, vypada to, ze to dava smysl, ale vlastne jste se vubec nepotkali a kazdy si jedete v te sve "rovine".
Asi to neumim presne popsat, tohle je neco, co jsem se naucil pri praci obchodnika - ostatne cloveku trva I nekolik let, nez tohle pochopi a nez se s tim nauci pracovat a znam obchodniky, kteri se to nenaucili nikdy :-) Nemyslim to fakt nijak utocne vuci nikomu - zkus se nad tim prosim te jen zamyslet, kdyz by ses snazil na toto soustredit, tak tve odpovedi budou vyrazne lepsi. Ja fakt ve tvych odpevedich - ackoliv byly fakticky spravne - opakovane vnimam to, ze se ZCELA mijis s tim, co tazatel mel na mysli.
S timto se da bojovat jednoduse jednou metodou - snazis se otazku spravne pochopit - nikoliv jen "vecne slyest", ale skutecne pochopit a kdyz si budes myslet, ze se ti to povedlo, tak se tazatele zeptas, jestli otazku spravne chapes.
Ver mi, neni na tom nic spatneho, trapneho a podobne. Ja to v obchode delam zcela bezne - pravda, clovek se na to fakt musi soustredit, protoze mnohy z nas, co mame "vyssi inteligenci" mame tendenci si myslet, ze jsme prece vsechno pochopili spravne, "nejsme zadni blbci".
Na jednom skoleni obchodnich dovednosti nam tohle demonstrovali na pozadavku "nakreslete vlka". Zkus si to - rekni 10 lidem "nakreslete vlka" a pravdepodobne dostanes tak 3-4 zcela odlisne obrazky, vyjadrujici zcela jine veci - presto je to porad "vlk".
Takze ja na schuzkach casto pouzivam slovni spojeni "chapu tedy spravne, ze...?" A kolikrat zjistim, ze ne, nechapu to spravne :-))
Autor: Lojza Čas: 2017-01-21 17:31:53
Ahoj, predne super prace, obecne - sam vim, jakej to je obcas "opruz" delat takovehle veci - a to I kdyz to cloveka bavi.
A s dovolenim bych si malicko zakritizoval, kdyz to mas tak rad :-)
Veskera moje kritika se da smest vetou "po bitve kazdy generalem" a je to pravda, no co me trosku na tobe "nesedi" je to, ze ty casto ne uplne pochopis otazku. Respektive - ty se jaksi v tu chvili
"nedokazes snizit na uroven tazatele" a plne pochopit, jak to mysli. A to pozoruju od zacatku, to neni jen vec teto debaty, uz jsem ti to chtel rict drive.
Klasicky priklad je ta otazka, jestli neni mozne, ze to, ze nekdo na necem vydelava nemuze byt zaroven skodlive pro spolecnost. Tys to vubec "nepochopil" a oponent pak nevymyslel nic "blbejsiho", nez ty zbrane, s cimz se da lehko vyporadat.
Ja bych na tvem miste byval resil neco realneho. Napriklad: Mame umelecke dilo ze zlata. Pokud to si nekdo toho dila nevazi, proda ho za cenu zlata spekulantovi, ktery si pocka na vzestup ceny zlata a pak ho roztavi a vydela. Ale "spolecnost" prisla o umelecke dilo, ktere je svym zpusobem nenahraditelne. Neni nahodou pro "lidstvo" ztrata toho umeleckeho dila spatna? Btw mi neodpovidej, ty odpovedi by byly asi cca stejne, jako bych na to odpovedel ja - ale predstavme si, ze spousty lidi to vnima tak, ze odpoved by pro ne jednoznacne znela "Ano, ta ztrata toho dila je spatna a je horsi, nez to pozitivni, co to prineslo"
A nebo: Nekdo zacne vyrabet drogy, po kterych se z lidi stanou nesvepravne trosky (hypoteticka situace, nic konkretniho). A ty drogy budou navozovat tak uzasne stavy, ze si je lide budou kupovat, I kdyz se z nich stanou nesvepravne trosky. Obchodnik vydelal -> udelal svet lepsim. Skutecne? Neni pro "lidstvo" horsi ten vysledek a NASLEDNE veci, co z toho vyplyvaji?

Tedy - okamzity vydelek "znici lidstvo" - presto je ten vydelek porad spravny?

Jak rikam, ja na to mam nejaky nazor, ktery bude velmi blizky tvemu a tak mi na to vubec neodpovidej - jen to ber jako zamysleni, az priste budes delat dalsi prednasky.
Ja to osobne znam, protoze jsem obchodnik a ja se EXTREMNE casto setkavam s tim, ze ME osobne je NAPROSTO jasne, ze tomu jednateli firmy, ktery sedi proti me, muzu ZCELA OBJEKTIVNE pomoci - ale on ma mysleni "v jine dimenzi" a VUBEC NECHAPE, o cem mluvim. A to prosim I kdyz mu rikam vetu "pokud prodavate firmam, co vam pak neplati faktury, tak prichazite o penize a ja vim, jak tomu predejit". Clovek by si rekl, ze TOHLE prece musi KAZDY pochopit. No, tak 50% lidi, co ridi firmy, tohle VUBEC nechape.
A ja se musim "snizit na jejich uroven", a tu situaci jim podat "reci jejich sveta".
Autor: Lojza Čas: 2017-01-19 21:52:50 Titulek: Re: [↑]
Takhle se vynaseji samozrejme jen nejake mensi objemy dat :-)
Dam priklad, kde utikaji velmi casto data: Nejaka spolecnost potrebuje udelat telemarketing na sve zakazniky. Preda tedy databazi do callcentra - a tam to nekdo vykopiruje.
Reseni?
1. Nedavat to do callcentra. To by DOST ZASADNE nabouralo business plan dane spolecnosti a jsou firmy, ktere na tom stavi a neni to mozne.
2. Vybavit callcentrum nejakou silene drahou technologii - v podstate nerealne, callcentrum na to nema (uz dnes pracuji s dost minimalnima marzema, neco o tom vim, pohybuju se v oboru)
3. Spolecnost by si musela poridit svoje callcentrum a jeste k tomu tam nasadit nejakou drahou technologii - nerentabilni
4. Spolecnost proste nic nezmeni a bude se modlit, ze se nic nestane / ze se na to neprijde a prinejhorism holt zkrachuje

Moc vic toho nevidim :-(
Obecne ty technologie na "temer 100% ochranu" jsou priserne drahe - ciste teoreticky to muze poridit nejaka velka firma s vysokyma ziskama - napriklad mobilni operator. Mensi firma ale na to mit nebude - tedy vedlejsi efekt je podpora monopolu / obrich firem a likvidace / hrozba likvidace tem malym.
Je otazka, nakolik to je ci neni zamerne - imho to mozna nebyl primarni ucel, ale imho si toho jsou "ti nahore" dobre vedomi a minimalne se jim to libi a hraje do karet.

Autor: Lojza Čas: 2017-01-19 13:45:22 Titulek: Re: [↑]
WOW, tak to je zajimave.
Docela by me zajimalo, jak to chtej obecne udelat - co jsem ja mel v ruce nejaka data "ukradena" napriklad od mobilnich operatoru a podobne, vzdycky to bylo tak, ze nejaky zamestnanec, ktery k tomu mel pristup, to proste vykopiroval.
To jako udelaj pocitace, na ktere nepujde nic nahrat a nic z nich nahrat ven ?:-))
Jako jo, jsou na svete systemy, ktere cloveku znemozni cokoliv, vcetne printscreenu. No, ale kdyz se chce, vsechno jde - pokud nekdo ma nejaka opravdu zajimava data a chce je vynest ven, dneska kazdej blbej mobil umi delat fotky/natacet video, ze...
Troufam si tvrdit, ze neexistuje moznost data 100% zabezpecit a tak holt se firmy budou likvidovat likvidacnima pokutama...
Ale bude to prdel, az nekdo bude chtit zlikvidovat konkurenci, bude stacit zaplatit jejich zamestnanci, at jim udela (anonymne, samozrejme) pruser a pujdou. Nadhera
Autor: Lojza Čas: 2017-01-16 09:25:49
Aniz bych chtel nejak zasadne rozporovat, co jsi napsal, rad bych rekl rekl jednu vec:
Ona to neni uplne blba myslenka - ale asi pokud by ji neprovozoval stat. Totiz...
Rusove skutecne jedou dezinformacni kampane po celem svete. To je fakt, opakovane overeny. Maji zaplacene novinare, ale predevsim maji napriklad I zaplacene diskutery, normalne profesionaly, kteri chodi do prace, rano vyfasuji tema, server, a jdou pracovat. Nerikam, ze to same nekohou delat I jine, asi i delaji, ale Rusove na to maji fakt promanaky system a dela na tom VELKE mnozstvi lidi.
To je overeny fakt, ostatne videl jsem trebas rozhovory s lidma, co to delali a utekli od toho.
A ja osobne bych vazne uvital, kdyby nejaka autorita, ktere se da verit (a ktere verim) dokazala nekde oznacit nejake informace jako nepravdive. Ono dneska clovek nevi, cemu ma verit, kdyz se podiva na jekoliv zpravodajstvi, ale I do diskuzi, jake ja napriklad na D-F. Ja tam mam podezreni na nekolik lidi, ze vylozene pracuji za penize a siri tam bludy. Mozna to dela z vlastni blbosti, coz by bylo imho jeste horsi, no ty nesmysly jsou imho zcela zjevne - no stejne tam spousty lidi "ulovi". A ja sam nevim, jestli jsem nebyl uloven jiz mnohokrat.
Tudiz, pokud by napriklad (opravdu napriklad) existovaly nejake www stranky, ktere by upozornovaly na nejake vylozene lzi ve zpravodajstvi a podobne, tak bych snad byl i ochoten jim za to platit. Znovu ale zduraznuju, ze by to musel zridit nekdo, komu verim, coz rozhodne neni stat.

Autor: Lojza Čas: 2017-01-10 13:07:28 Titulek: Re: [↑]
Mam osobni zkusenost s clovekem, takoveho...alternativnejsiho zivotniho stylu. Je to udalost cca 17-18 let stara. Tento clovek bydlel kousek za Brnem, v podstate "chate", kterou ruznyma upravama predelal na "obytny dum". Mel to docela drsne optimalizovany, kazdy milimetr mista vyuzity, skrine ve dverich a podobne :-) Plus neco k tomu "nalepil", zvenci.
Inteligentni clovek, delal programatora.
Nasel si holku (moji kamosku, cimz padem jsem se s nim seznamil, znal jsem prvni ji).
Ta mela 3 male deti. Nastehovali se k nemu.
Pry nez se tam zabydlel, tak se tam dost kradlo a tak - preci jen "chatova osada", klasika, cikani... Ten clovek mel mimochodem zbrojak + zbrane (nejake legalne, nejake ne). Pry cikanum parkrat vystrelil pod nohy a kdyz jsme tam pak prijeli, tak cituji : Tady muzete klidne nechat auta otevreny pres noc, tady se nic neztrati...
No a pointa: Asi na udani, jak jinak, jim tam prisla pani ze socialky, ze deti tam stradaji a bla bla. (Nemeli to tam nijak spatne - sice male, ale vse coste, vse ok, na zahrade bazen jak krava, atd atd). A prisla jim tam opakovane a vyhrozovala nevim cim presne - no a tak manik vzal pistoli, zarval na ni, at utika...a nasypal ji par ran pod nohy / okolo usi. Ok, je to magor, coz o to :-) Prisel o zbrojak (no nezavreli ho). Od nich vede cesta mezi garazema, ukazoval mi ve zdech tech garazi diry po kulkach. Magor...
Ale od te doby nemeli jediny problem se socialkou a ziji stastne az dodnes :-)
Autor: Lojza Čas: 2017-01-10 12:11:32 Titulek: Re: [↑]
S tim Breivikem vice mene souhlas.
Jinak ja jsem nad tim uz parkrat zcela vazne uvazoval, co bych delal, kdybych se dozvedel, ze mam napriklad posledni 1 mesic zivota, protoze bych mel trebas nejakou nevylecitelnou rakovinu.
Nekteri lide by si jeste chteli uzivat a jet kde jeste nebyli a podobne. Ja jsem zcela 100% presvedceny, ze ja bych se v takovem pripade snazil opatrit si co nejvice zbrani (se kterymi bych umel alespon nejak zakladne zachazet) a sel bych se pravdepodobne podivat minimalne do toho parlamentu / na vladu.
Mozna by me zabili driv, nez bych se tam dostal, ale mozna ne, za pokus by to stalo.
Doufam, ze takova situace nikdy nenastane, a nebo uz budu dost stary na to, abych to mohl realizovat :-)) Nechce se mi jeste umirat :-) Ale jinak to plati, co jsem rekl..
Autor: Lojza Čas: 2017-01-10 11:44:15 Titulek: Re: [↑]
Ja jsem osobne cim dal tim "zoufalejsi" ci jak to rict, a to ze stavu, kdy se nemuzu branit tomu, kdyz me nekdo likviduje, nici mi zivot, okrada me a podobne. Klasicky priklad: Jedu na dalnici 150 a zastavi me buzeranti a buzerujou me. Drive (pred 15-20 lety) bych se cely rozklepal,protoze bych se "bal policistu, protoze oni jsou zakon". Dneska se "cely rozklepu", protoze mam opravodou nefalsovanou chut je vsechny zabit (v sebeobrane pred jejich konanim). Takze se nejprve uklidnim, coz mi trva par desitek sekund, a pak az teprve s nima jdu "mluvit", pricemz s nima obvykle pro jistotu VUBEC nemluvim, jinak bych je "musel pozabijet".
A ne, neni to nadsazka - ja fakt primo citim ten vztek z bezmoci, ktery tu a tam I drive napriklad pocitil nejaky otrok, ktery se pak vzbouril a vzal par svych utlacovatelu sebou. Ano, pak jiste umrel, coz by jiste cekalo i me - ale prisaham, ze kdybych nemel rodinu a lidi, kteri jsou na me zavisli a kteri jsou se mnou nejak i citove spjati, tak bych o tom zcela vazne - bez ironie - uvazoval.
Uprimne receno, rikal jsem to uz kdysi a rikam to stale - ja napriklad plne chapu (a ted nechci hodnotit, jestli to bylo ci nebylo fajn, opravdu tato veta nevyjadruje ani jedno z toho) toho Breivika, ze sel a vystrilel ty lidi. Fakt to chapu, protoze jsou chvile, kdy bych nejradsi udelal to same (pricemz bych tedy vybiral zcela jine cile a jinou situaci - ciste v sebeobrane, napriklad ty fizly).
Autor: Lojza Čas: 2017-01-10 00:53:40
https://www.novinky.cz/domaci/425903-zvirata-s-ptaci-chripkou-litaji-v-prirode-a-nikdo-to-neresi-stezuje-si-majitel-vybiteho-chovu.html
Zrovna dneska jsem se nad tim rozcilil a bavil jsem se o tom s brachou a rikal jsem, ze kdybych nemel rodinu, tak bych si proste poridil nejake zbrane a v okamziku, kdy by mi prisli vyvrazdit ta zvirata, tak bych se vsechny do jednoho oddelal.
Priznam se, ze me to zacina lezt silene na nervy :-((
Autor: Lojza Čas: 2017-01-08 19:31:54 Titulek: Re: [↑]
No...debata na tema "stat to dela blbe, no mohl by to delat jeste hur" by sice byla fajn :-) , ale jaksi k nicemu :-)
Proste - stat to dela blbe. Ja osobne bych 100% veci delal jinak. Coz bylo to, na co ses ptal, jestli si jsem skutecne jisty temi 100%.
jisty si sice nemuze byt nikdo nicim, ale troufam si tvrdit, ze muj nazor / vyrok plati...
Btw, k tvym pripadum - to, ze stat spatny stav udelal mene spatnym, jeste neznamena, ze ho udelal dobrym...Ostatne stat stale zapricinuje vymirani zivocisnych druhu, zapricinuje niceni zivotniho prostredi a podobne. Ano, je to pravdepodobne o neco lepsi, nez to bylo drive, ale rozhodne je to porad jeste hodne spatne...Bohuzel :-(
Autor: Lojza Čas: 2017-01-08 18:05:17 Titulek: Re: [↑]
Rozhodne jsem si 100% jisty, ze bych se nepojistil zdravotne tak, jak jsem pojisteny ted. Velmi pravdepodobne bych se pojistil nejak selektivne, rozhodne ne plosne na vse (predpokladam, ze by takove pojistky byly mozne, pokud ne, vybiral bych holt z toho, co by bylo). Ostatne I varinta nepojistit se vubec by byla ve hre.
Co se tyce valky, myslel jsem to tak, ze i kdyz valku pred sebou nevidime, stejne musime platit nejake penize na armadu. Ja bych napriklad na armadu (takovou, jako tu dnes mame) dobrovolne nedal ani korunu. A jelikoz valku pred sebou nemame, tak bych ji ani neplanoval.
A nebo samozrejme, kdybych mel dojem, ze se nejaka valka v budoucnu chysta, bych se zachoval jinak.
Btw - premyslel jsem opravdu poctive nad tim, co bych udelal stejne, jako mi to narizuje stat (ci jak to stat dela) a opravdu jsem nenasel absolutne nic.
Autor: Lojza Čas: 2017-01-08 17:53:25 Titulek: Re: [↑]
Byl bych ti skutecne vdecny, kdybys nas prestal oblazovat tema tvejma blabolama. Jelikoz to nejspise neudelas, tak te zadam, at tak necinis alespon pod myma komentarema.
Autor: Lojza Čas: 2017-01-08 16:50:28 Titulek: Re: [↑]
Ja mam pravda se statem problem především v tom, ze ve 100% pripadu rozhoduje jinak, nez bych chtel. Nevybavim si opravdu jedinou vec, kteru bych ja pozadoval udelat tak, jak to dela stat.
Jinak si take myslim, ze ta valka nebude. My 2 s tim pravdepodobne neudelame nic, protoze nam to neni umozneno (pod pohruzkou nasili, jak jinak).
Autor: Lojza Čas: 2017-01-08 12:56:52 Titulek: Re: [↑]
Jo, jenze i to "delani hovadin" je pro ne "maximalizace uzitku".
"Problem" je v tom, ze ta teorie (ktera je spravna) vlastne na prvni pohled potvrzuje "spravnost statu", protoze lide ho chteji = maximalizuji svuj uzitek.
Imho by byla dobra prednaska na tema "neni to tak, protoze..."
Sam mam nejake argumenty proc, viz co jsem psal, ale imho by tohle stalo za to peclive rozebrat - protoze jinak ti inteligentni oponent bude timto proste vzdy oponovat a jedna o relevantni argument.
Autor: Lojza Čas: 2017-01-08 12:54:19 Titulek: Re: [↑]
Problem ale je, jak uz jsem psal, ze neni dost dobre mozne naplanovat, co se stane. A tvrdim, ze temer nikdy. Zeptam se te - bude do 5 let valka, kdy bude nutne, aby minimalne 10% obcanu CR sly bojovat nekam na frontu? Ano, ci ne?
Protoze to je napriklad dost zasadni otazka, pokud ano, bylo by dobre se na to jiz ted intenzivne pripravovat, pokud ne, tak absolutne nema smysl nejak aktualne modernizovat nejakou armadu...
Pokud by bylo "dost zdroju", reseni je jednoduche - pripravime se na uplne vsechno, do uplne veskereho vyvoje dame maximum prostredku, vyrobime pro jistotu uplne vsechny vyrobky a poskytneme pro jistotu uplne vsechny sluzby.
Jelikoz vsak mame zdroju omezene mnozstvi, musime rozhodovat, co je dulezitejsi a co mene dulezite.
Mas dojem, ze stat rozhoduje SPRAVNE o tom, co je dulezite a co ne, do ceho se daji penize a do ceho ne?
Bez ironie - myslis, ze to tak je? Ja si to nemyslim - a ted vubec nemusi jit o to, ze nemam rad stat. Me osobne prijde zcela objektivne, ze se tak nedeje. Pro me osobne to tedy znamena, ze by bylo lepsi, kdyby to stat nedelal - minimalne horsi uz by to nebylo. Mas nazor, ze se pletu?
Autor: Lojza Čas: 2017-01-08 09:59:39
Urzo,
predem chci pochvalit, takhle polopaticky receno by to snad melo docvaknout skoro kazdemu...Btw ja na tyhle prednasky davam odkazy lidem, se kteryma me uz nebavi po tisice se dohadovat o tom samem :-)
Ale mam tam nejake vytky - na druhou stranu chapu, ze cas je omezeny a nejde tam byt pul dne:-(
No - jak uz psal kolega, vubec ses nevyporadal s namitkou, ze kdyz lide maximalizuji svuj uzitek, evidetne se "dobrovolne nechali zotrocit staty" a melo to pro ne vetsi uzitek, nez byt svobodni. Imho by na to mohla byt odpoved, ze zpocatku to skutecne mohlo byt vyhodnejsi, kdyz se jeste jednalo o nejake "minimalni staty", no pozdeji je "system" zacal ovladat cim dal tim vetsim nasilim a tito lide jiz nemeli sanci maximalizovat svuj uzitek jinak, nebot by proti nim bylo pouzito nasili.
Na to ale muze byt proti argument, a to ten, ze dneska, kdyz mame "svobodu", 99% lidi AKTIVNE PODPORUJE stat a vse to, co se kolem nas deje. Znamena to tedy, ze oni si SKUTECNE MYSLI, ze maximalizuji svuj uzitek tim, ze tu je stat. Respektive, oni ho ve svem vnimani sveta SKUTENE MAXIMALIZUJI.
A s timto ses nijak nevyporadal - uprimne receno takhle bez pripravy bych to sam tezko nejak sofistikovane rozebiral.
Ale chapu, ze kdybys tam tohle mel resit, bylo by to na 2 hodiny. Coz me pripomina prosbu: Co to udelat jako samostatnou prednasku? Pokud by TOTO bylo tema samostatne prednasky, rad bych se prisel podivat I ja :-)

Dale ses podle me nedostatecne vyporadal s argumentem, ze kdyz nebudeme centralne planovat, tak nedomyslime, jestli mame mit armada a prevalcuje nas nepritel (napriklad).
Protim imho je na to strasne jednoducha odpoved: A vy vite, co se musi udelat behem (napriklad) 100 let? Vy vite, jake tu budou hrozby, co je potreba udelat? Mame mit armada? Kolik ma mit lidi, jakou vybavu? A je lepsi financovat armada, nebo lek na rakovinu? Je lepsi postavit vesmirnou lod a letet ke hvezdam, protoze mozna dokonce zanikne Zeme, a nebo je lepsi postavit prehradu, protoze za par let mozna bude povoden?
Tedy rici, ze v drtive vetsine pripadu nelze centralne naplanovat, co se stane a co bude potreba. Nejde centralne naplanovat, ze do nas za 50 let vrazi meteorit a tudiz by byvalo bylo lepsi postavit kosmickou lod a odletet, nez budovat armada proti nepriteli, ktery ani nemusi prijit - A NAOPAK.
Ale opet chapu, ze v ramci casove tsine to trebas cloveka hned nenapadne..
Ber to pls jako konstruktivni kritiku :-)
Autor: Lojza Čas: 2017-01-08 09:45:06 Titulek: Re: [↑]
On nas sem cilene chodi srat a ma z toho radost, onehda se tu k tomu priznal...kdyz jsem ho slusne prosil, at to nedela, tak rikal, ze to bude delat i nadale.
Holt se s tim musime smirit.
Ja se to snazim povetsinou ignorovat, ostatne ty blaboly jsou stale to same dokola a uz s nicim novym neprichazi.
Autor: Lojza Čas: 2017-01-05 09:35:54 Titulek: Re: [↑]
Ale no tak...Babis je sice super zlo, ale neprijde mi spravne mu davat za vinu i veci, ktere vymyslel nekdo uplne jiny. Mimochodem, pokud jsou vcera zverejnene informace spravne, tak prave Babis naopak nechal ten web zrusit s tim, ze se mu nelibi, ze je anonymni a ocekava, ze udani budou chodit i nadale jinou cestou, no nikoliv anonymni.
On je to takovej "cestnej Satan", no.
Autor: Lojza Čas: 2017-01-05 03:16:20
Jen technicka - neopakuje se zde toto tema ponekolikate? Prijde mi, jako by se autor porad motal okolo toho sameho (cloveka, udalosti, vyroku a podobne). Toho nebozaka uz jsi usvedcil ze lzi asi 100x, pokud v to budu pocitat i komentare v diskuzich ...
Ja jen tak, jestli by nebylo lepsi prijit s necim uplne novym, co nezname ... bez urazky
Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 18:18:09 Titulek: Re: [↑]
Njn, kdyby sel a zalil ho, mozna by vyroslo rychleji a lepe, protoze mozna bylo proste sucho...
Z toho plyne ponauceni, ze zasahovat do prirozeneho chodu veci je spravne, ale clovek by mel mit alespon hrubou predstavu o tom, co dela.
Ja ted napriklad zasahuji do prirozeneho stavu veci tim, ze piju zazvorovy caj, abych se rychleji uzdravil - a skutecne to pomaha.
Jiste, bakterie to asi vnimaji, jako ze nejednam fer a zasahuju jim do jejich prirozeneho prava me trapit, ale na to seru.
Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 15:21:54 Titulek: Re: [↑]
Ty snad nejses o sobe presvedcen, ze jses pro svet prinosnejsi, nez vetsina ostatnich lidi?:-)))) Nebud zbytecne skromnej, clovek si holt musi dokazat priznat, ze je lepsi, jak ostatni, no :-))
Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 14:47:47 Titulek: Re: [↑]
Tisice? A neni to malo, Antone Pavlovici?:-)
Aneb - oba bojujeme s vetrnymi mlyny. Oba dokazeme jiste vytahnout ty konkretni priklady, ktere podpori nase teorie. Ja bych napriklad mohl rict, ze 1 vojak dokazae napachat takove skody, kolik ani 10000 programatoru dohromady ne :-)
A zatimco ty pracujes s 0/1 - tedy "nemuzeme nikoho soudit, protoze my sami jsme take nedokonali", tak ja pracuji s analogovym stavem - "sami jsme nedokonali, no nemam problem si priznat, ze jsem mene nedokonaly, nez nekdo jiny - a to pres to, ze ho zcela 100% neznam".
Nehlede na to, ze ja z vlastniho uhlu pohledu samozrejme mohu hodnotit kazdeho, jak je mi jen libo a ty take. Osobne mi prijde potreba lidi hodnotit, a ne ze ne, jak rikas ty :-)
Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 14:37:50 Titulek: Re: [↑]
Proc tedy ty sam presvedcujes jine lidi - a dafas tomu jeste mnohem vice usili, nez ja? Proc poradas ty ruzne prednasky, napriklad?
Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 14:26:01 Titulek: Re: [↑]
Troufam si tvrdit, ze pokud ten programator primo voli politiky, kteri me olupuji, pripadne pokud voli politiky, kteri chteji likvidovat jine lidi (a podobne), potom je ve finale ovlivneni negativnejsi, nez jakakoliv pozitiva mi prinese jeho prace.

A jelikoz mi prijde, ze jedine mozne reseni teto situace je trpelive vysvelovani takovym lidem, co zpusobuji a jak si myslim, ze by mohli byt "lepsi lide", tak holt presvedcuji a vysvetluji.
Coz neznamena, ze bych nerespektovat ruznorodost a odlisnost - naopak neznam moc lidi, co by respektovali ruznorodost a odlisnost vice, nez ja :-)
Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 14:09:51 Titulek: Re: [↑]
Znovu na to zopakuji - pokud nekdo misto toho, aby bych chytry, vzdelany a rozumel mnoha vecem radsi bude sedet 10 hodin denne v hospode a nahaze vsechny sve penize do automatu - nic proti tomu nemam. Potud ok. Ja si sice subjektovne o sobe pak mohu myslet, ze jsem "lepsi clovek, nez oni", ale opet - je to muj nazor, nikomu ho necpu nasilim -opet vse ok.
Problem je, ze ti lide primo konkretne negativne ovlivnuji muj zivot, pripadne primo konkretne vrazdi lidi "ve statnim zajmu" a podobne. V tu chvili tedy jiz citim opravneni je "hodnotit" a dokonce se proti nim snazit i nejak branit. Napriklad tim, ze se je snazim presvedcit, aby takovi nebyli :-)
Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 13:59:03 Titulek: Re: [↑]
To je mozne - povazuji vsak za temer 100% jiste, ze to jejich zlo je nesrovnatelne horsi, nez to nase zlo.
Osobne tedy povazuji vrazdeni, loupeni, zotrocovani a podobne jine veci za mnohem horsi, nez jake zlo dokazi zpusobit ja.
logo Urza.cz
kapky