Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 239)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 13:54:03 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Znovu opakuji, ze mi jde o takove veci, jako je "podpora totalitnich rezimu", "vrazdeni lidi", "loupeni", "niceni zivotu" a podobne.
Ja plne chapu, ze z jeho pohledu je napriklad dulezitejsi si umet vychutnat pivo, nez rozumet atomove fyzice. To nerozporuju a nikomu do toho nekecam.
BOHUZEL, v dnesni dobe to je tak, ze tito lide primo konkretne mohou za spoustu "zla", ktere se pak deje napriklad I vuci me (a vuci tobe a vuci vsem...samozrejme, jak vsichni vime).
Pokud by si tedy ti lide sami zili sve zivoty a nemeli tak jednoduchou moznost generovat to vsechno zlo, bylo by to zcela ok...
Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 13:42:24 Titulek: Re: [↑]
Uprimne? Ne, nemaji :-)
A pokud maji, je to nesrovnatelne mene "dulezite".
Chapu, ze neni snadne si to priznat, ale je to tak :-)
Ale I kdybych nemel v tomto pravdu, dulezite je to, co z toho plyne v praxi. A v praxi z toho plyne to, ze tem lidem nekdo rekne, ze te maji v zajmu vlasti oodelat, a oni te oddelaji a jeste jim to prijde strasne fajn. A I jinak se budou vsemozne snazit ti skodit, protoze jim system rekl, ze je to tak spravne a oni to proste udelaji, protoze nejsou schopni domyslet dusledky.
Bohuzel.
Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 13:24:23 Titulek: Re: [↑]
No samozrejme ne "technicky", no hovorove jim tak rikam :-) No a bohuzel rozhodne to jsou presne lide, na kterych stavi totalitni systemy, protoze staci takovymto lidem strcit pod nos nejakou "zarucenou pravdu", tito ji prevezmou, nepremysli, vubec NETUSI, CO DELAJI, ale udelaji to.
Pak jim nekdo rekne "bez, a zabijej tamhlety jinak barevne lidi, jsou to tvi nepratele" - no a oni jdou do valky a zabijej nepratele. A jeste si myslej, jak delaj zasluznou cinnost.
Jak rikam - pro me to jsou "debilove", "idioti" ci "kokoti" a podobne. I kdyz klidne maj IQ 150 ...
Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 13:06:29 Titulek: Re: [↑]
Lide v drtive vetsine pripadu minimalne neni ochotna a schopna "myslet v sirsich souvislostech". Plus jim cim dal tim vic chybi "vseobecny prehled". Coz v kombinaci vytvari situace, kdy lide nepremysli nad tim, co si mysli a co tvrdi jako neochvejnou pravdu a nejsou schopni se divat na sve myslenky nejak "kriticky".
Ja jsem v zivote mnohokrat zcela zmenil nazor na nejakou vec, protoze me nekdo "inspiroval" k tomu, abych se na sve myslenky podival kriticky a abych napriklad vzal v uvahu nova fakta, nove myslenky a tak..A samozrejme casto jsem sve nazory nezmenil - ale opet po te, co jsem je podrobil nejake kritice.
Troufam si tvrdit, ze to je I diky tomu, ze mam nejaky "vseobecny prehled". Vim, jak zhruba (ZHRUBA, ale staci to) funguje jaderna elektrarna, jak asi vypada nase slunecni soustava, co se zhruba stalo pred nejakym casem, PROC se to zhruba stalo...precetl jsem stovky (spise to bude mozna okolo tisice) ruznych knizek, od uplneho braku typu Rodokaps po knizky, u kterych se muselo velmi premyslet...znam zhruba pravidla velkeho mnozstvi her, ktere se v nasem civilizacnim okruhu vyskytuji atd atd atd.
Troufam si tvrdit, ze mam vseobecny prehled vetsi, nez 95% lidi, se kterymi se stykam. A troufam si tvrdit, ze tak 1/2 - 2/3 tech lidi maji vseobecny prehled VELMI VELMI maly.
Potom je tezke po nich chtit, aby si neco davali do souvislosti, kdyz ty souvislosti neznaji. Je tezko se odkazovat na nejake priklady, kdyz ty priklady neznaji.

Odbocka: Rad se divam na Twitchi na streamer, co streamuji nejake urcite hry, ktere me zajimaji. Napriklad se rad divam na cloveka, ktery je jeden z nejlepsich hracu Hearthstone (karetni strategicka hra) v CR. Clovek by rekl, ze je velmi inteligentni - a asi skutecne IQ ma slusne. U te hry dokaze delat analyzy, ktere obdivuju i ja - ostatne proto se take na nej divam. No a obcas posledni dobou jen tak z legrace hraje s nejakyma divakama hru Dobyvatel. Kdo nezna - jedna se v podstate o vedomostni hru, kdy se polozi otazka, ma 4 mosnosti, 2 lide odpovidaji, pokud odpovi oba dobre, tak je doplnkova otazka, kdy se urcije nejake cislo (letopocet, pocet neceho a podobne) a kdo se trefi blize, vyhrava to kolo.
No a tenhle clovek se ukazuje jako TOTALNI DEBIL, ktery nedokazal odpovedet ani na takove otazky, jako kde lezi Osvetim (na vyber z moznosti Polsko, Nemecko, USA, Rusko vybral Nemecko, napriklad), kolik protonu ma vodik (nevim, jak prisel na cislo 8), ci kdo byl E. Benes.
Ok, on je dobry v logickem mysleni - ale imho pro bezny zivot je mu to naprosto na hovno, protoze nema absolutne nad cim premyslet. A kdyz takovy clovek rekne, ze vsichni pristehovalci patrej postrilet, tak verim tomu, ze on proste neni schopny zadne slozitejsi myslenky na toto tema, protoze proste v te hlave nic na toto tema nema. Takze ten prazdny prostor obsadi nejakou "jednoduchou, udernou pravdou" a vice to neresi.

Krasne jsou ty veci videt prave na uprchlicich - je moc fajn (ehm ehm) se ptat tech lidi, co je vnimaji jako nebezpecni #1 pro CR, kolik takovych uprchliku uz v CR je. Povetsinou zacnou hazet priserny cisla v radech stovek tisicu. Dale je zajimave se zeptat, jak dlouho zhruba CR prijima nejake uprchliky (a pripadne jestli vedi, ze CR prijima uprchliky v podstate "odjakziva" a ze na to mame uprchlicke tabory....kde ziji mozna desitky - ci snad i stovky? - uprchliku z ruznych zemi a cekaji, zdali dostanou azyl).
Osobni zkusenost - lide mi NEVERI, ze tu nemame statisice uprchliku a ze bezne uprchlicke tabory tu mame uz docela dlouho. A uz vubec neveri tomu, ze by proste nekdo skutecne mohl utikat pred nejakou valkou a podobne. Nene, proste uprchlici jsou sami muslimove, vsichni nas chtej povrazdit a je jich tu uz tolik, ze si to ani neumime predstavit. Tecka, vlak pres to nejede.
Autor: Lojza Čas: 2017-01-03 10:24:30 Titulek: Re: [↑]
Ono je tu dneska takove klima, cca jako v Nemecku sveho casu - tam zase vsichni nesnaseli Zidy. Proste protoze proto, prece Zidi muzou za vsechno zlo sveta.
Ja si 35 let rikal, jak to kurva bylo mozne, ze ty lidi byli tak vypatlany. No a poslednich 5 let to vidim okolo sebe, ze to nebylo tim, ze by ti nemci byli nejaka vyjimka. Proste vetsina lidi na svete jsou vypatlani debilove.
Autor: Lojza Čas: 2017-01-02 23:14:17 Titulek: Re: Otevřené oddělení [↑]
Klasicky priklad bych trebas:

nedomnívám se, že se jedná o rady do života, obvykle se tomu říká terapeutické vedení

- Říká se tomu tak, protože se to vydává za terapii. Jsou to rady do života.

Jeden clovek se nedomniva, tedy pise nejaky svuj nazor. Na to ty oponujes: Ne, je to proste, jak jsem rekl.
A to delas neustale, mozna si to ani neuvedomujes
Autor: Lojza Čas: 2017-01-02 22:42:00 Titulek: Re: Otevřené oddělení [↑]
K tomu vsemu, co tu pises, bych rad rekl jednu vec: To, ze reknes "tak a tak to proste JE, a to proto, ze to rikam...jo a jeste to rika pan Novak" jeste skutecne neznamena, ze mas ty a pan Novak pravdu.
Neskodilo by ti vice pokory - uprimne receno takhle tu pusobis dojmem, ze jses totalni arogantni kokot, co si mele to svy a kdyz mu nekdo oponuje, tak jeho argumenty prekrouti, z komaru se udelaji velbloudi, z velbloudu komari, vlozime oponentovi do ust slova, ktera nikdy nerekl a huraaa, vyhrali jsme.
Mozna, ze mas ve vsem pravdu (polovine veci, o kterych pises, ani nerozumim). Ale vystupujes tak, jak jsem napsal vyse a to ty tve texty priserne devalvuje.
Autor: Lojza Čas: 2017-01-02 20:36:34 Titulek: Re: [↑]
Skutecne? A proc by tomu tak melo byt?
Napriklad ja jsem se kdysi zacal chovat v podstate podle toho, co se tam pise, aniz bych pravda ten text znal. A vyhrabal jsem se z pozice cloveka, ktery prave vylezl z basy do pozice cloveka, co ma mirne nadprumerny prijem, rodinu, deti, spoustu radosti a podobnych prijemnych veci.
A vsichni, koho znam a kdo nadavaji, jak se maji blbe, maji skutecne jednu vec spolecnou - nedokazi NIC udelat proto, aby se jejich zivot zlepsil. Mozna mnohe z nich nikdy ani nenapadlo, ze by to mohlo jit. Agresivni forma? Hulvatska? No, veci, ktere tam jsou, jsou tam psane "na rovinu". Zadne opartne okecavani. Pravda, ne kazdy to snese.

Ja tu uz parkrat psal, ze ja se takhle s lidma uz bavim. Bylo mi tu argumentovano, ze kdyby to takhle lide delali, nemeli by prilis mnoho pratel, protoze by to nesnesli. Ja to naopak povazuji za klad. Pokud nekdo nesnese, kdyz se s nim bavim uprimne, tak me ten clovek nezajima, minimalne takoveho cloveka za pritele nechci.
On je to takovy pekny filtr - kdyz si nekdo vzdycky stezuje, jak to ma tezke, bere minimalni mzdu a vsichni ho ojebavaji (vynikaji v tom moravaci), tak mu obvykle reknu "tak s tim neco udelej ne? Prestehuj se trebas pres pul republiky za mnohem lepsi praci...udelej si nejaky kurz na neco, po cem je poptavka...proste se snaz a neco udelej, nikdo jinej to za tebe neudela...Jestli chces, ja ti s tim pomuzu (btw uz jsem par lidem skutecne pomohl)".
Oni pak argumentuji, jestli si z nich nedelam srandu, protoze to prece NEJDE. NEJDE je velmi oblibene slovo...
Tak jim na to obvykle reknu, ze si za svuj posranej zivot muze sam, posral si ho sam a do konce zivota ho bude mit posranej, protoze je neschopnej cokoliv udelat a pak uz se moc nebavime :-D
Autor: Lojza Čas: 2017-01-02 20:20:50 Titulek: Re: Otevřené oddělení [↑]
Aha aha, ja nevim, jak se tam dostavaji, pravda. Ja jen znal par lidi, co dobrovolne (pravda, napriklad na natlak rodiny) sli "do blazince" se lecit s nejakejma problemama, typu alkoholismus nebo tak neco. Mozna se to toho vubec netyka, ja fakt se v tomhle moc nevyznam.
Ovsem co me na tve odpovedi zaujalo - mas dojem, ze se lide chodi lecit k lekari proto, ze je tu statem placena propaganda, ze tak maji delat? Napriklad kdyz ja uz nemuzu ani mluvit, jak me boli v krku, tak myslis, ze jdu k lekari pro leky proto, ze me tak naucila statni propaganda a proto, ze je ta lecba zadarmo?(neni, platim si zdravotni dan). To mi prijde trosku divna uvaha, kdyz to reknu slusne.
Nebo kdyz trebas je nekdo, kdo ma zachvaty depresi, ma to rekneme "vrozene", respektive predpoklady k tomu...Kdyz ten clovek proste jde po ulici a najednou zkolabuje a podobne...mas dojem, ze ten clovek jde k tomu doktorovi a nakonec si vezme ty prasky, co mu objektivne pomuzou potlacit tyto neprijemne udalosti, k tomu doktorovi jde proto, ze byl statem nejak indoktrinovan?
A co by mel misto toho delat? To mi schvalne povez. Proste nekomu to v te hlave nefunguje tak, jak by melo a ma s tim problemy. Co by spravne mel udelat, kdyz ne s tim jit k "lekari"?
Autor: Lojza Čas: 2017-01-02 19:47:31 Titulek: Re: Otevřené oddělení [↑]
Neznam az tolik detaily o tom, o cem se tu dohadujete - no to neexistuji lidem kteri by dobrovolne sami sli za psychiatry s tim, ze maji nejake problem a chteji s nima pomoct?
Me to teda takto prislo, ze o tomto kolega diskuter hovoril, ale fakt neznam podrobnosti, tak se ptam..
Autor: Lojza Čas: 2017-01-02 16:00:28 Titulek: Re: [↑]
Pro jednou s tebou musim souhlasit.
Trebas ty...Ty jses velmi uspesny jako splachovaci, smradlava vterka, co se neustale vtira nekam, kde o nej neni zajem, bleje tam hovna a ma z toho uzasne samoliby pocit, jak je v tom strasne dobry. A ono jo!! Je to skutecne tak, gratuluji!!
Priznam se, ze jak osobne bych takovyto smysl zivota mit nechtel, ale kazdy jsme jiny. Tak alespon, ze ve svem oboru vynikas...
Autor: Lojza Čas: 2017-01-02 12:38:36 Titulek: Re: [↑]
Tjn, ale proste premyslim nad necim ....vetsim. Prijde mi, ze tenhle text by meli pochopit i lide, kteri nejsou uplne ...nejbystrejsi, abych to tak rekl :-)
Samozrejme clovek posle odkaz tem par znamym, co ma, ale to je malo ...
(Kdyz by na to prislo, umel bych ospamovat nekolik milionu emailovych adres, ale to asi take nebude ta spravna cesta :-))
Autor: Lojza Čas: 2017-01-02 11:51:30 Titulek: Re: [↑]
Coz o to, me se libit musi zcela logicky, tvrdim jiz radu let to same :-)) Samozrejme ne takto pekne zformulovane...
Ale premyslim spise, jak takovyto text rozsirit nejak masivne mezi "bezne lidi"
Autor: Lojza Čas: 2017-01-02 11:00:48
Ten text, co jsi prekladal, jsem jiz cetl před casem, no zopakoval jsem si ho. Neni tam nic, co by slo vytknout a nebo rozporovat. Podle me jeden z nejlepsich textu na toto tema (ne-li uplne nejlepsi)
Btw - dekuji za preklad, protoze napriklad ja nejsem schopny cist takoveto texty v anglictine
Autor: Lojza Čas: 2017-01-01 20:05:45 Titulek: Re: Trh práce [↑]
Tak tak...Na kontaktni vzdalenost je imho nuz asi tak 1000000000000000000x ucinnejsi, nez strelna zbran, pokud ji clovek jiz nema narazenou a namirenou na dotycneho s nozem. Imho pokud ti nekdo priklada nuz pod krk, tak neexistuje zadna moznost "tasit palnou zbran". Neumim si to predstavit.
Autor: Lojza Čas: 2017-01-01 11:47:05 Titulek: Re: [↑]
Tak samozrejme nejakym zpusobem to skodi, coz o to, s tim asi nikdo normalni nebude nesouhlasit.
Imho ale jako u vsech techto veci se na to nabalila kupa lidi, co si z toho udelali dojnou kravu a o nejake zdravi uz vubec nejde.
Ostatne, stejny priklad jako u "globalniho oteplovani" - je imho jasne, ze clovek nejakym zpusobem ovlivnuje "globalni klima". Je to zcela logicke. Ovsem je otazka, jak, jestli je to vubec porovnatelne s vlivy jinymi, mnohem "mocnejsimi" a podobne - imho to ovlivneni clovekem je vcelku nicotine oproti jinym vlivum. Jenze se na to nabalila tuna "vedcu", co si z toho udelali dojnou kravu...
Autor: Lojza Čas: 2017-01-01 10:33:30 Titulek: Re: [↑]
Imho z toho profituji tzv. "dobroserove" a to konkretne "dobrym pocitem,ze zase zachranili svet"
To je imho velmi silna motivace...
Autor: Lojza Čas: 2016-12-31 12:18:07 Titulek: Re: [↑]
Holt stat vi nejlepe, co je pro tebe ci mne dobre a nacpe nam to, I kdyby nas to melo zabit...
Btw jak jsem uz psal - u me zase pro zmenu stat zjistil, ze malo oskubava provozovatele online pokeru a rozhodl, ze je to hazard, ktery je fuj fuj a je treba me proti nemu ochranit.
Takze si jeste naposledy jdu chvili zahrat na Pokerstars, nez to vecer vypnou :-((
Autor: Lojza Čas: 2016-12-30 20:07:26
Mimochodem - se svobodou internetu to jde z kopce docela slusnym tempem... Ted jsem si zase po nejake dobe pustil program od Pokerstars na hrani pokeru a jako novinka na me vyskocilo : Od 1.1. 2017 jiz nebude mozne hrat s realnymi penezi...
Vsichni vime proc.
Jednak se nejaci kokoti rozhodli vice a vice zdimat poskytovatele podobnych sluzeb a jednak nejaci kokoti - ze vsech kokotu nejkokotovatejsi - se rozhodli, ze poker je hazardni hra.
No, holt asi budu muset jak kokot instalovat nejake proxy, abych si vubec mohl zahrat za sve (10000x zdanene) penize poker.
Autor: Lojza Čas: 2016-12-30 14:58:53 Titulek: Re: [↑]
To je pravda, skutecne si nesmrdis...Coz samozrejme neznamena, ze bys nesmrdel. Jen ti to uz vubec nevadi a seres na to, ze by to snad vadilo ostatnim.
No, asi to tu holt budeme nuceni cuchat i nadale..
Autor: Lojza Čas: 2016-12-30 12:45:37 Titulek: Re: [↑]
Ach jo...opravdu nechces splnit sve vyhruzky ohledne toho, ze nas jiz nebudes oblazovat tema tvyma blabolama? Byl bych ti i vdecny..
Autor: Lojza Čas: 2016-12-30 10:23:15 Titulek: Re: [↑]
Wow, to je to spravne pojmenovani...Absolutne vystizne. To si s dovolenim zapamatuji a budu pouzivat, protoze to presne vystihuje podstatu veci
Autor: Lojza Čas: 2016-12-29 19:11:10 Titulek: Re: [↑]
Chapu, ze ma kazdy druhy potrebu se vyjadrovat k necemu, o cem skoro nic nevi...
No, takze si to upresnime:
Problem Alzy spociva mimo jine v tom, ze se jejich "prodejny" NECHOVAJI ciste jako "vydejny". Ono totiz mimo jine v jejich provozovnach casto jde nakoupit nejake zbozi i bez toho, aby si ho clovek predem objednal. Docela bezne toto delam napriklad na jejich pobocce v CB.
Sam ten clovek z COI potvrdil, ze jejich zamestnanec nakoupil zbozi, aniz by si ho predem objednal na netu. Tudiz zcela logicky COI na ne nema jen to, ze vydavali objednane zbozi - maji na ne I to, ze si zbozi na miste koupili.
Tudiz spor s Alzou bude mit 2 vetve: Prvni vetev je to, ze skutecne prodali zbozi, tudiz zcela absolutne porusili zakon, druha vetev je spor, jestli vydej=prodej a to bude na 100% rozhodovat nakonec soud.
Autor: Lojza Čas: 2016-12-29 16:30:05 Titulek: Re: [↑]
Ja bych ty debily, co tohle vymyslej, vubec nepodcenoval - ja plne verim tomu, ze to fakt myslej uprimne. Ze fakt tem lidem chtej pomoct. Klidne proti jejich vuli - vzdyt oni sami nejlepe vedi, co je pro koho dobre a ti chudaci, co si o svatkach chteji vydelat, proste jsou zmanipulovani, vydiraji je ti zli kapitaliste a podobne. Takze jim pomuzeme za kazdou cenu.
Fakt plne verim tomu, ze takhle ti idioti uvazujou. A ze si myslej, ze delaj vse pro spaseni sveta a jsou si jisti, ze to, ze jim vsichni nadavaj jen potvrzuje to, ze to delaj dobre.
Autor: Lojza Čas: 2016-12-29 02:08:05
Osobne u Alzy nakupuju a musim rict, ze v dnesni dobe se da jen doporucit. Nedelaj problem s reklamacema - respektive pokud clovek ma na neco "narok", potom s tim nedelaj nejmensi problem. Da se u nich priplatit za ruzne veci, typu "muzu vratit zbozi klidne az za 2 mesice a vratej mi prachy" a podobne. Zbozi obvykle maj skladem - co nemaj skladem oni, nema obvykle nikdo jinej (mimo nejakych extremne pochybnych eshopu, kde bych proste nenakupoval). Ceny srovnatelne s tim, co je I jinde u srovnatelnych prodejcu.
Sama pozitiva a socialni jistoty :-)
Sam jsem u nich nechal behem cca poslednich 5 let mozna tak pul mega a ani jednou jsem se necitil nejak poskozeny ci napaleny (Jasne, clovek musi umet filtrovat ty "marketingove slevy" a podobne, ale to vsude myslim).
Jinak jsem poslouchal nejake rozhovory s mluvcim COI a to je az neuveritelny, co z tech lidi pada za moudra (pravda, oni musej, at mby si osobne mysleli cokoliv, ale uz jen to, ze tam dela a dela tuto praci...)
Coz mi pripomina, ze se chci pochvalne zminit o Seznamu - oni zacali delat vlastni zpravodajstvi / komentare a ze vsech moznych medii, produkujicich obraz+zvuk v cestine mi to prijde asi nejlepsi.
logo Urza.cz
kapky