Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 244)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Lojza Čas: 2016-08-27 10:28:04 Titulek: Re: me reseni [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
A uz tu zase vidime klasickou snahu o relativizaci dobra a zla....kecy o tom, ze kdyz se nekdo chova jako svine, tak vlastne uplne takova svine neni, protoze on jen dela to, co je pro neho holt vyhodne...Je nerozumne se nechovat jako svine, takze je vlastne ok se obcas jako svine zachovat...
NE
NE
NE
A stokrat NE

Pokud se nekdo chova jako svine, je to svine. Pokud je nekdo zmrd, je to zmrd.
Ja chapu, ze v dnesni dobe samozrejme NENI mozne se chovat 100% moralne spravne, protoze jsme STATEM VYDIRANI a NUCENI se jako svine chovat. Ok, to beru.
Ale tohle NENI spravne. My jsme obeti a vinu za to nese system.
OVSEM pokud nekdo skutecne JE ta svine a CHCE, aby to takhle bylo a tento system VEDOMNE PODPORUJE prave ZA UCELEM, aby mohli BYT SVINE, potom to holt jsou svine, nejhorsi mozny odpad, jaky si umim predstavit.
Autor: Lojza Čas: 2016-08-27 07:57:55 Titulek: Re: [↑]
Me to predevsim prijde moralne spatne. Je mi jedno, jestli je neco vyhodne ci nevyhodne, pro me je na prvnim miste to, ze je to neslucitelne s tim, co je spravne.
Pokud Ty jsi mi neco platil, tak je mi to lito. Chapu, ze jsi k tomu byl mafii donucen, ze to nebyla tvoje volba. Ver mi, ze ja od tebe nikdy nic nechtel a ani do budoucna chtit nebudu.
Nenadavej me, nadavej te mafii, co te vydira.
Ostatne I me vydira, abych si bral ty penize od tebe.
Vsichni jsme obeti....
Autor: Lojza Čas: 2016-08-27 07:51:05 Titulek: Re: me reseni [↑]
Vis...myslim, ze skutecne lide chteji byt v mnohe cinnosti organizovani, nebot jim to prinasi lepsi vysledky.
Proc ale nemohou byt organizovani ciste dobrovolne, tedy pouze ti, kdo se organizovat chteji?
Proc ta jejich organizace se chova jako mafie a vybira penize I od lidi, kteri s tou organizaci nechteji mit nic spolecneho? Proc je nuti tato organizace dodrzovat jeji pravidla, kdyz oni jeji soucasti vubec nechteji byt?

Ja sam dobrovolne bych i v ancapu byl jiste clenem nejakych organizaci, protoze by to bylo pro me vyhodne. Ale rozhodne bych nikoho nenutil nasilim, at tam je taky
Autor: Lojza Čas: 2016-08-26 16:36:04 Titulek: Re: [↑]
Moje první srazka s anarchii byla takova, ze jsem k tomu dosel sam, bez jakekoliv pomoci, pouze jsem nevedel, ze to je anarchie :-))
A pak jsem si precetl nejake texty od Urzy a rekl si: Ahaaa, tak takhle to vlastne je, no jasne, to je ono....

:-D
Ale chapu, ze ne kazdej na to ma mysleni, no...
Btw ja byl vzdycky "pravicak", ve volbach jsem od vzniku ODS volil tak 10 let ODS, protoze jsem si myslel, ze to je ta spravna pravice a Klaus je pravicak az na pudu...
:-D
Autor: Lojza Čas: 2016-08-26 10:46:32 Titulek: Re: [↑]
Pokud ten clovek takto vubec premysli, je to v jadru spatny a zly clovek. Nejsou to jen reci - jsou to jeho myslenky a jeho presvedceni.
Autor: Lojza Čas: 2016-08-26 10:32:13 Titulek: Re: [↑]
Na to se pak pripadne ptam, kolika umirajicim ve skarpe uz oni osobne konkretne pomohli. Jelikoz ja par lidem ano (ackoliv neumirali ve skarpe, ale rekneme neco podobneho), tak nam nima mam I v tom pripade navrch :-)
Autor: Lojza Čas: 2016-08-26 08:58:09 Titulek: Re: [↑]
Btw - clovek, ktery se na zaklade podobne argumentace nastve a urazi se a nebude se se mnou uz bavit, by proste tak jako tak nemohl byt muj kamarad, respektive ja bych takoveho cloveka za kamarada nechtel.

Radsi mam nekolik malo kamaradu "na zivot a na smrt", nez masu nejakych tupych lidi.
Autor: Lojza Čas: 2016-08-26 08:56:07 Titulek: Re: [↑]
To je jedno.
Fakt.
Je mi jedno, jestli mam 1 000, 100 ci 10 kamaradu.
Kdyz mi bylo 20, bavil jsem se asi se 100 lidma denne.

Dneska se uz ani NECHCI bavit se 100 lidma denne a jsem rad, kdyz se (mimo sve rodiny + prace) bavim tak s 2-3 lidma denne (a jeden z toho je bracha).
Ja ani nevim, kolik mam kamaradu, nejak to nepocitam a asi bych to asi ani neumel - s dost lidmi se bavim spise pres net v ramci nejake hry, napriklad, kdy spolu dlouhodobe neco hrajeme a podobne. Nevim, jestli to muzu brat jako kamarady, ja to tak docela beru...

Trebas ted pres leto jsem 3 mesice na chate. Tady mame super komunitu, no je to "par lidi". A jinak se s nikym ani nestykam, jsem rad, ze tu mam klid :-)
Autor: Lojza Čas: 2016-08-26 08:39:55 Titulek: Re: [↑]
Osobne to prevadim na dobrovolnost / nedobrovolnost.
Aneb: Zacnu obecne - Prijde Ti spravne, aby Te nekdo nasilim nutil delat veci, ktere nechces? Prijde Ti spravne, aby Ti nekdo nasilim bral penize? Prijde Ti spravne, aby Ti nekdo nasilim vzal deti?
Nasledne prejdu k "Pokud Ty potrebujes stat, ok, protitomu nic nemam, ale ja ho nepotrebuju. Chapes, ze i diky tobe mi nasilim berou penize atd atd?"
Proti "ale to je normalni" argumentuju "ale ted jsi rekl, ze je to spatne".

Etatista sklouzne k "ale ono to funguje, podivej se, mame silnice, nemocnice...bez statu by to nebylo". Ja to, ze bylo, on na to, ze mozna jo, ale bylo by to vsechno mnoehm slozitejsi, chudi by na to nemeli...klasicke argumenty.
A v tu chvili jdu primo k veci: Takze TOBE to prijde vyhodnejsi, TY bys to jinak nechtel, a PROTO nutis ostatni, aby TOBE tenhle luxus zaplatili?
Aneb, prevedu to ciste osobne na jeho osobu.
Obvykle to konci> Ok, takze TY jses proste svine, ktera se nestiti okradat miliony lidi jenom proto, ze TY si chces zit v pohode a luxusu.

Malokdy to nekdo priumo takto potvrdi. V par pripadech se mi stalo, ze dotycny se zamyslel a rekl "No jo, ja jsem tedy evidentne amoralni svine, no myslim si, ze tak je to nejlepsi". Ok, mame selekci, v takovem pripade v podstate s dotycnym koncim.
Vetsinou se nad tim ti lide alespon nejak zamysli, protoze se jim nelibi myslenka, ze ONI by byli amoralni svine, co okradaji miliony lidi. Nerikam, ze tim vsechny presvedcim, ze stat je spatny, ale alespon je donutim uvazovat nad tim, ze stat je "amoralni zlo".

Cili to nejedu pres prakticnost (coz nejde, lidi jsou obecne strasne omezeni a vetsina lidi vubec nechape, jak vznikne rohlik, natoz jak funguje ekonomika), ale jdu na to pres moralku a "city". Vylozene - a to I do oci - lidem rikam : Pokud to podporujes, jses amoralni svine, absolutni hajzl a kripl, zijici z prace jinych lidi a okradajici jine lidi a jeste k tomu ani nemas koule na to, abys to delal sam osobne, ale mas na to stat, ktery to dela za tebe...styd se!!!

Autor: Lojza Čas: 2016-08-26 08:15:21 Titulek: Re: [↑]
No....ja bych proste kamarada, ktery je exht komunista a chce vyvlastnovani proste mit nemohl. Ostatne predevsim proto, jak o tom pise nize Urza - abych se s nekym kamaradil, musim si s nim docla dobre rozumnet, a abych si s nim rozumnel, musi mit alespon trosku podobny hodnotovy zebricek, jako ja. Nerikam, ze musi byt anarchista, ale rozhodne to nemuze byt komunista. Jinak bych se s takovym clovekem proste nemohl bavit, a kdyz se s nim nemuzu bavit, neni to muj kamarad.

jinak je mi 40 a tvrdim, ze nestoji za to tolerovat koministy a podobne jen proto, aby se na me lidi nedivali divne a abych mel vubec nejake kamarady. Sorry, amoralni zmrdy nechci za kamarady, to radsi budu sam. A takovy komunista, co by vsechno znarodnil, je pro me amoralni zmrd, I kdyby 100x to jinak byl fajn clovek a libily se mu stejne filmy jako me a cetl stejne knihy.

Takze se napriklad vubec nebavim s tchanem. Coz je docela sranda, protoze napriklad v lete u nas byli asi mesic na chate, mozna dele, letos. Ale proste rano mu reknu "cau" a vecer mu reknu "cau". Jedine, kdy s nim jinak komunikuju je, kdyz se ma neco delat, pripadne kdyz varim jidlo. Jinak proste odmitam mluvit s clovekem, ktery mi I vylovne rekl, ze i me, jakozto zivnostnikovi, by melo byt vse znarodneno, protoze I ja jsem ten vykoristovatel a zlodej.
No, tak jsme si ujasnili nazory a papa lala.
Autor: Lojza Čas: 2016-08-25 11:56:15 Titulek: Re: [↑]
Zde bych podotkl, ze se jedna o odev specialne ke koupani urceny a za tim ucelem vyrobeny, takze bych nepredpokladal, ze by tam mely byt takoveto problem.
Ostatne - neni to tak davno (ja nevim, 50-100 let?), kdy u nasi predkove, respektive zeny nasich predku se chodily koupat ve v podstate uplne stejnych obleckach.
Ano, pak prisly bikiny, ale co je sakra komu do toho, ze se mu bikiny nelibej a chce chodit celej zahalenej?
Mimochodem - moje manzelka se na verejnosti stydi chodit v bikinach (rekneme, ze do nich nema uplne idealni postavu) a tak proste pokud jdeme na koupaliste, tak chodi v jednodilnejch plavkach, ktere ji zahaluji znacnou cast tela. Jeste ze asi netusi, ze se takovahle vec, co tam nosej ty muslimky, da koupit, jinak by to 1005 chtela taky. Tak doufam, ze v tom nekdo casem nezacne videt nejakej problem, doufam, ze alespon ty jednodilne plavky zustanou povolene...ooommggg :-(((

Autor: Lojza Čas: 2016-08-18 08:01:09
Nejhorsi problem je, ze za "terorismus" se da oznacit ZCELA COKOLIV. Ted sleduju uz nejakej patek pripad lidi, co je policejni provokateri navedli, ze by meli zautocit zapalnejma lahvema na nejakej vlak NATO, co tu mel projizdet, vsechny obvinili z terorismu(!!!!) a doted nikomu nic nedokazali.
Ale ted si vezmeme situaci, kdy bych treba zde napsal : Me to prijde jako spravna vec, zapalit vlak NATO, nema tu co delat.

To je jeste pomerne normalni vyjadreni myslenky, kterou si mysli pomerne znacna cast naroda (je to priklad, nema to nic spolecneho s mym osobnim postojem).

Takze ja napisu tuto vetu a jelikoz tim padem "schvaluji teroristicky cin", pujdu na par let sedet.

Ehm....
Autor: Lojza Čas: 2016-08-11 22:01:46 Titulek: Re: Darwinova teorie v praxi [↑]
Imho se ti to v mysli vykresluje uplne blbe.
Kdyby ho nejprve nekdo neokradl, tak by to nedelal.
Kdyby nekdo kradenou vec nekoupil, tak by to nedelal.
Koupil jsem kradenou vec? Nesmis se divit nicemu, co se mi stane. I kdyz jsem o tom nevedel. MOJE chyba, mel jsem se ujistit, ze vec neni kradena.
A holt plati ono klasicke: Shit happens.
Holt byl kupce ve spanou chvili na spatnem miste, kdyz to tak reknu.
No, mel pech a smulu zaroven.
Ale to nic nemeni na tom, ze je plne na poskozenem, jaky zvoli zpusob domahani se svych prav, ktera jsou, jak znovu opakuji, na vyssi urovni, nez prava toho, kdo koupil jeho kradenou vec.

Ostatne - co je prosim spatneho na pomste? Ja uz se par lidem v zivote pomstil za to, ze mi udelali neco nepekneho a musim rict, ze je to celkem fajn ...
Autor: Lojza Čas: 2016-08-11 20:40:36 Titulek: Re: Darwinova teorie v praxi [↑]
Osobne radim vyse pravo poskozeneho domoci se zpet sveho majetku nez pravo uzivatele tohoto kradeneho majetku na zverejneni cehokoliv.

Pokud kupuji vec "z druhe ruky", VZDY, opakuji VZDY, pro jistotu to zopakuji - VZDY - riskuji, ze ta vec je kradena.
To je proste jasna nevyhoda takoveho obchodu. Vim o tom, musim s tim pocitat, ze je to mozne.
Vyhodou takoveho obchodu muze byt mimo jine nizsi cena.
Pokud tedy koupim kradenou vec, nesmim se divit, ze se puvodni majitel domaha sveho majetku.

Tak to vidim ja.
Autor: Lojza Čas: 2016-08-11 07:17:08 Titulek: Re: [↑]
"Kdyby to tak prostě fungovalo, všichni by to věděli…" <--- ale on to "kazdy" vi. Problematika toho, proc to nekteri lide, jako napriklad ty, nevi, spociva imho v klamave reklame. Stat a policie vytvareji klamavou reklamu a snazi se v lidem vzbudit pocit (a jak je videt, casto se jim to dari), ze jim "pomahaji a chrani je".
Ano, cas od casu dokonce nejakou kradez vyresi. Mozna tak 1 ze 100.
Tomu ja osobne rikam, ze to "nefunguje".
Oni vsak klamavou reklamou dosahli toho, ze si nekteri lide mysli, ze to "funguje".

V podstate te podvedli...

Autor: Lojza Čas: 2016-08-10 22:15:47 Titulek: Re: [↑]
Jak jsem uz napsal jednou - ty jses presne ten clovek, co by psal z Gulagu Stalinovi, ze se stala nejaka chyba, protoze prece neni mozne, ze by ho tam nekdo zavrel zamerne...

Pro jistotu ti znovu napisu, ze mam osobni zkusenost s tim, kdy nas vykradli, ja vedel, kdo to udelal, sel jsem na policii, rekl jsem jim, kdo nas vykradl a kde se nachazi kradene zbozi (doslova, bez ironie takto).
Policie se tam ani nedojela podivat.
TAKHLE to proste funguje. Docela BEZNE.
Proc? Ja nevim. Nejspise ta policie neni tak uzasna, jak si o ni myslis. Nevim.

Policie dozajiste mohla vypatrat PC, kdyz to dokazal manik svepomoci. Ale neudelala to.

Kdyz jsem byl mladej a blbej, tak jsem obcas neco ukradl.
Vyslychala me ohledne toho policie.
Chces vedet, jak presne policie funguje? Muzu ti tu popsat, jak probihaly vyslechy. HODNE by ses divil.
Nemyslim si, ze by se za tech par desitek let neco zmenilo.
Dodnes si vzpominam na jeden vyslech: Policista : My na tebe vime to a to a to, tohle si myslime....Vis ty co? Priznej nam tu do protokolu vse, co jsi udelal v okrese Liberec a ja ti slibuju, ze vsechno tohle co vime a je to z jinych okresu, tak to smazeme a nikdy to uz nikdo na tebe nevytahne.
Ja: Tak jo...
No, a skutecne se to tak stalo. Byl jsem souzen za par veci a napriklad za natankovani benzinu a nasledne ujeti z benzinky - POD KAMERAMA!!!! existovaly z toho nezpochybnitelne zaznamy, SPZ, ja tam byl videt, jasne poznat...nekolik takovych pripadu...tak ty proste k soudu nesly a uz NIKDY NIKDO to na me nevytahnul.

Takze - je to mozne, ze policie neco neresi, ackoliv na to maji jasne dukazy? No samozrejme, ze je....

Autor: Lojza Čas: 2016-08-10 21:23:41 Titulek: Re: [↑]
Ona se policie odmitla zabyvat tim, co ji prinesl - to nevis? Vzdyt to bylo v mediich delsi dobu...
Proc to policiste odmitali? Nejjednodussi vysvetleni je, ze to jsou proste kokoti, s tim bych se docela i spokojil. Samozrejme to nejspis pujde nejak vice upresnit, ale myslim, ze se to do te skatulky vejde.

Znovu se zeptam - existuje jediny pripad, o kterem bys vedel, ze si nekdo stezoval na spatny postup policie, ktera mu nenasla nejakou kradenou vec, a nasledne se policie chytla za nos, vrhla se na pripad a vec nasla?

Ale uprimne, u tebe me tyhle nazory neprekvapuji. Ty opakovane ukazujes, ze presne vis, co by bylo teoreticky nejlepsi udelat. Co na tom, ze prakticky to tak nefunguje. To te vubec nezajima, teoreticky ti to jiste dobre funguje...
Autor: Lojza Čas: 2016-08-10 20:59:36 Titulek: Re: [↑]
Ok, pokud ma nekdo nejake dobre zkusenosti s policii, necht je napise, rad se pokocham...
Osobne nikoho takoveho neznam.

Ok, argumentujes principialne. Principialne vime, ze se na to policajti vysrali. to neni moje zkusenost, to je zkusenost toho okradeneho.
Co mel teda principialne delat? Cekat, az vykvetou hrabe? Jit si stezovat? Kam? Pomohl by si nejak? Uz si nekdo nekdy pomohl, kdo si takhle stezoval, ze mu policiste nenasli kradenou vec? Existuje nekdo takovy? Existuje jediny clovek, ktery si stezoval, ze mu policiste nenasli kradenou vec a oni mu ji nasledne nasli?

Autor: Lojza Čas: 2016-08-10 20:26:39
Boze to se uz I tady najde kupa lidi, co si mysli, ze by vse mela resit policie, a kdyz neresi, tak by si na ni lide meli stazovat ?:-O

Neuveritelny.

Zkousel uz tady nekdo neco resit pres policii? Ja jo, mnohokrat. Napriklad kdyz nam vykradli kram a ja vedel, kdo to udelal a primo jsem to tem fizlum rekl, tak schvalne - chytli ho? Sli za nim vubec?
Kdyz mi v praci ukradli penezenku s vyssim obnosem penez, okamzite nahlaseno na policii - prijeli alespon a udelali nejakou prohlidku, vyslech, cokoliv?
Kdyz brachovi vykradli auto, minutu na to jeli okolo fizlove, on je zastavil a schvalne - jeli zlodeje pronasledovat, nahlasili alespon do vysilacky, ze se po nich maji kolegove divat?
Kdyz mi nabourali auto a pachatel ujel, hledali ho, nasli ho?
Muzu psat az do zitra, mam?

NIKDY nic neudelali, nepomohli...

Zkouseli jste si nekdy nekdo stezovat na policii, ze neco neudelala ci udelala spatne? A pomohlo to nekdy k necemu???

Ja si manika, co me naboural, nasel sam...tomu, co nas vykradl, jsme rozbili hubu, vcetne jeho kamaradu...Toho kripla, co mi ukradl v praci penezenku, jsem bohuzel nenasel...Rozhodne co jsem si nevyresil sam, Policie mi ani 1x v zivote nepomohla.
Neznam nikoho ve svem okoli, komu by alespon 1x pomohla a ja bych o tom vedel.

Takze manikovi ukradnou notebook, on ma sanci alespon tech fotek a on se teda na to ma vysrat, notebook odepsat,aby nedej boze neurazil neci jemnocit?
Boze, to bych tu fakt necekal :-((

Autor: Lojza Čas: 2016-08-09 14:26:12 Titulek: Re: [↑]
Njn...Ty jses ten pripad cloveka, co by psal z Gulagu soudruhovi Stalinovi, ze se musel stat nejaky hrozny omyl, protoze ty tam prece nepatris...

Uprimne receno - NENI pravda, ze kdo nic nespachal, nemusi se niceho bat. Na to uz jsem toho zazil moc, abych zrovna tomuto veril.
I ja osobne jsem zazil situaci, kdy vykradli obchod, kde jsem prodaval, rano jsem prisel, obchod vykradeny, zavolal jsem policajty a 2 dni me vyslychali, jestli jsem si to nevykradl sam.
To same pri zakoupeni kradene veci a pokusu ji vratit - 2 dni vyslechu, prvni den bez jidla a piti, zatceni kamarada, ktery vubec netusil, co se deje...po pul dni prisel fizl s usmevecm na tvari, ze se kamarad uz priznal, ze jsme to ukradli spolu (podotykam, ze ten clovek VUBEC nevedel, o co jde, jen nahodou byl ve spatnou dobu na spatnem miste).
Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 15:57:31 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
Ja u vraha nejen predpokladam, ze ma zcela jine hodnoty, nez ja. Jsem zcela predsvedcen, ze tomu tak je. Stejne tak jako u "etatisty".

Ja bych nemohl nikoho zavrazdit kvuli svemu "presvedceni" (rikam zavrazdit, nikoliv zabit, to je neco jineho).
Pokud vrah muze nekoho zavrazdit, zcela jiste ma zcela jine "presvedceni", nez mam ja.

A ja si troufam tvrdit, ze to jeho "presvedceni" je SPATNE a nehodlam ho tolerovat, chapat, omlouvat, ani nic podobneho. Proste je to ZLO a tak to je. Tecka.

Samozrejme mezi ruznymi skupinami shodou okolnosti vznika prunik, kdy se na nekterych hodnotach shodnou napric skupinami. To je mi ale uplne jedno a nepokladam to za duvod, proc bych s takovym clovekem mel nejak soucitit, natoz kooperovat ci neco podobneho.
Vrah je zlo.
Stat je zlo.
Zlodej je zlo.
atd atd
Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 15:53:00 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
Boze...
Teoreticky je nejlepsi samozrejme to a to...
Prakticky...
Predstavme si situaci: Sere me, ze policiste meri rychlost a buzeruji lidi. CO MUZU DELAT? Ale jako ze REALNE delat, nemyslim ted "chodit k volbam a volit ty, co to zrusej".
Fakt, co muzu realne udelat?
Mam jit klepat na dvere nadrizeneho policisty? A ten ma nadrizeneho a ten ma nadrizeneho a mam teda jit klepat na dvere ministra dopravy? Pustej me k nemu vubec? A existuje nejaka sance, ze az se k nemu doklepu, tak COKOLIv zmenim? Ne, sance je temer nulova.
Co udelat muzu, je znechutit praci tomu "radovemu delnikovi buzerace", totiz tomu policistovi, co me buzeruje. TO muzu udelat. Nezmenim system, ale muzu mu odsranit jedno chapadlo ze sta tisic. A kdyby nas takovych bylo vice...

Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 15:06:05 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
S tim proste zcela a naprosto nesouhlasim.
Nejspise mluvis za sebe, ok, ale obecne to rozhodne neplati.
Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 14:54:57 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
Pokud bych zacal rikat to, co oni chteji slyest, delal bych to samozrejme v ramci "sebeobrany". Ale obavam se, ze bych to nikdy nedokazal udelat tak, aby to bylo zela verohodne, protoze by na me imho muselo byt poznat, ze to jen hraju ( a pokud by to nepoznali, tak by to jeste ke vsemu byli spatni "odbornici")

Smysl nadavani policistovi je ciste prakticky - pokud by mu kazdy nadaval, je mozne, ze by mu to jeho praci znechutilo natolik, ze by ji prestal vykonavat.
Nic jineho v tom neni, je to ciste prakticka zalezitost.
Pokud se mu snazim vysvetlit, ze kona nemoralne, tak mu to samozrejme vysvetluji slusne a tak, aby to pochopil.
Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 14:52:01 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
Nema smysl zazlivat vrahovi, ze vrazdi. Vrah ma proste jine hodnoty. Sirme svobodu, ale nema smysl zazlivat vrahovi, ze jedna v souladu se svymi hodnotami.

Sorry, ja proste zazlivam KAZDEMU, kdo kona "zlo", ze to zlo kona.
Asi jsem divnej, no uz jsem takovej.
Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 14:12:55 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
Ted uz ale trollujes, ze jo? Tohle uz nemuzes myslet vazne?
Me je uplne jedno, co by bylo v ancapu - a hlavne to stejne nemuzes vedet. Rozhodne by ale nebyla policie takova, jak ji zname dnes. To je 100% jiste. Tudiz argumentujes nesmyslne.
Policista nema vlastni mozek, aby poznal, ze jedna nemoralne? Ano, pokud nema, je to zle a nekdo by mu to mel rict. Je teda potom smutne, ze zrovna takovy clovek je policistou, ale co uz... chci tim rict, ze i kdyby me vsichni lidi okolo me rikali, ze je spravne krast, tak uz dneska krast nepujdu, protoze budu VEDET, ze krast je spatne.
Pokud se nekdo ridi tim, co mu rikaji ostatni co ma delat a co je spravne, je to ...smutny pripad.

Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 14:04:09 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
"Divneho" na tom je to, ze to neni "spravne", neni to "moralni" a proto to odmitam akceptovat. A to NEJEN v pripade psychiatrie.

Btw drive jsem se zamyslel prave nad tematem, co bych asi delal, kdybych se ocitl v te pozici "nasilne uvezneneho". Priznam se, ze "Prelet nad kukaccim hnizdem" me zasahl VELMI silne a obavam se, ze bych dopadl s elektrodama na hlave, ci dozivotne zdrogovanej, protoze bych to proste nesnesl.
Pripadne bych predtim nejspise zabil par lidi (toho personalu tam).

Je mile, ze vidis problem u jednech doktoru....bylo by fajn, kdybys ten samy problem videl tak nejak "napric politickym spektrem".

Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 13:52:51 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
Uprimne receno, tve myslenky a nazory jsou stejne, jako nazory vsech tech zbylych svini, chovajicich se zcela "nemoralne". Ty mozna vidis to "zlo" v tech nasilnych hospitalizacich, ale jinak jses uplne jako vsichni ostatni.
Dozorce v koncentraku byl taky jenom delink a pesak, nemohl nic zmenit.
Akorat teda se primo podilel na smrti milionu lidi - ale jiste on za nic nemohl, protoze kdyby to nechtel delat...tak ...mu hrozilo ....ufff..nebezpeci!!!
A takovy policista, kdyby tu praci nedelal, tak by mu hrozilo...asi...ze umre hlady, protoze to obvykle je vypatlanej dement, co by jinou praci ani delat nemohl, protoze na to nema mozkove kapacity.

Dale - me je NAPROTO JEDNO, jestli je ROZUMNE ci NEROZUMNE se chovat "moralne". Proste se tak chovam. Drive to bylo jine - nemel jsem na jidlo, tak jsem si na to nakradl. Pak jsem si ale jednoho dne uvedomil, ze je to SPRATNE a od te doby se snazim za kazdou cenu NEDEDLAT SPATNE VECI. I kdyby to znamena, ze chcipnu hlady.

Mazaci a novacci na vojne byla "spolecenska smlouva", pokud se tedy spolecenskou smlouvou mysli stav, kdy se delaji takove veci, se kterymi souhlasi vetsina zucastnenych a jsou "normalni a bezne". Byla to tedy takova "vojenska spolecenska smlouva".
logo Urza.cz
kapky