Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 245)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 13:37:25 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Evidentne znas nejake uplne jine lidi, nez ja...
Nebo zijes v nejakem paralelnim vesmiru k tomu memu:-)

Btw, samozrejme by to ti lide nerekli PRESNE doslova takto. Ale vyznam by to ten melo.

Znovu opakuji, ze ti lide s tim nesouhlasi, pouze nekdo si mysli, ze s tim jakoby souhlasi, tak se tim ridi a pak jim to zpetne vlozi do ust.
No a vetsina lidi si pak rekne neco jako "no jo, on je odbornik, on tomu musi rozumet lepe jak ja, tak ja s tim teda budu souhlasit".

Tudiz si pan "odbornik" sam vytvoril "smlouvu", sam ji lidem vnutil a sam ted argumentuje tim, ze je to nejaka smlouva.
Uzasne.
znovu opakuji - podle me to takhle nefunguje a jsou to jen alibi a vymluvy tech, co nekoho chteji ovladat. Cehoz se ja odmitam ucastnit a odmitam se ucastnit toho, ze "takhle je to prece normalni".
Pokud je nekdo nesvepravny, prosim, necht se ridi tim, co je "normalni".
Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 13:22:05 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
Ja ty normy za spravne jednak nepovazuju (ve vetsine pripadu) a jednak se jimi tedy odmitam ridit a tedy zaroven odmitam, aby je nekdo uplatnoval vuci me.
to je to, ze to toho "odmitam ucastnit". a take to tak v realu delam - pokud na me nekdo vyrukuje s nejakou srackou, ze je "to tak prece normalni", tak mu na to reknu, ze to normalni neni a ja to odmitam.
Klasicky priklad byl na vojne, kde jsem se odmitl zcela vedomne stat mazakem. Byli jsme 3 z nekolika tisic lidi, o kterych vim, ze se v tu chvili u nas mazaky stali.
Ja proste rekl, ze to odmitam, odmitam se toho ucastnit a odmitam lidi delit na "novacky" a "mazaky".
A kdyz pak za mnou prisli, ze teda kdyz nejsem Mazak, tak je budu vsechny poslouchat (vlastni nastupni termin), tak jsem si holt svou pozici byl nucen uhajit silou.
A takhle to delam s kazdym - kdyz me napriklad zastavi policista, poslu ho do haje a vysvetlim mu, ze on pro me neni zadna autorita a muze si klidne trhnout nohou.
a samozrejme si svou pozici musim umet obhajit - v tomto pripade skrze nejake "pravniky".
Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 13:09:58 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
A jeje...to se nam to rozjizdi...
Osoba A kona nejaky cin. Otazka: Jak vis, proc ho osoba A kona? Odpoved: Vim to, protoze Osoby B,C a D to osobe A dovolili...
To jako fakt? To je stejna odpoved, jako "protoze je spina zazrana".
To, ze mu to nekdo dovolil, vubec neosvetuje skutecne duvody. Jen to osvetluje jejich "legitimitu".

Dale - "To, že ze společenské smlouvy mají psychiatři pravomoc věznit nebezpečné duševně nemocné a násilně je léčit neomezeně dlouhou dobu, je pravda tak jako tak." <-- udelal bych pokus. Sel bych za 100 nahodnyma lidma a zeptal bych se jich: "Souhlasite s tim, aby psychiatri meli pravomoc vas na dobu neurcitou, tedy klidne i na dozivoti, zavrit do blazince, pokud si budou myslet, ze jste okoli nebezpecni?"
Pokud by ve vice nez 50% pripadu lide odpovedeli "ano", potom uznam, ze tu existuje jakasi spolecenska smlouva o teto veci.
Ve skutecnosti tomu tak neni.
Jiste existuje "spolecenska smlouva", ktera zni: "Pokud se to netyka me, tak at si klidne s tema druhejma delaj co chtej, at si je klidne zaviraj, mucej, kradou jim majetky, posilaj je do valek na smrt, narizujou a zakazujou jim cokoliv"
Ano, takhle by to ta tvoje "vetsina lidi" skutecne rekla.
Ja jim na to rikam "jdete s tim do prdele, hajzlove".

Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 12:55:18 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
Aha...
Takze spolecenska smlouva je nejaka sracka, kterou si hromada lidi usmyslela a vymyslela k tomu, aby me mohli sikanovat. A protoze jich je vetsina, rika se tomu "spolecenska smlouva", aby to jakoby vypadalo, ze je to jakoby moralni.

Tak ted uz tomu rozumim.
Tak to sorry, toho ja se odmitam ucastnit...

Takze si laskave spolecensky zijte mezi sebou a netahejte me do toho, jo...

Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 12:27:26 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
a jeste jedna dulezita otazka, bez ironie:
"Společenská smlouva je: Psychiatři mají takové a takové pravomoci" <---je prosim mozne nekde zjistit, jak teda ta smlouva presne zni?
Sice jsem ji nepodepsal, no je mozne, ze ji podepsal nekdo za me (napriklad rodice) a rad bych se s ni tedy seznamil, abych vedel, co vsechno me v zivote muze potkat.
Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 12:22:03 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
"- To už je poněkud poetické. Jak Švarc ví, co může a co nemůže? Ze společenské smlouvy. Ne z "vlastní důležitosti"." <--- A jak ty vis, jak to pan Svarc vi?
Trebas je to proste jen zakerna svine, ktere bavi ublizovat lidem.
Jak vis, ze je to tak, jak ty pises, a ne jinak?
Jen se ptam...
Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 11:49:32 Titulek: Re: Není společenská smlouva? [↑]
Priznam se, ze vubec netusim, cim argumentoval, toho pana vubec neznam a nemluvil jsem s nim.
Predpokladam ale podle toho, co ctu, ze se odvolaval na pocit vlastni dulezitosti, na pocit, ze on sam vi lepe nez jinni, co je pro ne dobre a na nutnost pachat dobro.
To mi z toho vychazi.

samozrejme, nekdo tomu muze rikat "spolecenska smlouva". Ja rozhodne ne.
Autor: Lojza Čas: 2016-08-07 10:33:17 Titulek: Re: Chápání Höschla [↑]
Jdi uz do haje s nejakejma spolecenskejma smlouvama....nic takoveho neexistuje, tak tim proboha porad dokola neargumentuj..
Autor: Lojza Čas: 2016-08-06 07:57:21 Titulek: Re: Úkol psychiatrů [↑]
Jestli ono pak není skutecne lepsi od statu nic nechtit, s nicim nepocitat a clovek pak alespon nemuze byt zklamanej, ze..
Ja to tak delam a temhle pripadum se vzdycky jen smeju.

Akorat bych byl rad, kdyby lide, jako ty (a spousty jinych), me neustale nezatahovali do nejake "spolecenske smlouvy", ja zadnou nepodepsal a nechci s zadnou mit nic spolecneho, dekuji :-)
Autor: Lojza Čas: 2016-07-20 07:39:56 Titulek: Re: Skutečně nevinná obět? [↑]
V tom mozna bude ten problem, ze me je docela jedno, co je "obecne uznavane" nesvepravnyma ovcema. Ja osobne drtivou vetsinu z toho, co ovce uznavaji, neuznavam.
Takze ja se vazne necitim byt soucasti nejake smlouvy a trosku mi vadi, kdyz me do toho porad nekdo taha a tvrdi mi, ze soucasti jsem.
Nejsem, I kdyby zbytek 100x chtel.
Autor: Lojza Čas: 2016-07-19 21:30:24 Titulek: Re: Skutečně nevinná obět? [↑]
Btw ackoliv to nebylo primo na me, tak bych s dovolenim konstatoval, ze skutecne VŠICHNI, kdo jsou ve vězení za něco co není porušení přirozených práv (daně, drogy) jsou nevinné oběti.
Je to tak, ja to tak vnimam.
Autor: Lojza Čas: 2016-07-19 21:28:41 Titulek: Re: Skutečně nevinná obět? [↑]
Nechci byt zbytecne utocny, ale jedna vec me neni uplne jasna. A to:
O JAKE SMLOUVE se porad mluvi? Kazdej druhej povida cosi o nejake "spolecenske smlouve" a ja ji nikdy nevidel. A priznam se, bez veskere ironie, ze jsem o zadne takove v zivote neslysel, az kdyz jsem prisel na tuto a podobne www stranky, kde tim porad nekdo operuje.
Ve skole mi o zadne takove smlouve nikdo nic nerekl, rodice mi o ni nic nerekli, zadnej policajt mi o ni nikdy nic nerekl, soudce mi o ni nic nerekl...nikdy nikdo.
Sakra tak o co presne jde? Jake ma zneni? Kde se da precist? Nebo kdo mi ji alespon odvypravi?
Autor: Lojza Čas: 2016-07-17 19:03:10 Titulek: Re: [↑]
Skutecne? A jak to vis? Mas na to nejaky dukaz?
Ja tvrdim, ze neni a jsem o tom zcela presvedcen.
Dokaz mi, ze nemam pravdu.
Autor: Lojza Čas: 2016-07-17 14:17:48 Titulek: Re: [↑]
No vidis to...ja mam zase zname a kamarady, co byli tamtez a vypraveli o neskutecne prijemnych a pohostinnych lidech.
(Bez ironie, napriklad sestra me byvale pritelkyne skutecne s manzelem do takovych mist rada jezdi)

Btw pokud by se Ti podarilo odpovedet na otazku vyse, byl bych Ti vdecny, pokud tedy bude nejaka rozumna a logicka (ta odpoved)
Autor: Lojza Čas: 2016-07-17 13:36:16 Titulek: Re: [↑]
Jo, na tu otazku me taky zajima odpoved, protoze v teto fazi se obvykle dozvim, ze jsem blbej a nerozumim tomu a ze ti neradikalni muslimove jsou zakukleni radikalni a ti co chlastaj, tak to jenom hrajou a cekaj, az chlastat prestanou a budou nas vsechny vrazdit ve velkym.

Imho existuji 2 moznosti:
Bud to neni tak, jak tvrdi kolega vyse a tedy i Koran ma mnoho vykladu a ruzne nabozenske smery si z nej berou to, co prave potrebuji A NEBO je na svete tak maximalne 50-100 tisic muslimu a zbytek proste muslimove nejsou.
Autor: Lojza Čas: 2016-07-17 11:32:09 Titulek: Re: [↑]
Tak tak, mas pravdu...a proto neexistuji ruzne smery islamu, ruzne vyklady...vsichni muslimove do jednoho se ridi na 100% tim jednim Koranem a vsichni ho dodrzuji.
To ma urcite vyhody, napriklad se spolu nevrazdej kvuli ruznym vykladum a tak...
A jelikoz ho vsichni dodrzujou na 100%, nejsou problem, ze by trebas existovali opili muslimove a nebo tak
Autor: Lojza Čas: 2016-07-17 11:24:11 Titulek: Re: [↑]
Zde bych si osobne dovolil nesouhlasit a citoval bych(pokud si pamatuji ta slova alespon priblizne) Pavla Novotneho (to je ten, co dela do bulvaru a pise lzi a pomluvy o lidech a vubec vydelava na tom, ze po tomhle je poptavka).
Toho se ptali, jestli se neboji, ze se mu to vsechno jednou vrati, ta spina, kterou dela.
A jeho odpoved se mi libila:
"Neni zadna karma. Na zadnou svini se nikde nevari voda. Nikdo nedostane, co si zaslouzi. Pokud me nekdo sejme, nebude to osud, ale bude to nasranej clovek, o kterym jsem napsal neco, co se mu nelibi. Vsechna ta lidova moudra jsou jen kecy slabych lidi, kteri sami nic nedokazou vyresit a tak se jimi utesuji, ze to nejaka vyssi moc udela za ne. Neudela..."
Musim rict, ze s tim plne souhlasim.

Autor: Lojza Čas: 2016-07-14 17:11:17 Titulek: Re: Další dva argumenty [↑]
Jenom technicka...
"Sametova revoluce" byl samotnymi komunisty naplanovany prechod z jedno sociku do jineho sociku.
Rozhodne to nebyla zadna revoluce, rozhodne lide nevypovedeli "poslusnost".
Lide poslouzili nekteri jako loutky, jini jako kulisy.

Osobne fakt planovane zmene nerikam revoluce...

Autor: Lojza Čas: 2016-07-13 18:59:22 Titulek: Re: [↑]
Stat by ale nedopustil, aby se to posralo uplne, od toho tu je a playtime od toho dane.
Ono se to posere vzdycky jenom trosku, ale uplne nikdy.
Ale v anarchii, to by hned nekdo na vsechny hodil atomovku a bylo by to v prdeli...a na volnem trhu by hned vznikl monopol a lidi by nemeli co zrat..
Nenen, stat je potreba...
Autor: Lojza Čas: 2016-07-13 17:52:48 Titulek: Re: [↑]
Na to existuje univerzalni odpoved, ze sice to nejde planovane udelat nejlepe, ale udela se to jeste docela dost dobre na to, aby to bylo v pohode. Ale kdyby se to neplanovalo, tak hrozi, ze to bude cely blbe a tudiz je lepsi to mit na hovno, ale jeste dobre v pohode, nez moznost, ze se to cely posere.
Na to neni co rict.
Protoze ten argument vychazi z realneho zakladu, kdy je teoreticky mozne, ze se ve volnem trhu skutecne vsechno posere - neda se na to rict, ze ne.
Ono se to sice muze posrat i v planovanem hospodarstvi, ale to je jedno. Na volnem trhu se to muze posrat, proto ho nebudeme pro jistotu zavadet.

Autor: Lojza Čas: 2016-07-05 07:02:08
Slovy klasika... "To jsou paradoxy" :-D
Rozhodne jsem se teda hned po ranu pobavil, tohle jsem ani netusil :-))
Autor: Lojza Čas: 2016-06-30 13:41:44 Titulek: Re: [↑]
Ono ne ze bych je chtel nejak obhajovat, ale zrovna v tomto konkretnim pripade jaksi neni zadneho sporu o tom, ze "stat je v pravu". Takze ani neni potreba nejak extra zlych lidi na bernaku - proste ta firma si nepohlidala to, co by podle zakona mela (a pro jistotu po tisice - je to svinarna, svinarna, svinarna...)a zaplati za to.
Bohuzel :-(((

(dneska jsem mluvil s jednatelem firmy, ktery mi s hruzou v ocich rekl, ze zmenili ucetni firmu a ta jim rekla, ze jiz 3 roky splnuji podminky pro to, ze musi mit ucetnictvi auditovane a on to ty 3 roky nedelal, protoze se o to vubec nezajimal a nikdo mu to nerekl. No comment...to jsou tak zakladni veci....A opet, jsem proti takovym povinostem, ale kdyz uz tu jsou, je pomerne jednoduche si zjistit, co musim a co nemusim udelat a splnit)
Autor: Lojza Čas: 2016-06-30 13:37:21 Titulek: Re: [↑]
A tak zase....za nejakych bratru ctvrt - pul milionu Ti umim prodat system na compliance, ktery Ti 100% ohlida soulad s pravnimi predpisy jakehokoliv stratu, ve kterem chces podnikat :-D :-D :-D

Btw, k tomu pripadu - zrovna velkoobchod proste bude mit typicky drtivou vetsinu majetku ve zbozi a te hotovosti nebude moc...
Takze stat prijde, sebere sklad a papa lala :-(

V takovem oboru jses proste v prdeli....takze se obecne vyplati si ty dulezite veci hlidat...
(A to si nedelam reklamu, ale mluvim obecne)
Autor: Lojza Čas: 2016-06-30 11:45:57 Titulek: Re: [↑]
Malo co v CR funguje dobre, ale insolvencni rejstrik a ten rejstrik nespolehlivych platcu DPH ano. To fakt funguje az prikladne dobre, nemel jsem za nekolik let jedinou "reklamaci" na to, ze bychom neco vcas nezachytili napriklad v insolvencnim rejstiku.
Podle toho co vim, tak i nase konkurence to ma stejne rychle jako my, to znamena do 24 hodin od zverejneni. My aktualizujeme tyhle rejstriky nekolikrat denne.
V tomto konkretnim pripade opravdu sice stat je nejvetsi svine, ale splnit tuto povinnost je VELMI jednoduche. Ostatne, pokud by nekdo chtel, umim mu naimplementovat ty informace primo do jeho fakturacniho systemu, takze to proveri online kazdou prijatou fakturu.
Ale uplne staci, kdyz si clovek necha monitorovat vsechny sve dodavatele.

Obavam se, ze i kdyz firma bude mit veskere penize mimo CR, porad ji stejne je co vzit...Ma tu zbozi, nemovitosti, cokoliv...Stat to proste po ni bude chtit zaplatit, pokud nezaplati, tak na ne hodej exekuci a vezmou si to jinak. Obavam se, ze neexistuje prilis mnoho zpusobu pro beznou firmu, jak se vyhnout tomu, aby si to ten stat nevzal.
Viz velkoobchod - jak by mohli, kdyz tu maj tuny zbozi :-(

Proste je to blby, ale holt je treba si alespon ty zakladni veci hlidat, no.
a uprimne, tohle je jeste to jednodussi z toho, co by si firmy vsechno mely hlidat :-(
Autor: Lojza Čas: 2016-06-30 10:33:33
Do teto veci docela vidim, delam v oboru....
Rekl bych k tomu 2 veci:

1. Je neskutecna prasarna od statu prevadet jeho neschopnost vybrat DPH na subjekt, ktery s tim nema nic spolecnyho. Osobne jsem schopny rozlisit (ac v podstate anarchokapitalista) miru prasaren, ktere stat dela a jsemschopny mu priznat, ze nektere veci rekneme jeste jakz takz maji urcity smysl, se skripenim zubu...Ale tohle mam na naprosto druhem konci toho spektra a nevim uz o moc dalsich vecech, ktere bych povazoval za vetsi prasarnu.

2. Kdyz uz ziju v tomhle state a podnikam v tomhle state, nema se nic delat a musim dodrzovat zakony. Jiste, nikdo me nemusi presvedcovat, ze to je cele spatne, sam o tom porad vsechny presvedcuju, ale proste je to FAKT.
A kdyz uz teda mam firmu, tak si OMFG pohlidam takovouhle ZAKLADNI VEC. Nebo ti jednatele te firmy zili 10 let na Marsu a ted se vratili a vedeli o tom, ze tu tahle prasarna uz par let funguje???

A mam k tomu vysvetleni:
Bude to znit divne, ale minimalne polovina jednatelu a majitelu firem jsou DEBILOVE. Jednam s nima dnes a denne, absolvuju za rok okolo 500 schuzek v ruznych firmach a jednam s tema lidma. Muzu zcela zodpovedne rict, ze polovina jsou uplne vypatlane opice, co nechapou ani nejzakladnejsi principy, kteryma se ridi obchod, pripadne na to proste SEROU.
Serou na to, aby si hlidali, jestli jim nekdo zaplati...serou na to, aby si pohlidali tuhle vec s tim DPH. Serou uplne na vsechno. Ted jsem se z jedne takove schuzky vratil...

Pohlidat si nespolehliveho platce DPH, nejaky monitoring, stoji doslova par tisic Kc rocne (ano, je to naklad navic, ale pro takhle velkou firmu, ktera muze diky tomu prijit o RADOVE vice, je to holt nutnost). Prodavame to my, prodava to asi 100 nasich konkurentu, pri trose dobre vule se da zaplatit programator, ktery to bude umet primo stahovat z tech oficich stranek a naimportuje to primo do informacniho systemu.

Takze vinici teto situace jsou 2 (a to rikam, aniz bych o tom pripadu vedel cokoliv vice):
Stat, ktery takovouhle zhovadilost vymyslel a dale jednatele te firmy, ze nebyli schopni si takhle zakladni vec hlidat.
Autor: Lojza Čas: 2016-05-25 11:58:04 Titulek: Re: [↑]
Pohoda, to je ok :-)
Jen me to takhle poranu prekvapilo :-) Ale fakt v pohode, urcite nestahovat:-)

Ja....ja jsem linej :-D :-D
Ja bych to napsal, uz me prosili i jinni lide....Psal jsem to s tim, ze je o me znamo, kdo jsem, s tim nemam problem.
Jen jsem fakt linej se k tomu dokopat :-)

Ale nejak to uz musim udelat, uz me prosi moc lidi :-)
Autor: Lojza Čas: 2016-05-25 08:31:18 Titulek: Re: [↑]
Je, to je bozi, jak nejaky server prevzal muj clanek, ktery jsem psal na D-F a rozhodne se me nikdo ani neracil zeptat, jestli s tim trebas souhlasim :-D
Autor: Lojza Čas: 2016-05-24 15:55:49 Titulek: Re: [↑]
A mimo to je Matejka clovek, kteremu se absolutne neda verit(osobni zkusenost), plus se chova stylem "kam vitr, tam plast".
logo Urza.cz
kapky