Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 146)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Yup - vědomí. Pokud by to byla živá (sebe vědomá) bytost a měla podobu třeba auta, neměl bych s tím problém, však my jsme také jen stroje sic biologické.. :)
good points ;)
vy už zotročenej jtse a ještě se vám to líbí, takže bych se nebál... :)
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-01-10 16:30:50
predpokladate, že by měla AI vědomí? a nebo že skrz lidská zadání jako člověk začne "přemýšlet" a jednat? myslím, že je to stále stroj a přijde mi to trochu jako obava, že auto samo od sebe nastartuje a "rozhodne se", kam pojede....
takze jsou efektivni. hm super :)
ne a ani bych to z nazvu neocekaval. to si to budete muset zrejme pustit, abyste se dozvedel, o cem je...
a kde zpochybnuji, ze je to zlo?
Web: neuveden Mail: neuveden
:-D
Autor: Rakusak Čas: 2025-01-10 11:00:33
Snaha o regulaci ai statem je naprosto naivni a smesna. Je to tak debilni, jako kdyby chtel stat zakazat gravitaci. :-D
Jiste, to se urcite vyskytlo. A? Co to meni na tom, ze prosazovat svou vuli na jinych nasilim prostrednictvim nasilneho aparatu statu, je nasili a zlo?
Hele jako vnímám to stejně u tebe, ale holt už musím těžit maximum z toho, co je.
Autor: Urza Čas: 2025-01-09 20:20:25 [↑]
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz
Autor: Urza Čas: 2025-01-09 20:19:33 [↑]
Díky za tip.
Autor: Urza Čas: 2025-01-09 20:16:58 [↑]
Byl žákem Ludwiga von Misese, který hlásal státní „dozor“ nad trhem; on pak udělal ten krok dál, tedy tržní „dozor“ nad trhem.
Autor: Urza Čas: 2025-01-09 20:15:39 [↑]
Díky, to zní zajímavě!
Přesně tak 👍
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-01-09 15:35:48
efektivita je rychlost a elegance dosazeni vysledku. ale jaky ten vysledek ma byt se nemusime shodnout. takze o cem je vlastne rec? :)
amen
jakože jakekoli video, ktere neni o ankapu je o hovne? to jsem nevedel, ze jste az takovy fanousek ;)
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-01-09 15:31:54
boží! kdy bude další? :)
proc? protoze se vam to libi proste?

me teda prijde ze mene pravidel je automaticky vetsi svoboda nez vice pravidel
proto mluvim o minulosti. myslite, ze se nikdy nevyskytla situace, ze by si nekdo vybral dobrovolne placeni dani za ochranu sveho majetkou treba kralovskou armadou?
Ideální.
Vse otacis a nerozumis nicemu trubko. Stat je pricina u krize 08 i krize ve 30 letech.
To, ze si lze nejaky nic nerikajici papir koupit, prece resi sam trh - na takovy papir zakaznik nebere zrete, naopak je to duvod k zamysleni se nad danym podnikem, co to bude za asi za firmu, ze? ;-) A to, ze nejaka hospoda lobuje u statu, lze vyresit zrusenim statu, ci alespon moznosti, aby na neco takoveho daval penize. ;-)
Hele v zásadě komukoliv jinému bych odpověděl, ale ty už jsi ztratil moji důvěru, takže ty otázky nebudu zodpovídat.
Autor: Rakusak Čas: 2025-01-09 08:54:53
Presne tak. Toto je skvela myslenka. Ostatni to empiricky funguje i dnes. Ve spouste oboru existuji certifikacni autority, ktere garantuji kvalitu, procesy, rizeni, ucetni standardy, atd. A skvele je, ze zacinajici podnik se na toto muze vykaslat a ma pak treba nizsi naklady, a lide, kteri jsou ochotni zkusit neco noveho jako zakaznici, to zkusi na zaklade sve svobodne vule.
Tato krize, pokud ji tak muzeme vubec nazvat, ale dejme tomu, tak byla zpusobena zejmena zasahy statu, jeho legislativou, statnim monopolem na menu, centralnimi bankami a jejich urokovymi sazbami. Neco si o tom precti, troubo, nez zacnes mluvit.
Autor: Prostějov (neregistrovaný) Čas: 2025-01-09 07:27:23
Zajímavé, včera jsem tu měl řek bych nekontroverzní příspěvek a dneska už tu není. Hm.
1) NE

2) ANO i NE

3) Tomu bych i věřil, jenom pokud to zaobalíš do spousty urážek a strawmanů, tak to k člověku většinou ani nedojde. ;) To bude asi zas tvůj problém s formou, hele. Ale je hezké vidět, že i za něčím takovým může být docela normální lidská potřeba, třebaže asi nepříliš opětovaná z mojí strany v každém případě.
Všechno, a bylo to tisíckrát řečené; já jenom chtěl uvést, proč tě považuju za blbce, přeber si to, jak chceš.

Abych tady zbytečně nešířil jenom negativitu, když už jsem se k tvým komentářům jednou vyjádřil, ještě k tomu ačkoliv jsem v minulosti deklaroval, že to už neudělám, najdu v tvých myšlenkách věci, ve kterých ti dám za pravdu.

Vlastně souhlasím s tím, že jsem blbec, protože blbost je podstata lidství. Rodíme se zoufale nedokonalí pochopit tenhle svět, tudíž co můžeme udělat, je pochopit maximálně malé střípky pravdy. Stejně tak souhlasím s tím, že ankapáci žijí v iluzi vlastní zkušenosti a uzavírají se složitosti světa, podobně jako to dělají všichni. Neuzavírat se této složitosti vyžaduje velké úsilí a neustálou snahu konfrontovat se se zažitými představami.

Souhlasím i s tím, že moje myšlenky jsou vadné formálně, že články jsou často bezobsažné nebo z nich není zjevné sdělení. Mě to tolik netrápí z toho důvodu, že tohle je forma, která je přirozená pro mě. Jazyk je ze své podstaty ambivalentní a každému člověku nejspíš sedne úplně jiná podoba sdělení. Tím spíš, kdybych přestal psát, by moje myšlenky ani články nikdy vadnými nebo bezobsažnými být nepřestaly; jedině tím, že to budu dělat, se to může někam posunout. Mně to tak, jak to napíšu, nicméně pořád vyhovuje a často se k tomu vrátím, v čemž je pro mě přidaná hodnota; vím i o lidech, kterým to taky dává smysl, a to mi stačí. Pokud to jsou blbosti, je tohle pro mě způsob, jakým si uvědomím, že to jsou blbosti. Kdybych znal nebo uměl lepší formu, už ji dělám.

Vlastně by se dalo říct, že jsem jenom přechytralý student, který rád dává svoje moudra na internet. Je klidně možné, že za nějakou dobu budu litovat, že jsem vůbec nějaké takové texty zveřejňoval, ale to musí ukázat čas. Jakkoliv to může být nesrozumitelné pro ostatní, mně to otevírá svět, který dokážu uchopovat skrze pozorování a koncepty. To, že svoje myšlenky můžu zveřejňovat a lidi si je čtou, mě motivuje je psát dál. Vlastně i ty mi dáváš pozornost, kterou bych jinak neměl.

Jo a docela mě překvapuje, že tvoje poslední věty zní skoro až jako snaha pomoct mi se psaním, což mě od tebe celkem překvapuje, když jsi byl zcela zjevně proti tomu, abych cokoliv vytvářel. Takže i přes nevyžádanou radu aspoň díky za jakýsi projev lidské empatie, I guess?
Zdá se mi, že nepřipouštíš v zásadě jakoukoli chybu, co potenciálně uděláš, a nechápeš názory anarchokapitalistů a progresivistů. Tím, že nechápeš jejich závěry ani myšlenky, neboť si do nich neustále vsazuješ vlastní představy, ale ani nedovedeš zrefkektovat, co nechápeš, ty názory považuješ za mnohem blbější, než jsou.

Hele jako piš si to, ono je to někdy vtipné, ale stejně tak já na základě letité zkušenosti považuju za blbce tebe, a říkal jsem si, že vlastně není od věci to sem napsat, když už se tím furt oháníš. Ostatně, právě blbci obvykle mají za blbce všechny ostatní. Blbce do velké míry tvoří jeho pýcha a víra ve vlastní neomylnost, což je něco, co, zdá se mi, do puntíku splňuješ. A hádat se s blbcem o tom, jestli jsem blbec, je pro mě dost zbytečné, a to jsem tu rozhodně debatoval i s jinými lidmi, co mě uráželi.
logo Urza.cz
kapky