Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 214)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Urza Čas: 2024-09-21 10:36:40 [↑]
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz
Já vlastně taky ne; docvaklo mi to při jednom rozhovoru s Terezou.
Jednou jsme dělali v Paralelní Polis debatu o Prague Pride, přičemž některým aktivistům se nelíbilo obsazení naší debaty; začali nám vyhrožovat násilím na nás i našem majetku.
Tereza z toho byla hodně v píči a v afektu mi řekla, že by jim přála, aby jim někdo udělal to, čím vyhrožují nám; já na to odpověděl, že si naopak přeju, aby byli v pohodě a nikdo jim nic zlého nedělal. Jí to přišlo mimo, dlouho jsme se o tom bavili; a já jí vysvětloval, že čím víc budou v píči, tím spíš něco udělají nám, zatímco čím víc oni budou šťastní a spokojení, tím spíš nám nic neudělají.
A pak se mi to spojilo s tím, co jsem četl v Bibli už dávno předtím…
Autor: li Čas: 2024-09-20 21:49:35 [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Jo! A tohle je také krásné:
https://youtu.be/XRD_fLPyfKM?t=369
Autor: PavelX7 Čas: 2024-09-20 21:43:49
Web: neuveden Mail: neuveden
Děkuji. Ta myšlenka že milovat své nepřátele máme kvůli sobě, mě přijde zajímavá a inspirativní. Taky mi to trochu pomohlo pochopit některé tvoje jiné názory.
Chodím do kostela každou neděli ale tohle jsem u kázaní ještě neslyšel ;-).
Tak to je určitě důvod tě brát vážně.
Autor: li Čas: 2024-09-20 21:22:39 [↑]
Vzpomínám si u toho na tenhle seriál z dětství :)
https://www.youtube.com/watch?v=tIiEdo0qW_I
Pokud hodnota je rovna nákladům, tak hodnotu zvyšuje zvětšení nákladů, ne účel nebo důsledek toho zvýšení.
Na základě čeho to nedoporučuješ?
Autor: li Čas: 2024-09-20 19:34:51 [↑]
Urzo, vnitřnímu dialogu se běžně říká SVĚDOMÍ. Nechcete o tom natočit díl se Zrzkou? :)
Jinak ty "boží hlasy" mi fakt přijdou strašidelný, vím, že je to teď v módě, komunikovat s "vyšším já", ale fakt to nedoporučuji.
Autor: Urza Čas: 2024-09-20 14:42:07 [↑]
Tady s ním ale musím souhlasit; nedobrovolné věznění či léčení kohokoliv je prasárna, ať už to zdůvodňujeme jakkoliv.
Autor: Urza Čas: 2024-09-20 14:37:56 [↑]
Já si nemyslím, že by to bylo něco výjimečného; dokonce tam i přímo říkám, že samozřejmě nedokážu (jako nikdo) odlišit, co se skutečně děje a co je jen v mé hlavě.
Ale každý si z toho vybere, co se mu hodí; zejména Li z toho bude nadšená (vlastně už je; a to to ještě ani neslyšela), protože konečně se zas najde něco, do čeho se dá kopnout xD

Co se týče těch hostů, tak přesně to se učím, často to i dělám; a pak hodně záleží na tom, jak to dotyčný prezentuje (nemám nic proti vědě ani víře, ale mám trochu problém s tím, když se to zaměňuje).
V tvoj teorii se taky nepíše nic o závislosti hodnoty na vlastnostech produktu. V tvojí teorii se píše že hodnota = náklady. A vyšší náklady nemusí znamenat jen lepší vlastnosti produktu.
A kedže i trollit na internetu má nějaké náklady, má i nějakou objektivní hodnotu podle těch tvých teorií. Což odprouje tomu že tvrdíš, že můj trolling žádnou hodnotu nemá.
Jinak se nebavíme o tom například může zvyšovat hodnotu, ale co ji určuje. A to jsou podle tebe náklady.
Kedže i trollit na internetu má nějaké náklady, má i nějakou objektivní hodnotu podle těch tvých teorií. Což odprouje tomu že tvrdíš, že můj trolling žádnou hodnotu nemá.
Dobře upřesňuji. Meleš blbosti o "mojí teorii", jak pak vysvětluje moje druhá věta. Na tom že věci jsou pro užitečné a to různě pro různé lidi není taky nic hloupého ani nesymslného. Naopak je to úplně logické.
Ptal jsem se tě jak se spočítá hodnota.
Odpověděl si: Jako každé náklady.
Tak proč by měl být slaměný panák když to jako každé náklady počítám? Proč bych měl při počítání přemýšlet o nějaké kvalitě materiálu. Prostě vidím v účetnictví kolik mě ten materiál stál. O kvalitě se tam nic nepíše, ani o náročnosti.
Meleš blbosti. Pokud to chceš formulovat takto tak podle "mojej teorie" hodnota vzniká z užitku dané věci. Čiže nie z ničeho.
... Zajimave je, ze na psychiatrii to oznacujes za vezeni, ergo nasili... Ale to, co dela stat "danovemu poplatniku", to ti nevadi. Jsi obycejny etatista.
Zacinam te chapat... Je mi te vlastne lito...

Ale jinak, kazdy necht se oznacuje, jak chce. Co je ti do toho?

A dalsi vec, ty sam bys mel byt ankapak, jelikoz to utrpeni nasilne hospitalizace zpusobuje lidem stat!
Bavíme se o tvojí teorii hodnoty. A podle té by měl hodotu i můj údajný trolling. Tedy popíráš sám sebe. Šach mat
Do hodnoty se promítají náklady. Když budeš počítat hodnotu valounu zlata, budeš počítat nákaldy na jeho těžbu. Ne přemýšlet jestli materiál by kvalitní a práca náročná. Náklady jsou náklady. Můžou souviset s vyšší kvalitou a náročností ale taky nemusí.
Jinak i tvůj trolling má samozřejmě hodnotu. Odpovídají mu nějaký tvůj čas, náklady na elektřinu, internet, amortizace počítače apod. Když se to sečte vyjde ti ta hodnota. Když už chceš osobně utočit míst argumentování, zkus to aspoň tak abys zase nepopíral sám sebe ;-)
Ano takže, když kopáč místo 1 hodiny bude zlato kutat dvě hodiny a spotřebuje o krumpáč navíc, bude mít větší hodnotu o proti tomu co to zvládne za hodinu a s jedním krumpáčem. A ta hodnota bude větší o ten krumpáč a hodinu na víc, které se promítnou do nákladů.
Něco co není nemá hodnotu, to je samozřejmé.
Autor: li Čas: 2024-09-20 11:08:20 [↑]
Tenhle komentář mě upoutal, musím si to poslechnout, a asi si k tomu dám něco dobrého :)
Ono je zajímavé, že má Urza ty hlasy, ale rozhodně není sám, je toho plná ezo scéna a ti lidé jsou dost strašidelný :)
Například tahle paní mluví s něčím podobným s říká tomu "vyšší já" :) takže takhle si Urzu nějak představuji :)
vivat Bohnice :)
https://www.youtube.com/watch?v=0s1ZO0QS_nw&t=856s
Autor: li Čas: 2024-09-20 11:01:13 [↑]
No tak s umělou dělohou si při troše kreativity můžete osmažit ta vajíčka, co máte v lednici.
Slepičí, křepelčí nebo pštrosí? Anebo si je do té dělohy vkládejte a představujte si něco hezkého.
Najde se spoustu lidí kteří jsou pod hrozbou násilí nucení platit za něco o co nemají zájem a škodí jim.
Že nemáš argumenty, když někdo sepíše validní kritiku není trolling. Douč se co to slovo znamená a pak se vrať diskutovat.
Že se ti některé implikace tých teorií nehodí neznamená že neexistují. A tvoje teorie říkají že náklady = hodnota, ne hodnota = náklady co sis vycucal z prstu že se ti hodí. Náročtější práci a drahé materiály můžeš mít proto že si ji děláš zbytečně náročnou a spotřebováváš zbytečně moc materiálu, třeba moc krumpáčů.
a najdu se i ludia, ktorý nevyuzivaji sluzieb statu a aj tak nedobrovolne platia?
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-09-20 07:19:18
hezký. do doby než Urza začal mluvit o tom, že mluví s Bohem (ikdyz chápu, ze ho k tomu obecenstvo vyzvalo) se to i dalo poslouchat.

to je asi to presne to, co mi na krestanech (zejmena katolicich vadi), ten jejich pocit vyjimecnosti, ze prave jen oni mluvi s Bohem, a ostatní jsou při nejlepším "hledající"

a pak jeste challange pro Urzu. kdyz si tedy Bible logicky odporuje, ale nevadí to, nešel by tento princip aplikovat i na nekteré hosty, kteri si zjevne také odporují a hlásají spíše víru nez vedu? mohlo by to vezt k vetsi empatii k nim :)
no ani ne. pokud by byl stat dobrovolny, tak by byl zaroven anarchii a zaroven libertarian je automaticky omezovan statnimy zakony, takze to taky nelze.

mozna v nejakem paralelnim jardoduskovskem vesmiru, do ktereho ja nevidim :)
byl by to oxymoron, protoze pokud neco svobodne dobrovolne akceptuji, tak uz to neni vnucení. a v tomo jistý norbertek, nejak odmítá videt rozdíl :)
A kdyby ne, tak je to jedno, protože nic lepšího než podobné žvásty nemáš.
Nic lepšího než podobné žvásty nemáš
logo Urza.cz
kapky