Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 238)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
asi jo, stejně by me ale zajimalo, jak to mylsela a snazim se na nečem shodnout :)
1/ haha. a jak se ověříme, čí definice je novší?

2/ no řekl jste, že v případě komunistické revolucie to obrana byla, ale pokud by byla revoluce teď, tak by to nebyla obrana. já nejak nevidím rozdíl, ale to je asi muj problem.

3/ "Keby tá údajná sebaobrana nebola v skutočnosti útok tak áno."v překladu "keby utok, nebol utok, tak by to nebol utok" = tautologie
4) tak jinak. jak cena vzniká? - odpovíte mi, nebo chci příliš?

já netvrdím, že cena zaniká. já tvrdím, že je cena subjektivní. ale snažím se vás pochopit.

ale teď z nějakého důvodu nevíte, jak cena vzniká nebo to nechcete říct. tak tedy pěkný den

5) to je samozrejme vase svate pravo. neuvedomuji si ovsem, v cem byl lhal. rozhodne ne v bodě 5)
aha.

jak tedy vypadá úvěr poskytnutý v hotovosti?
"jeden hlas nic nezmění" a "jeden hlas nemá žádnou váhu" není to stejné tvrzení

nezměnilo se nic. jen se snažím se s Urzou pochopit.
Dobre, shodneme se na tom, že jeden hlas nic nezmění, ale souhrnne množství jednotlivych hlasů už ano?

A zároveň při tvrzení, ze jeden hlas nic nezmění zásadne zalezi jaký je celkový soucet hlasů?
Vaše předchozí věta.

My predefinivavame vase tvrzení a vy naše. Kdo nás rozsoudi?

Začali jsme tím, že revoluce Podle vás byla obrana proti útlaku státu a já se ptam, jeslti obrana proti tomu státu by také tedy podle vás byla obranou. Odpověď si teď už dokážu domyslet...
Autor: Urza Čas: 2024-07-21 12:36:34 [↑]
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz
Není nic, co by dávalo "matematicky smysl", ale nebyla to pravda; prostě buď to smysl dává, nebo ne.

A kéž by si milion (a raději ještě víc) lidí nezávisle na sobě řeklo, že jejich hlas nic nezmění; tak velká klesající volební účast už by možná mohla vyvolat v leckom pochybnosti…
Ten přincip se dá shrnout různě. Například svoboda=zodpovědnost.
Pardon,možná to píšu moc slozie.

Ukrást Kimovi otroka, který se do otroctvi zapsal dobrovolne není ok. Podle napu.
ano přesně, děkuji za souhlas :)
ano, protože to je ta konkrétní oběť. ale třeba zastřelit náhodnýho policajta v korejy nebo odcizení státního majetku, mi nepřijde ok. vidíte rozdíl?

oběti co korejci ne vy. v čr jste obětí vy, ale to vás podle mě neopravňuje nakládat si se státním majetkem libovolně (ač souhlasím, že je nelegitiní)
1/ kdo posoudí, jestli je ADEKVÁTNÍ?

ale my jsme se preditm navíc nebavili o oběti, ale o tom že udajne ze s nelegitimnim vlastnictvim si kazdy muze delat, co chce, s cimz ja nesouhlasim

2/ takže jen oběť voz k bodu 1/ ... to je ale zvlastni system, to si fatk nemyslim tedy, takhle to nefungovalo ani na divokem zapade....

3/ jako vas moralni postup to jiste muze byt, ale myslim ze by to v praxi moc nefungovalo. dalsi vec, pokud obed uz nezije, tak to mame rovnym dilem vracet vcem pozustalym, nebo?

5/ jenomze ten deportovaný právě vůbec není ta oběť, to je "zákazník" v ilegální restauraci, který nemá automaticky právo tam být... ne?

6/ proč hned majetkem? v restauraci taky podepisuju rpavidla a nestavam se jejicm majetkem... u ridicaku teoreticky podepisuji ze budu dodrzovat pravidla silniho provozu a s tim nemam zadny problem. to by v ankapu zrejme dungovalo naprosto stejne.

no a u obcanky je rpoblem ze debiolni zakony a povinnosti na me plati ikdyz obcanku nemam :( ikdyzbych neopustil hranice sveho pozemku a chtel se zříci obcanství, tak to nelzel. proto říkám, je to to jiné, než když se na uzemi statu nedobrovolne narodim a kdyz tam dobrovolne zádám o obcanství (pak podepisuju ty pravila. kdyžto čr obcanství mám i před získáním občanky. to je zasadne odlišna situace.

rozdil mezi nucenym otroctvim od narozenim a dobrovolnym otroctvim :)
Web: neuveden Mail: alias-color-05 v doméně icloud.com
Pardon, takže ukrást Kimovi otroka je OK nebo ne? Případně proč?
1) proč potom zdůrazňujete, že v nějaké vaší odpovědi nadávka nebyla, když vlastně celou dobu nepoužíváte nadávky?

3) vy nevíte, co znamená "zánik"? a víte, co znamená "vznik"?

proc jste ten príklad s datumem narození uvádel, kdyz tedy nedokážete vysvetlit souvislot?

4) tak jinak. jak cena vzniká? - odpovíte mi, nebo chci příliš?

5) vy trvdite ze trollim, tak ríkám že se doporučuje na trolleni nereagovat...
Web: neuveden Mail: alias-color-05 v doméně icloud.com
1/ oběť má právo sama svými prostředky vymáhat ADEKVÁTNÍ kompenzaci.

2/ může tedy jako kompenzaci vymáhat i oběd zadarmo. Nemůže každý vymáhat oběd zadarmo, ale oběť ano, a ta to právo může převést.

3/ Ano, ale ani zloději nepatří. Pokud mě někdo něco ukradne, tak budu radši ať mu to někdo taky ukradne než aby si to nechal (asi). V tu chvíli já tím oprávním kohokoli “okrást” zloděje a to můžu.

5/ Ze svého pozemku je můžu deportovat, ale pokud prosazuju jejich deportaci z ČR, tak mi to nepřijde jako libertariánská policy. Bavím se o státní deportaci. Vaše argumentace v předešlám příspěvku by šla přesně pro to použít jedna ku jedný..

6/ Jj, taky když jsi šel pro řidičák nebo jsidostal rodný list, je to implicitní smlouva a stal ses majetkem státu? OK :D
a pokud mi tu hotovost vydá přímo paní na přepážce banky? :)
tohle je tautologie! :)
matematicky to samozřejmě dává smysl a je to irelevantní k tomu co udělám já, ale už to není irelevantní k té informaci samotné.

jak říkám, pokud si milion lidí klidně nezávisle na sobě řekne, "můj hlas nic nezmění", tak je jasné, jak to dopadne...
Autor: Urza Čas: 2024-07-21 09:11:30 [↑]
1/ Ano, můžete je ovlivnit; a proto nikde neříkám, že nezáleží na ovlivňování, na reklamě, na veřejné podpoře a podobně. Jen říkám, že jeden hlas něco změní pouze v případě, že výsledek voleb dopadne o jeden hlas.

2/ To je irelevantní; ti lidé si to řeknou nezávisle na tom, co uděláte Vy.
tak tedy postupně.

pokud dostanu uver pripsanim na ucet, a hned po te si penize vyberu z bankomatu v hotovosti, tak tedy byl bezhotovostni nebo hotovostní úvěr?
S timto fakt nesouhlasím a nereagoval jste na ostatní věci co píšu...

Samozřejmě, že banka provádí multiplikaci a je úplně jedno jestli chcete peníze na účet v hotovosti. Můžete si vybrat. Nebo je můžete dostat na účet a třeba den na to si je vybrat v hotovosti.
Takže sebeobrana proti dnešnímu státu by také nebyla násilí?
Zaprvé je dost často můžete ovlivnit.

A za druhé, jasně, že jeden hlas v tak velkém počtu nic nezmění. Ale zároveň kdyby si tohle řeklo víc lidí a nešlo volit, tak to ten výsledek samozřejmě ovlivní...
Ještě, že jste to rychle napravil

3) ne, datum narození nezanika.
Jak to souvisí s cenou?

4) tak jinak. jak cena vzniká?

5) doporučuje se na trolleni nereagovat...
Autor: Vajo Čas: 2024-07-19 17:14:28 [↑]
Nikoli. Revoluci využili k ovládnutí státu. Až ovládli stát, začali pomocí státních nástrojů zavádět "sociální spravedlnost".
Sebeobrana za použití síly násilím samozřejmě je, není však agresí. O jaké sebeobraně mluvíte?
Autor: Vajo Čas: 2024-07-19 14:09:52 [↑]
Ovšem zapomínáte přitom, že tito "revolucionáři" k vymáhání své "spravedlnosti" používali právě "státní regulace". Žádné státní regulace nejsou nenásilné. Kdyby ta regulace nevyžadovala násilí (a byla pro strany přínosná), dohodnou si ji privátní subjekty samy (např. smlouvou).
Autor: Urza Čas: 2024-07-19 12:27:35 [↑]
Není to zavádějící; právě naopak.
Zavádějící je do toho tahat ty ostatní hlasy, které nemůžete ovlivnit.
Přirovnání s deštěm nefunguje, protože ovládáte jen jednu kapku, ne ty ostatní.
Přirovnání se sbírkou nefunguje, protože ty peníze se nezaokrouhlují; sbírka s 1000 korun je jiná než s 1001 korun (byť o málo, ale je jiná), zatímco volební výsledek na +/- hlas typicky vyjde úplně přesně na stejný počet křesel.
je to uplne jedno jeslti jsou to papirky hotovost nebo cislicka v internetbanking!

kdyz prijdete do banky a chcete pujcit 200 000 tak prece to je uplne jedno jeslti to chcete v cashi nebo na učet? i poplatky, uroky a vsechno jsou stejne!

já rozumim, co je multiplikace... - a sám říkáte ze to je Skutečné bankovnictví částečných rezerv

přiznám se , že sjem nečetl uplne pozorvně a mezi temi dvema scenari nevidím uplne rozdil
"Já ale za frakční bankovnictví považuji systém, kde banky emituje pouze 100% zlatem kryté bankovky " tak to se ale dnes neděje, a moc dobře to víte.

okej máte pravdu, že pokud netvrdí, že kryjí zlatem, tak to teoreticky podvod není... (ikdyž spousta lidí třeba nemá správné informace, ale to jejich neznalost)

současně je ovšem zakázané používat jiné než státní peníze...

me prijde ze v tom mate zmatek :)

frakcni bankovnictvi znamena ze musíte krýt například 10 nebo 2% toho co vydáváte, multiplikace z toho automaticky vyplývá... tedy to nelze oddělovat

a znovu není rozdíl mezi bankovakami a penezi v internetbanking. jak rekl správně norbertek (kupovivu), už jen proto, ze ty z internetbanking mohu kdykoli vybrat v bankovkách...

multiplikace se dela i pred internetem.
Autor: Vajo Čas: 2024-07-19 07:59:13 [↑]
Přesně tomu. Jak jinak chcete vymáhat tu "sociální spravedlnost"? Vaši předchůdci a učitelé to věděli moc dobře (Mao, Pol Pot, Stalin ap.). Podobně jak v tom starém přísloví: rozdíl mezi spravedlností a sociální spravedlností je jako rozdíl mezi kazajkou a svěrací kazajkou.
no práve, tak netvrdte, ze vetsina souhlasí, kdyz nevíte...
logo Urza.cz
kapky