Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 260)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
No právě že stojí různě. Nebo máte pocit ze všechny na světě mají stejnou cenu?
Tak uz ti asi neni pomoci. Pokud nechapes subjektivni hodnotu, resp si ji neustale vykladas po svem, tak se neni dale o cem bavit.
Autor: li Čas: 2024-06-19 12:54:42 [↑]
Těm, kteří nejsou schopni citu a nectí přirozené právo připomínám nedávnou historii.
Jakou hodnotu má bestialita? a dovedete ji zanést do tabulky a porovnat s hodnotou jablek?
https://www.youtube.com/watch?v=-tGwjwK9pIM
Autor: li Čas: 2024-06-19 12:45:49 [↑]
Pro mne má hodnotu ČLOVĚK, ne skupina libovolných lidí, která chce připravit jednotlivce o jeho přirozená práva.
Chápete to na takto jednoduchém příkladu? Pokud ne, tak Vám v rozvažování něco chybí.
Přemýšlím co by to mohlo být a napadá mne zda vůbec jste schopen nějakého CITU, případně prosté logické úvahy.
Já stále čekám na tu definici, nebo nějaký váš způsob jak rozlišujete hodnoty od "pahodnot", stále jste ani neuvedla příklady. Já tady neargumentuju o vašich citech, a tím stě přišla vy, já se snažím pochopit na základě čeho soudíte že EU nemá hodnoty, jakto že nemá hodnoty? Co je pro vás hodnota když ne ekologie, eurofederalizace a práva teploušů?

Já se vás neptám co proti nim máte, ptám se proč podle vás "nemají hodnoty", protože zatím to (stále) vypadá tak, že hodnoty jsou to čemu věříte vy, a to čemu věří "ti druzí", hodnoty nejsou. Ptám se proč.

To že někdo má cit a někdo ne, a že jsme všichni lidi je moc hezké, ale kdo vám dal to právo rozhodovat na základě vašich citů co je a co není hodnota?

Já myslel že objektivisti jsou uchylové na definice a objektivitu, vysvětlete proč jsou vaše city objektivní a city ekologa, teplouše a eurohujera ne. Čím jsou vaše city speciální? Čím to je že když li řekne "tohle je a tohle není hodnota", tak je to pravda?

A nebo to pravda není? Je to jen váš subjektivní pocit? Váš názor? Vaše CITY? Pokud to tak skutečně je, tak prosím laskavě přestaňte své city a domněnky pokládat za objektivní realitu.
Podminky specifikuji, abys to pochopil.

Tak jinak.

Babicka ci maminka ti upece buchtu. Takovou, jakou ti pekla, kdyz jsi byl dite. Ta buchta bude mit pro tebe patrne vyssi hodnotu, i kdyz bych ti tu samou buchtu upekl ja, nebo by sis ji koupil v konzumu. Chapes? Kvuli citove vazbe bude mit pro tebe stejny statek vyssi hodnotu. Je to jasne?
Jiste. To vsak spada do kategorie dobrovolniku a zoldaku.
Ne, nebylo. To by se k nim v dusledku ten stat choval hure nez agresor. Ale to kolektivista, jako jsi ty, patrne nemuze pochopit.
Ja se obavam, ze norbertek ma v hlave jen ty rohliky :-D
Autor: li Čas: 2024-06-19 08:03:20 [↑]
Hodnoty
Evropská unie je založena na těchto hodnotách:

Lidská důstojnost
Lidská důstojnost je nedotknutelná. Je třeba ji respektovat a chránit. Představuje skutečnou podstatu základních práv.
JAKÝM PRÁVEM TEDY CHCE UNIE POŠLAPAT PRÁVO DÍTĚTE NA JEHO MATKU I OTCE?

Svoboda
Svoboda pohybu dává občanům právo svobodně se pohybovat a pobývat na území Unie. Svobody jednotlivce, mezi něž patří respektování soukromého života, svobody myšlení, náboženského vyznání, shromažďování, projevu a informací, chrání Listina základních práv EU.
JAKÝM PRÁVEM BY MĚLO BÝT LIBOVOLNÉ OSOBĚ POVÝŠENO PRÁVO NA DÍTĚ PŘED PRÁVY DĚTÍ NA MATKU A OTCE?

Demokracie
Fungování Unie je založeno na zastupitelské demokracii. Evropský občan automaticky požívá politických práv. Dospělí občané EU mají právo volit ve volbách do Evropského parlamentu a v těchto volbách kandidovat. Občané EU mají právo být voleni a volit v zemi svého bydliště nebo v zemi svého původu.
ČR A JEDNOTLIVEC MÁ V EU NAPROSTO PODŘADNÉ POSTAVENÍ, ČÍMŽ TATO "TZV. DEMOKRACIE" NABÝVÁ PODOBU TOTALITY.

Rovnost
Rovnost znamená, že všichni občané mají před zákonem stejná práva. Zásada rovnosti žen a mužů tvoří základ všech evropských politik i evropské integrace. Uplatňuje se ve všech oblastech. Zásada stejné odměny za stejnou práci se stala součástí Římské smlouvy v roce 1957.
ROVNOST PŘED ZÁKONEM JE HEZKÁ MYŠLENKA, POKUD BY ZÁKON NEBYL NAPSÁN V ROZPORU S LIDSKOSTÍ.

Právní stát
EU je založena na zásadě právního státu. Veškerá její činnost se odvíjí od smluv, s nimiž země EU vyslovily dobrovolný a demokratický souhlas. Právo a spravedlnost zajišťuje nezávislé soudnictví. Země EU svěřily konečnou jurisdikci Soudnímu dvoru Evropské unie, jehož rozhodnutí musí všichni respektovat.
ČLOVĚK NEMŮŽE RESPEKTOVAT ZÁKON, KTERÝ JDE PROTI LIDSKÉ PŘIROZENOSTI. TO NENÍ ŽÁDNÁ HODNOTA, ALE SVINSTVO.

Lidská práva
Lidská práva chrání Listina základních práv EU. Patří sem právo nebýt diskriminován z důvodu pohlaví, rasy nebo etnického původu, náboženského vyznání nebo přesvědčení, zdravotního postižení, věku nebo sexuální orientace, dále právo na ochranu osobních údajů nebo právo na přístup ke spravedlnosti.
POKUD JE LIDSKÝM PRÁVEM ZAKÁZKOVÁ VÝROBA DĚTÍ A OBCHOD S NIMI, PAK JE TO ČIRÉ ZLO, NE HODNOTA.

Četl jste Farmu zvířat? V tomto kontextu je to dost aktuální.
a akou má hodnotu?
hodnota vzniká už pred prodejem, pouze tou poptávkou. (a nabídnou zase u výrobce) já vím, že to víte jen, abychom nemátli norbertka :)
myslím, že spíše naráží na to, že ta věc nemusí být fyzická. pokud neco neexistuje, je to jen predstava, tak samozrejme i ta hodnota je jen teoretická. nelze to koupit, kdyz to neexistuje. ale ano, buhu si představovat, že nějaký stroj který vyresí všechny nemoci sveta, by mohl mít nevycíslitelnuo hodnotu... ale "by mohl mít" pokud by existoval
a kdo říká, že by se tak zachovala většina ankapistov?

otázka je, jestli si více ceníte svého majetku, nebo svého života. a na to neexistuje správná odpodvěď.
takže teď jste přiznal, že cena je subjetkivná???? jupííííí! :)

hodnota je subjektivní, protože pro mě je jiná než pro vás... přece...
zapomeňte na trám.

jsou dvě kategorie: objektivní a subjektvní.

objektivní jsou měřitelné, subjektivní někdo určí na základě svého názoru, pocitu atd.

hmotnost jablka změřím váhou a pak teprve to mohu někam napsat, a cenu... ??
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-06-19 07:34:34
ano, tak to je. jen bych si s dovolením být vámi spočítal, kolik jsem státu zaplatil a kolik stát zaplatil mě (využívání státních služeb).
Ako tu cenu urci ten prodejca? Ako vie co napsat na cenovku?
Autor: li Čas: 2024-06-18 23:31:39
Svobodu nepracovat i odcestovat jinam ale máte, ne? Když Vás přijmou někde v pralese do rodiny, tak tomu státu možná zcela uniknete... nicméně s jinými svobodami i klidem to bude nejspíš loterie.
Autor: li Čas: 2024-06-18 23:24:39 [↑]
A co když existují lidé, kteří mají CIT a lidé, kteří ho nemají?
Můžete mi popsat slovy jaký rozdíl v kvalitách lásky cítí matka ke svému dítěti, ke své kamarádce a ke svému milenci?
Můžete to měřit a zapsat do tabulky?
Nemám nic proti ekologům, homosexuálům, eurohujerům - a tyto jednotlivce zahrnuji pojmem ČLOVĚK.
Např. homosexuál není můj nepřítel - nepřítel začne být přesně v okamžiku, kdy by chtěl vykonávat prostřednictvím své tlupy bezpráví na dětech tím, že by prosazoval zvrhlé právo, které jde proti lidskosti.
Jistě, nejspíše bychom našli i další možné "hodnoty" věcí, které by měly relevantní význam.

Ve vašem případě bych ale trochu změnil názývání věcí – nemá cenu nazývat jednu hodnotu virtuální (to jste doufám myslel jen obrazně, doslovně to nedává žádný smysl) a druhou hodnotu reálnou. Žádná z nich není jedinou správnou hodnotou pro ekonomický statek. Je akorát zapotřebí správně přiřadit jendu z těchto hodnot k určité úvaze. Když bude dráb dražit obraz, bude ho zajímat poptávková hodnota. Když bude malíř přijímat zakázku na obraz, bude určovat cenu dle výrobní hodnoty (ale nemusí na ní skončit).

zákazník zbohatol lebo si myslí že zbohatol, bez ohľadu na skutočnú zmenu jeho majetku
Teď nechápu, na co reagujete. Čím by měl zákazník zbohatnout?
"My ostatní" as in "já, li a moje maličkost"?

A znovu neodpovídáte na otázku. To ty stamilióny ekologů, homosexuálů a eurohujerů nemají ten váš "cit"? To je ale pak celkem věc k hovnu když to nikdo kromě vás nemá a vy to ani neumíte popsat. Ten váš "cit" co rozhoduje o tom co je a není hodnota je věc na úrovni "řekl mi to Bůh ve snu".

Takže vás prosím, aby ste přestala rozhodovat o tom co je a co není hodnota na základě nějakých vašich pocitů, v nejlepším případě je to plýtvání slovy, energie a času, v horším případě z toho vyplynete jako sebestředný hlupák co má pravdu "protože to tak cítí, takže to tak je".
Autor: li Čas: 2024-06-18 20:30:21 [↑]
Napište mi ty EVROPSKÉ hodnoty. Díky.
Autor: li Čas: 2024-06-18 20:29:20 [↑]
"Cit představuje v podstatě podvědomí, které nám říká, jak k čemu máme přistupovat a jak máme danou věc hodnotit."
Jenomže co když někdo není vůbec vybavený citem? Tím pádem nedokáže chápat... točí se neustále na definicích a počtech.... jenže my ostatní se pohybujeme v kvalitách a chápeme jisté nuance naprosto intuitivně...
Takže zase uhýbání od otázky? CO JE TO HODNOTA A UVEĎTE PŘÍKLAD. "Musíte to cítit" není odpověď, to jsou nějaké ezo kecy. Ten komouš taky "cítí" že jeho rovnost je super hodnota. Chcete mi snad tvrdit, že nejen vaše vědomosti ale dokonce i vaše city jsou z nějakého důvodu nadřazené citům nás ostatních? Včetně komoušů, teploušů a ekofašistů?

To je ta mravnost? Za mě je nejvíc nebezpečný člověk ten, který je přesvědčený o své pravdě a je ochoten pro ni udělat cokoliv, lidé bez pokory a sebereflexe, "já mám pravdu, všichni se poserte".
Polud jste spokojen se svou schopnosti argumentovat, tak mi nezbyva než vám pogratulovat a popřát hezký den
Evrospke nebo české? Myslím že to vygooglite za 5min,ale muzu to samozřejmě udělat za Vás. ;)
Ano samozřejmě tq vec musí nejprve existovat, aby mohla mít nějakou hodnotu... ale tu její výši určuje člověk sujektivne
Ale ten trám má nějakou délku sám o sobě. Nezavisle na názoru. Ale jaká je cena jablka ktere vyrostlo na stromě?
Tak asi jak kterým. Někdo asi brání raději tento stát, než aby žil v Rusku. Což říkal i Urza ve videu
Autor: li Čas: 2024-06-18 15:55:01 [↑]
"Mravnost je především citová záležitost. Nestačí si do hlavy nalít vědomosti, musíme se učit vztahům s ostatními a vztahu k nám samým."
Jenže co dělat s lidmi, kteří CIT nemají? Jsou to potenciálně velmi nebezpeční lidé, kteří dělají chyby všude okolo sebe... nevím jak vám to mám vysvětlit. Tato monstra nikdy nepochopí co je to hodnota, protože neví jak ji změřit a zvážit. Klidně pak budou vyrábět i děti a prodávat je ve specializované obchodní síti.
logo Urza.cz
kapky