Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 279)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
já souhlasím s Urzovou definicí, ale věřím, že je možné, že existuje i lepší.

jak sám říkáte, pokud si pod tím každý bude představovat něco jiného, těžko můžeme mluvit o stejné věci
statni dluh ani statní dluhopisy nejsou bezrizikové. a peníze nerostou na stromě. nevím co se snažíte objevit.
ale samozřejmě je možné, že to je na nobelovku a jen to my ostatní nechápeme...
proto se ptám, jak stát definujete vy, abychom si pod tím nepředstavovali každý něco jiného a mohli případně diskutovat.
já si říkám, že vlastně norberta ale nechceme přesvědčit... přece nechceme aby někdo tak mimo nedejbože přešel na naši stranu a obhajoval ji svymi absurdmimi argumenty :D to by bylo strašný..
vy fakt zajímavě používáte pojmy.

dobře popsal jste vlastnosti nějakých nápojů. a kde je ten užitek? ten je právě pro každého jiný. pro někoho bude mít větší užitek alko nápoj a bude za něj ochotný i více zaplatit a pro někoho právě naopak.
i to může být. ale jsem přesvědčen že naprostá většina vrahů a zlodějů ví, že dělá něco nesprávného...
Web: neuveden Mail: neuveden
Tak...ty fakt si neumíš přečíst tu jednu větu, kde jsem tu konkrétně psal, jak jsem na to přišel?
Fakt demence největší.
A to, jak jsi na to přišel ty, ani nekomentuju. Ty ani nevíš, jak fungujou firmy, zvlášť velké, jako banky.
Bože můj, a tohle má volební pravo
Nepoznám. Proto se ptám. Tedy kněží v celibatu nenaplnuji boží záměr.
Však ano. Morálka je subjektivni
Autor: hefo Čas: 2024-05-28 17:14:28 [↑]
Pochopiteľne že hentak je to trolling, ale:

správa sa snáď štát Česká republika (ako "právnická osoba") k územiu označenému na mape ako "Česká republika" nejako zásadne inak, než by sa v ankape správala nejaká korporácia k ňou vlastneným (v ankap zmysle slova) pozemkom?
ty retarde, nauc se cist a pak se me na neco ptej
tvl tohle neni normalni
btw, jak jsi na to prisel ty?
Aha, jak jsem napsal, zbytecne.
Odpoved zni: Protoze jsem to rekl
Ale v pohode, jen jsem sel okolo, chapu, ze te bavi tady trollit, tak si to uzij a uz se nebudu zase vtirat :-)
Autor: hefo Čas: 2024-05-28 14:57:23 [↑]
O IQ až tak veľmi nejde, minimálne nie v slovných debatách.

Keď som nad tým tak rozmýšľal, tak vec sa má inak. "Zvíťaziť" v debate obhajoby ankapu voči obhajobe štátu nie je tak ťažké, lebo skoro nikto sa nejako zvlášť nepripravuje na argumentáciu v prospech "filozofickej" podstaty štátu. Je to totiž pomerne zbytočné. Štát proste existuje, a to, či existovať bude, prakticky nezávisí na nejakých debatách. Takže Urza môže "víťaziť", ale spoločnosť to k ankapu neposunie ani o piaď.

Aby sa dalo posunúť smerom k ankapu, muselo by to byť buď to silou (čo by bolo dosť v rozpore s princípmi, na základe ktorých sa ankap prehlasuje za dobro) alebo tým, že by prevažná väčšina spoločnosti usúdila, že sa im bude v ankape (resp. v systéme výrazne bližšie k ankapu než je ten dnešný) žiť lepšie než doteraz. Podľa toho, koľko ľudí smúti za boľševizmom, kde slobody bolo menej, ale sa nemuseli toľko sami "obracať", aby uspeli v porovnaní s okolím, usudzujem, že to druhé nenastane nikdy.
jen technicka - je zajimave, ze drtiva vetsina nejbohatsich lidi na svete zacinala od nuly, doslova. Jen velice malo z nich neco zdedili nebo dostali nejaky velky kapital od rodicu a podobne.
Tuhle jsem na to cetl nejakou studii, ci spise asi nejake shrnuti.
jen se zeptam, chapu ze zcela zbytecne, ale neda mi to - A jak se to pozna?
???
A za čo nie?

Tvuj zivot nejaky kapitalista poznamena jen do te miry, dokud s nim interagujes. Ty nemusis vejit ve styk s nejakym kapitalistou, takze on pak nemuze tvuj zivot poznamenat.

Poznáš snáď v Európe štát bez súkromného vlastníctva výrobných prostriedkov a námezdnej práce?

Mame zde desitky procent lidi pracujicich ve statnim sektoru... Mame zde take obrovske dane, obrovske regulace a prisne zakony... Kde je kapitalismus a volny trh prosim v Evrope? KDE?
Kdo treba?
Takze kapitalista uz muze za vsechno? :-D

veď žijeme v kapitalizme

Kde v europe je prosim kapitalismus? :-D

A zamestnanci práveže do práce liezť musia

Ne, nemusi. Je to jejich volba. Dokonce i umrit hlady je volba. ;-)

Lenže na rozdiel od kapitalistov nemajú kapitál aby na seba nechali robiť druhých

Ale to je jejich problem a jejich vec, ze? Co je komu do nich?
Ty vůbec netušíš, o čem mluvíš.
No nic, už jdu zase pryč, nemá to cenu, ty i když to vidíš před sebou, dokonce i když to sám řekneš, pořád nic nechápeš.
To prece neni urzuv problem, ze je malo oponentu, kteri maji IQ srovnatelne s jeho :-D
Ano, ten etatista nemel zadne argumenty... Skoro hned spadnul k emotivnim tvrzenim o katech, takova esence etatisticke trapnosti :-D
Jasne, jasne, za vsechno muze kapitalista :-D Tak proc se nechaji vykoristovat? Vzdyt do te prace lezt nemusi, ne?
Autor: li Čas: 2024-05-28 12:21:57 [↑]
Skoro bych řekla, že Vy ho asi nepoznáte :)
Ale jinak to znamená, že pohlaví jsou 2 a že PLOZENÍ existuje mezi mužem a ženou.
Reprodukce je pak něco jiného než plození... robot má jiné kvality než člověk... a tak :)
Tak proc si ti zamestnanci nezalozi sami firmu a nevyrabeji sami? A proc tedy se nechavaji vykoristovat? Proc tam chodi?
Uzitek je proste subjektivni. Neni to vlastnost statku :-D A ano, statek (chleba) je furt stejny, a jiny je ten konzument, ano... Jeden to nechce, jeden tim nakrmi duchodce v parku, jeden to hodi kachnam, jeden to sni, jeden to zapomene v kredenci... Pro kazdeho to ma jinou cenu... Chapeeees??? :D OMFG
Ne, uzitek neni vlastnost veci, sam jsi ukazal, ze kazdy si toho chleba vazime jinak, ergo uzitek je naprosto subjektivni! Vlastnosti muze byt hmotnost, kaloricka hodnota, barva, chut, ale ne uzitek. Co treba znamka? Pro sberatele znamek ma posledni znamka do nejake ucele kolekce cenu mnoha milionu, pro mne nema cenu zadnou. Nebo treba pul prasete, pro mne ma velkou cenu, jelikoz z nej mohu zit dlouhe tydny, pro prislusnika cizich nabozenstvi cenu nema, jelikoz jej nemuze jist... A takovych prikladu najdeme milion ;-)
Ano, presne tak, takze uznavas, ze ze stejneho statku maji lide ruzny uzitek, protoze si toho chleba v ruznem case ruzni lide vazi proste ruzne? ;-)
Ano, zamestnavatel ma opravneny uzitek z prace zamestnancu, jinak by je nezamestnaval, ze? Neni to komunista, vis? Zamestnanec ma za praci penize a pripadne dalsi vyhody, kvuli kterym do prace chodi. WinWin. Zrusenim detske prace ti odejdou zamestnavatel, rodiny prijdou o penize a ve finale prijdou o praci i ti dospeli, jelikoz se vyroba presune jinam. Ti lide se nenazerou tvych idealu, kvuli kterym jim zasahujes do zivota.
Ja se opiju z 1 deci vodky. Znam osobne cloveka, co vypije deci vodky a neni tak moc opily jako ja.
No....takze z toho tedy pro bezny zivot a beznou praxi vyplyva, ze KAZDY clovek je jiny a proto KAZDY clovek tu samou vlastnost bude povazovat za jinak "hodnotnou", je to tak?
Potom uz jde jen o slovickareni.
I kdyby teoreticky uzitek byl vzdy stejny a pouze ho kazdy vnimal jinak hodnotne, v praxi to bude znamenat, ze ten uzitek jako takovy je pro kazdeho jiny.
A je uplne jedno "kdo za to muze". Jestli ti lide, nebo ten uzitek - proste to tak je.
Autor: hefo Čas: 2024-05-28 10:24:21 [↑]
Ja som to síce nepozeral (videá nepozerávam rád, a ak, mám dlhý zoznam prioritnejších než toto), ale nie je to tak trošku Urzova taktika, zámerne vyberať slabých oponentov?
logo Urza.cz
kapky