Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele li (strana 24)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: li Čas: 2023-06-07 15:06:16 [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Jisté věci jsou nám naštěstí zřejmé a dokážeme je objektivně posoudit :)
Autor: li Čas: 2023-06-07 11:01:05 [↑]
I kdyby nám nějaký novorozenec "tvrdil", že svoji maminku nikdy nechtěl (že vždycky chtěl mít místo maminky nějakého kamaráda) a že kojení je "fujtajbl", tak se tomu můžeme pousmát a nebudeme podle toho psát zákon.
Autor: li Čas: 2023-06-07 10:34:39 [↑]
To se mi líbí! Kdo hledá pravdu, ten ještě žije :)
Autor: li Čas: 2023-06-07 10:27:06 [↑]
OK, tak to je super!
Na objektivní poznání se tedy budu odkazovat pod budoucími příspěvky, historii nechme být :)
Konec konců Einstein o tom napsal vzoreček :)
https://youtu.be/fGoPWCso8_Y?t=135
Autor: li Čas: 2023-06-07 10:07:09 [↑]
WOW, takže tvrdíte, že existuje objektivní poznání a člověk se řídí subjektivními preferencemi? :)
V tom případě souhlas, tím pádem ale nechápu ty články, které píšete do Stok... :)
Autor: li Čas: 2023-06-06 22:05:19 [↑]
Takže na tom objektivním poznání možná něco bude, co? :)
Knížku mám taky ráda.
Autor: li Čas: 2023-06-06 21:56:44 [↑]
Tak máte něco proti jeho knize Lidské jednání? On tam jasně tvrdí, že malé děti ještě nejsou schopny dohlédnout důsledky svého konání.
Autor: li Čas: 2023-06-06 21:18:28 [↑]
Ondra by si měl za domácí úkol přečíst Misese, Lidské jednání.
Zabýval se tam zákonitostmi lidského jednání.
„Zákonitost“ chápeme jako objektivní nutnost působící v přírodě i ve společnosti.
Máte něco proti Misesovi?
Autor: li Čas: 2023-06-06 21:05:53 [↑]
Batole?
Autor: li Čas: 2023-06-06 20:48:11 [↑]
Ty kategorie by nám mohl osvětlit Ondra, je to v titulku jeho příspěvku :)
S mentální způsobilostí člověka se to má tak, že my asi oba tušíme, že malé dítě objektivně není schopno dát vědomý souhlas.
Ondra si to však nemyslí. Myslí si, že bychom se měli vykašlat na objektivní poznání, že je to vždy subjektivní.
Autor: li Čas: 2023-06-06 18:45:09 [↑]
No tak v ankapu je dítě bráno jako občan první kategorie, ne?
Autor: li Čas: 2023-06-06 18:21:30 [↑]
Soudcem je to dítě, nikdo jiný.
Autor: li Čas: 2023-06-06 18:06:52 [↑]
No jasně, ale dítě dobrovolně tohle chtělo a taky chtělo ty lístky do kina! A nebylo retardované, bylo moc hezké a šikovné.
Autor: li Čas: 2023-06-06 17:39:01 [↑]
takže zastáváte názor, že dítě má být "občanem druhé kategorie"?
Ondrášečku, hrr na něj! bijte ho, potvoru! :)
Autor: li Čas: 2023-06-06 17:31:13 [↑]
soudcem je to dítě, dokážete to pochopit? chcete mu brát svobodu??? :)
Autor: li Čas: 2023-06-06 17:24:26 [↑]
1. tady ale není žádná hvězdička, dítě souhlasí, cca tuší a do příště už to bude vědět přesně
2. ano
3. však! proboha... však!
Autor: li Čas: 2023-06-06 17:16:55 [↑]
1. nechápu co tím chcete říct... chcete dětem omezovat svobodu?
2. tak takovej argument si dám nejspíš zarámovat :)
3. a vyspělé sedmileté leté dítě?
Autor: li Čas: 2023-06-06 17:04:05 [↑]
1. bavíme se o dítěti, polně autonomní bytosti od narození, ne?
2. řekl jste něco jako "pro slepičí kvoč"? :)
3. ale teď se bavíme o zcela zdravém dítěti, ne o retardovaném
Autor: li Čas: 2023-06-06 16:48:05 [↑]
Myslíte, že by to mělo probíhat v klášteře? :D Sodoma Gomora! takovejch análů :)
Autor: li Čas: 2023-06-06 16:00:22 [↑]
To jo. Já myslím řitní otvor, anální sex. Líbačku.
Autor: li Čas: 2023-06-06 15:50:42 [↑]
1. Když ta strana obchod uzavře dobrovolně?
2. Proč?
3. Vždyť se to dalších lidí netýká, ne? Urza nevidí v souloži dětí morální problém. Vy ano?
Autor: li Čas: 2023-06-06 15:41:23 [↑]
1. Proč bude neplatná? neplatí dobrovolná dohoda?
2. Proč? Soudcem je ten sedmiletý a ten chtěl anál za lístky do kina.
3. Soudcem nad vlastním životem je ten, kterého se to týká.
Autor: li Čas: 2023-06-06 07:46:38 [↑]
"bude je soudit třeba zda jsou dostatečně mentálně uzpůsobilí, aby mohli souhlasit s nějakou smlouvou například"
a z jakého titulu kdo koho bude soudit? vždyť se mu ten mentálně nezpůsobilý může na takový soud vykašlat a prohlásit se sám nad sebou soudcem a prohlásit se způsobilým, ne?
Autor: li Čas: 2023-06-06 00:45:11
Já měl také často rýmu a kašel! :)
https://www.youtube.com/watch?v=PI6TPC_no94
Autor: li Čas: 2023-06-05 16:29:13 [↑]
To zní tajemně :)
Pokud budou otázky položené tak, že mi ANO / NE nebude dostačovat, tak co s tím? :)
Ale jsem pro každý špás či dobrý skutek, sem s tím :)
Autor: li Čas: 2023-06-05 12:52:47 [↑]
"Proc myslis, ze nejaky uspesny, bohaty fotbalista napriklad, co ma VSECHNO , co mit muze chtit, rodinu, vsechno...a pak mu je 25 a prostreli si hlavu? Proc to udela? Protoze se to NEDA vydrzet."
V tomto případě si myslím, že chlapec moc honil míč a málo se staral o to uvnitř... Protože to "všechno", myšleno "hodně peněz", prostě nestačí.
Autor: li Čas: 2023-06-05 12:40:26 [↑]
Tak tady už jsou mé rady jen knížecí :) Tady bych stáhla kalhoty i já, přiznávám :)
Autor: li Čas: 2023-06-05 12:32:40 [↑]
Lojzo, Vy ale přece fungujete! Minimálně teď předpokládám, že nejste na přístroji, že sám sedíte, jste při smyslech, přijímáte potravu, vyměšujete... ne? Tak zkuste najít vhodného kouče, který by Vás motivoval, inspirovat, varoval, vysvětloval zákonitosti..
A to je základ! Pak je nutné stanovit si cíl, ten dobře rozkrájet a pomalu ujídat. Pěstovat dobré návyky, špatné hodit do koše a nechodit je tam zpátky hledat... A za nějaký čas tvrdé práce uvidíte výsledky... :)

PS: dost bylo zábavy, jdu makat, mám hodně restů, ale mávám!
Autor: li Čas: 2023-06-05 12:21:09 [↑]
Myslím si, že na to nejde dát jednoduchý recept, rozhodně je to na delší práci - tím myslím na celoživotní práci...
Přiznám se, že jsem to nezažila, ale jsem zvyklá v duševní oblasti podávat určitý výkon a mám kázeň :)
Je to jako když se na start postaví člověk, který denně běhá a vedle něj člověk, který má 200 kilo...
Tím to vůbec nechci nějak zlehčovat nebo se vyvyšovat, každý má jiné dispozice, jen je to takové přirovnání...
Nicméně jsou i lidé, kteří dovedou těch 100 kilo shodit, pokud opravdu chtějí a stanoví si cíl.
Autor: li Čas: 2023-06-05 12:07:10 [↑]
Ne. Říkám jen to, že má každý najít na sobě to slabé místo, přijmout to a pracovat s tím - s možnostmi.
Pokud nemám ruku, tak nemusím ani tolik pátrat – a je to svým způsobem jednodušší než práce v duševní oblasti, ale je to též velký limit... :)
Zbývá tedy to přijmout a zaměřit pozornost na to, jak s tou skutečností budu pracovat. Můžu motivovat jiné lidi, založit youtube kanál, zpívat nebo být třeba skvělá účetní.
A můžu prožít absolutně spokojený a naplněný život.
Autor: li Čas: 2023-06-05 11:45:29 [↑]
Pokud se někdo narodí bez ruky, tak může být druhým lidem užitečný jiným způsobem.
V tom je jistá krása.
Autor: li Čas: 2023-06-05 11:16:18 [↑]
Lojzo, každý člověk má v určitých oblastech jisté možnosti a v jiných zase omezení. Každý má jiné "slabé místo". Ale každý by se ho měl pokusit objevit, označit a začít s tím pracovat "v rámci daných možností". Mnohé člověk zcela změnit nemůže, ale může s tím dost udělat, nutné je se o to stále snažit a je to celoživotní práce.
logo Urza.cz
kapky