Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele li (strana 39)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: li Čas: 2023-01-22 09:09:59 [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Lojzo, omlouvám se, nechtěla jsem Vás urazit.
Jaká odpověď by byla Vaše odpověď na daný text?

Otázka anarchokapitalisty: "Napiš libertariánskou úvahu nad tím, zdali bychom měli respektovat přirozená práva dětí na své biologické rodiče? Případně, za jakých okolností by bylo etické s dětmi obchodovat? Rozsah: 150 cca slov nebo libovolný."
Autor: li Čas: 2023-01-21 16:05:47 [↑]
Přesně tak. Zrovna tak jako nakrmit Lojzu.
Takže i s lidmi si můžeme takto hrát.
A dle libosti se tím můžeme bavit.
Autor: li Čas: 2023-01-20 16:07:01 [↑]
Ano. Lojzo, věřím tomu, že Vaše názory se blíží umělé inteligenci.
Papouškujete něco, co se líbí někomu, kdo vaši loutku vodí za nos.
Autor: li Čas: 2023-01-20 16:02:40 [↑]
Důležité je, že umělá inteligence je moudřejší než určité procento papoušků.
To je hned člověku lépe na světě!
Autor: li Čas: 2023-01-20 14:18:48 [↑]
Šel by položit můj dotaz? :)
"Měli bychom respektovat přirozená práva dětí na své biologické rodiče? Případně, za jakých okolností by bylo etické s dětmi obchodovat? Rozsah: 150 slov."

A rovnou třeba i oponenturu? Jak se umělá inteligence postaví k takovým otázkám... :)
Autor: li Čas: 2023-01-19 21:53:20 [↑]
To bychom se tak nějak točili v kruhu - a to se mi moc nechce.
Můžeme možná tajně pomýšlet i na funkci rostlináře :)
Snad už to tedy chápete, dobrou!
Autor: li Čas: 2023-01-19 19:25:36 [↑]
Pokud sníte jedlou houbu, tak si pochutnáte. Symbol "jedlá houba" znamená, že Vám nebude zle. (kauzalita)
Pokud sníte jedovatou houbu, tak se otrávíte. Symbol "jedovatá houba" znamená, že Vám bude zle. (kauzalita)
Symbol "houba" Vám sice něco řekne, ale ne dostatečně mnoho o tom, co z požití plyne, proto specifikujeme.
Byli bychom pošetilí, kdybychom se neřídili zdravým rozumem a zacházeli s pojmy nahodile či přímo proti zdravému rozumu.
Pokud by homo páry užili pro svůj svazek např. označení "duhové manželství", tak bych nebyla proti.
Byl by to symbol, že takové manželství vykazuje odlišné kvality (že spolu nikdy nenaplní účel manželství = zplození potomka)
Autor: li Čas: 2023-01-19 15:14:23 [↑]
To, že Filozofické Okénko nechápe logiku není problém Szasziána, ale Filozofického Okénka.
To, že Filozofické Okénko nechápe logiku možná ani nesouvisí s tím, že má "nezpracované emoce".
To, že Filozofické Okénko nechápe logiku spíš implikuje špatné vzdělání nebo jen jeho hloupost.
Autor: li Čas: 2023-01-19 14:26:18 [↑]
Kauzalita je právě v tom, že po konzumaci jedovaté houby Vám nebude dobře, příp. jiným...
Je to onen symbol vnitřní kvality...
Pokud budete záměrně hledat jedovaté houby, budete hledat vnitřní kvalitu oněch hub.
Autor: li Čas: 2023-01-19 13:44:45 [↑]
Dítě má PŘIROZENÉ právo na oba své biologické rodiče.
Vy jste neřekl nic o výrobě, leč KAUZALITA a LOGIKA...
o adopci z dětských domovů zde: https://youtu.be/9eO3vyY3Q7Q?t=10685
Ne - toto je naprosto relevantní debata!
Zákony píšeme za nějakým účelem. Nemůžete do rodných listů dětem psát libovolné věci...
Pokud to bylo za účelem porušování přirozeného práva, tak jsme ve velkém bordelu...
Autor: li Čas: 2023-01-19 13:33:36 [↑]
Cože? Dítě nemá právo na své biologické rodiče???
Takže když budete dost bohatý, tak si klidně pár stovek dětí necháte vyrobit?
Autor: li Čas: 2023-01-19 12:52:56 [↑]
Pokud tím ochráním práva dětí a předejdu obchodu s dětmi, tak mi to tedy za to stojí!
Co Vám?
Pokud jde o polibek u oltáře, to si budete muset "pořešit" s danou církví... nevím proč mícháte hrušky a švestky...
Myslela jsem, že argumentujeme logickými argumenty.
Autor: li Čas: 2023-01-19 12:46:01 [↑]
Toto lze jednoduše upravit v rámci registrovaného partnerství.
Ano, jde o symboliku a má to svoji logiku!
Pokud tedy používáme logiku, tak bychom tuto symboliku rozhodně měnit neměli.
V životě se totiž řídíme kauzalitou a logiku.
Např.: Jedlým houbám říkáme "JEDLÉ" a jedovatým "JEDOVATÉ" = to jsou symboly, které vyjadřují určité vnitřní kvality.
Pokud bychom byli "blbí", tak řekneme: "je to jen SYMBOL, který je zbytečný" a jedovaté houby si klidně uvaříme a sníme.
Kdo má alespoň špetku rozumu, tak ví, že symbol má svůj vnitřní význam. Důležité je proto vždy sledovat kauzalitu.
Chápete???
Autor: li Čas: 2023-01-19 10:40:39 [↑]
Tohle je otázka těch dvou. Pokud po nějaké době zjistí, že každý jde jiným směrem, pak by to bylo trápení... Pokud tam nejsou děti, tak může být rozvod dobré řešení... Též jsem kdysi takto zvýšila statistiku (se s mým prvním manželem), brali jsme se moc brzy a on cca po osmi letech stále děti nechtěl, protože preferoval "kariéru". Za rok po tom jsem si našla svého současného manžela, se kterým děti mám. Nikdy jsem svého rozvodu nelitovala :)
Autor: li Čas: 2023-01-19 08:32:48 [↑]
S tím souhlasím. Spousta lidí říká, že obrovské množství lidí se dnes rozvádí. Ale já znám spoustu lidí, kteří se rozvedli právě proto, že se jim nedařilo (nebo jeden z nich pořád nechtěl) mít děti. V tom případě to zvyšuje statistiku rozvodů, ale nevidím v tom vůbec problém...
logo Urza.cz
kapky