Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele li (strana 30)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: li Čas: 2023-04-29 10:25:16 [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Predátor má pocity slasti, zatímco oběť tím přichází o sebeúctu. Lidská sebeúcta je ohromně zajímavé téma, nechcete o tom někdy sepsat článek? Pokud ji člověk má, tak NIKDY nedovolí druhým, aby s ním jednali jako s kusem hadru. Ten kdo o ni přijde, ten se stává hadrem na vytírání veškerého hnusu a špíny... Prostě různě poslouží.
Autor: li Čas: 2023-04-29 10:02:17 [↑]
Je to vlastně taková charita "za cenu co nejmenšího utrpení dětí", přičemž veličina utrpení je vždy subjektivní, takže je zbytečné se s ní vůbec zabývat.
Autor: li Čas: 2023-04-26 06:37:00
Souhlas! Naprosto souzním, že klíčové je za všech okolností hledání pravdy a poznání.
Autor: li Čas: 2023-04-25 14:36:00 [↑]
Má motivace je pouze hravost a zvědavost. To je můj přirozený "nešvar", ale dělám to s láskou. Nemám jiné úmysly :)
Autor: li Čas: 2023-04-25 13:36:57 [↑]
Já to mám obráceně. Souvisí to s etikou a stavem společnosti. Existují jisté meze - kam lze zajít a kam už ne.
Jelikož jsme lidé, obsahující ducha, tak nemůžeme s lidmi jednat jako s věcmi. Není možné s nimi obchodovat.
Autor: li Čas: 2023-04-25 13:24:04 [↑]
Ještě horší než být zabit / sněden je být ZOTROČEN.
Libovolná výroba dětí je z tohoto důvodu eticky NEPŘIJATELNÁ.
Autor: li Čas: 2023-04-25 11:43:11 [↑]
Já ho mám fakt ráda. Líbí se mi, že hledá pravdu. Každý jsme unikát, občas se tu pokoušeme, ale máme zájem o stejná témata. Přijde mi to inspirativní, protože moje kamarádky spíš řeší módu, saunu, kosmetiku :) Tady je trochu jiný svět, který mě nějakým způsobem přitahuje a baví :)
Autor: li Čas: 2023-04-25 09:48:54 [↑]
Ano, komunikovali jsme.
"Zdravím. Není mi úplně jasné, co tím textem chcete sdělit?"
"Chtěla jsem se zamyslet nad jedním možným scénářem budoucnosti... Ráda si pohrávám v hlavě s různými fantaziemi a zkoumám je... Mé téma je trochu odlehčené, ale myslím si, že bychom mohli vést i takovéto úvahy. Co myslíte?"
pak proběhlo poměrně dost zpráv... a výsledek:
"O tento text v této podobě bohužel zájem nemám; nicméně za něj děkuji a prosím, pište dál."
Autor: li Čas: 2023-04-25 09:20:57 [↑]
Mé články kritizují stát. Toto je můj poslední zamítnutý příspěvek s názvem "Pohled do budoucnosti":

Představme si skvělý stát v blízké budoucnosti. Bude jenom jeden a bude mocný. Všichni jsme lidé a máme stejná lidská práva. Věříme v současnou vědu a bohům i staré morálce jsme už naplivali do obličeje. Po smrti přece není vůbec nic. Ti pomatenci, kteří ještě věří v desatero nebo v dharmu jsou právem zavřeni v blázinci, bez svého práva na odlišný názor. Práva na kvalitní život má každý narozený člověk a vědecký tým odborníků mu pak určí jaká jsou jeho momentální lidská práva. Udělí mu též právo myslet si jen věci v souladu s daným řádem – a v tomto rozmezí i "stoprocentní svobodu". Reprodukční právo je víc než právo dítěte na své biologické rodiče. Každá firma má právo si zakoupit libovolný počet dětí, o které se bude starat. Jedinou podmínkou však bude, aby děti nebyly fyzicky trestány.
https://www.youtube.com/watch?v=O2RIvJ1U7RE
Autor: li Čas: 2023-04-25 09:10:39 [↑]
No jasně! Kdo by řešil ankap. Ať žije STÁT a SPRÁVNÉ strany, které nám všem pomohou! :D Takto se mám polepšit, abych se chovala podle zdejší normy?
Autor: li Čas: 2023-04-25 07:23:09
A zajistí Vám to jiná snad strana? Tady jste na českém fóru, kde se nefandí žádným "správným" stranám a politikům... Toto je ZCELA mimo téma.
Autor: li Čas: 2023-04-21 10:07:09 [↑]
pz100000, prosím, vydržte! Je to fakt hrozně zajímavý, zejména ve druhé polovině. Řeší se tam prodej sebevlastnictví, konkrétně živého mozku a srdce... Člověk z toho má husí kůži, ale pokrok je pokrok... Transhumanismus je tu, hned jsem si vzpomněla na doktora Frankensteina :)
Autor: li Čas: 2023-04-21 07:53:55
Bezvadná debata. Liquid Zulu je MOUDRÝ muž. Moudrý neznamená totéž co chytrý. Moudrost je spojení inteligence a citu v jednotě. Moudrost souvisí s hledáním pravdy.
Autor: li Čas: 2023-04-20 12:52:46 [↑]
Zákony by samozřejmě měly vycházet z pozorování objektivních zákonitostí, které jsou nepopiratelné.
Další věc je preference, která je subjektivní, ale podle chování jednotlivce a objektivních zákonitostí se dá mnoho věcí predikovat.
Mises byl zastáncem malého státu, stejně tak jako já :)
Ankap má v této prezentované podobě rysy kolektivismu, kdy nám jsou vnucována urč. dogmata, o kterých není radno diskutovat :)
logo Urza.cz
kapky